Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Bibliile eretice, sectante și Cornilescu trebuiesc arse.
Da 34 50,00%
Nu 29 42,65%
Nu știu 5 7,35%
Votători: 68. Nu poti vota in acest sondaj

Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2011, 18:15:53
Pantsless Pantsless is offline
Banned

Data înregistrării: 08.01.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
de ce? adu argumente.
A, dar e atat de evident incat mi-ar fi rusine sa cer asa ceva.
Si apropo, le-am enumerat de multe ori, n-am sa le repet ca ti-e lene sa citesti tot threadul.
Vechi 25.01.2011, 18:18:32
colaps3's Avatar
colaps3 colaps3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2011
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Destul de mulți. De fapt toți care au trecut de la ortodocși la adventiști. Și majoritatea au trecut citind Biblia Ortodoxă. Nu e interesant? Meditează puțin la aspectul acesta...
Păi și ce-i așa de greu de înțeles ? Pentru că toată lumea se apucă să citească Biblia de capul lui, fără să vorbească cu cineva care cunoaște rânduiala tâlcuirii ei.

Nici un profesor sau doctor în teologie nu va fi mai presus de Sfinții Părinți când vine vorba de tâlcuirea Sfintei Scripturi! Că ei sunt tot niște învățați ai veacului pe când Sfinții Părinți erau exact asta - Sfinți!
Vechi 25.01.2011, 18:54:38
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps3 Vezi mesajul
Păi și ce-i așa de greu de înțeles ? Pentru că toată lumea se apucă să citească Biblia de capul lui, fără să vorbească cu cineva care cunoaște rânduiala tâlcuirii ei.

Nici un profesor sau doctor în teologie nu va fi mai presus de Sfinții Părinți când vine vorba de tâlcuirea Sfintei Scripturi! Că ei sunt tot niște învățați ai veacului pe când Sfinții Părinți erau exact asta - Sfinți!
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39)
Întrebare: cui Se adresa Domnul Iisus Hristos să cerceteze Scripturile? Sfinților Părinți, doctorilor în teologie, profesorilor, ori oamenilor simpli dar sinceri și doritori de mântuire?
Vechi 25.01.2011, 19:00:54
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pantsless Vezi mesajul
A, dar e atat de evident incat mi-ar fi rusine sa cer asa ceva.
Si apropo, le-am enumerat de multe ori, n-am sa le repet ca ti-e lene sa citesti tot threadul.
daca iti "este lene" sa faci o mica sinteza iseamna ca nu ai argumente concrete.
repet: daca te referi la arderea Bibliei sectare,pe care o ai, daca o ai, fara sa te stie nimeni, e ok.
poti sa arzi ce vrei.
dar daca e vorba de o instigare la arderea tuturor invataturilor ce nu ne convin ... asta suna a conceptie de ev mediu, conceptie de inchizitor.

imi amintesc de un caz. un fost ortodox trecuse la o secta. si se lauda ca facuse din icoana cu Maica Domnului, din lemn, tocator pentru zarzavat.
zicea el ca ii gasise, in sfarsit o intrebuintare acelei bucati de lemn.
ce simti cand citesti asta? acelasi sentiment il are si sectantul caruia vrei sa ii arzi Biblia.
Vechi 25.01.2011, 19:24:39
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Reiau propunerea mea: să se facă un sondaj din perspectivă neoprotestantă pentru a vedea câți NP votează arderea Bibliei Ortodoxe. Ar fi semnificativ. Domnule FiuRisipitor, respectele mele! E pentru prima dată că am râs pe secțiunea aceasta (chestia cu ocolitul bunicului dvs.)
Daca nu pace macar zambete sa aducem! :)
Vechi 25.01.2011, 19:27:00
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Destul de mulți. De fapt toți care au trecut de la ortodocși la adventiști. Și majoritatea au trecut citind Biblia Ortodoxă. Nu e interesant? Meditează puțin la aspectul acesta...
Nu e interesant ca desi Adam si Eva vorbeau direct cu Dumnezeu totusi au acceptat oferta diavolului?
Vechi 25.01.2011, 19:30:09
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,fiulrisipitor

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Nu e interesant ca desi Adam si Eva vorbeau direct cu Dumnezeu totusi au acceptat oferta diavolului?
tot o intrebare:de ce lucifer a ales sa devina satan,ca tot cu dumnezeu vorbea direct?
Vechi 25.01.2011, 19:34:00
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39)
Întrebare: cui Se adresa Domnul Iisus Hristos să cerceteze Scripturile? Sfinților Părinți, doctorilor în teologie, profesorilor, ori oamenilor simpli dar sinceri și doritori de mântuire?
domnule si noi cercetam scripturile si poate mai mult ca voi. Dar aici se refera la altceva! Se refera la faptul ca Iisus fusese profetit In Vt. E mai degraba un mesaj care se adreseaza celui necredincios sau mai mult evreului din aceea vreme! Uita-te in context! E adevarat ca mai multi pleaca de la noi la voi si nu numai! Si la penti si la mormoni si la iehovisti si la satanisti! Doar traim vremurile din urma cand diavolul urla ca un leu! Apoi e logic . Noi suntem 1000 la 1 poate chiar mai mult! proportia e mult mai mare asa ca mai greu convertim un satanist la noi decat un satanist care converteste un ortodox! Asta asa ca un exemplu! Si voi cand v-ati marit aici in Romania ati inceput sa aveti grave probleme de abatere! Stiu cazul unui penticostal si nu numai care a parasit aceasta biserica datorita dezamagirii. Stiu n cazuri! Deci...
Vechi 25.01.2011, 19:42:56
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
tot o intrebare:de ce lucifer a ales sa devina satan,ca tot cu dumnezeu vorbea direct?
eu cred in treaba cu mandria... s-a increzut prea tare in sine... de acolo vin si caderile noastre...
Vechi 25.01.2011, 19:55:16
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,fiulrisipitor

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
eu cred in treaba cu mandria... s-a increzut prea tare in sine... de acolo vin si caderile noastre...
da,asa cred si io,iar in cealalta problema cred ca neascultarea este hiba.motivele adevarate?nu le stiu,nu am fo de fata si chiar de as fi fo de fata nu stiu daca-s putea explica,numai dumnezeu,adam si eva, stiu.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Carti eretice Stefan500 Generalitati 16 03.12.2019 21:36:26
Icoanele eretice glykys Pictura si Sculptura Bisericeasca 3 24.07.2013 22:25:47
Ce rugaciuni trebuiesc citite zilnic? nicoleta34 Rugaciuni 14 08.09.2011 20:01:20
care-i diferenta intre bibliile crestine? gheorghie Despre Sfanta Scriptura 5 29.11.2010 08:34:35