Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 17:02:01
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Fiecare ortodox se crede mai intelept decat Fer. Augustin care a sustinut Filioque. Fiecare catolic si ortodox se crede mai intelept decat fer. Augustin in privinta predestinarii. Fiecare crestin se vrede mai intelept decat Sf. Grigorie de Nazians care sustinea un fel de apocatastaza. Iar acestia erau sfinti.
Aha...deci e mizilic, e chiar ceva firesc ca tu te crezi mai intelept decat parintele Teofil Paraian care NU era un sfant...Aha...am inteles...Imi cer scuze Cataline ca am facut efortul sa scriu dintr-o carte, un citat de parintele Teofil...cand puteam foarte simplu sa imi fac o cafea..
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:07:13
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Parintele Staniloaie a fost intrebat, la finalul unui interviu, daca Raiul este numai pentru ortodocsi sau si pentru catolici. A raspuns ca si catolicii ajung in Rai, dar vor sta un pic mai departe de slava lui Dumnezeu. La care reporterul a continuat sa intrebe acelasi lucru si despre (neo)protestanti. Bineinteles ca Parintele a raspuns in acelasi fel: se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.

Dupa cum spunea si alt parinte ortodox serios, s-ar putea sa avem surprize la usa Raiului...

Deci, nu va pripiti sa ingustati prea mult calea, ca nu stiti judecatile Domnului.

Parerea mea de ortodox convins.
Mi se pare destul de logic. Mai cred și că așa va fi teoretic, dar de ex. un sfânt catolic stă mai aproape de Dumnezeu, decât un ortodox, care a făcut atâtea păcate că abia s-a mântuit. Corectați-mă dacă greșesc!
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:11:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Am scris in titlu ca e vorba de parintele Teofil.Dar de crezi tu ca daca "e cam singurul" cu aceste conceptii, sunt gresite????Sa nu uitam de parintele Arsenie Boca care l-a pictat pe Sf Francisc de Assisi in altar, deci e clar ca l-a recunoscut de Sfant!
Sau crezi ca esti tu mai induhovnicit decat a fost parintele Teofil ca sa faci astfel de clasificatii?
a gresit pr. Teofil cand a crezut ca Dumnezeu este mai bun si mai iertator decat il cred multi ortodocsi?
stiu ca suna bine ca auzi ca numai tu si ai tai sunteti alesi. dar asa gandeste Dumnezeu?
cred ca ap. Pavel ne da o idee despre asta in Romani 2:10-16. daca imi aduc bine aminte, este apostolul ce se citeste in duminica a 2a dupa Rusalii, a Sfintilor Romani.
dar cine se mai uita in Scriptura, daca parintele x a zis ca doar ortodocsii se mantuiesc?
adica cel ce propovaduieste bunatatea lui Dumnezeu, nu a bun.
dar sun buni cei ce ne arata un Dumnezeu dur, nedrept, acelasi cu cel din VT?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:16:24
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Mi se pare destul de logic. Mai cred și că așa va fi teoretic, dar de ex. un sfânt catolic stă mai aproape de Dumnezeu, decât un ortodox, care a făcut atâtea păcate că abia s-a mântuit. Corectați-mă dacă greșesc!
ca sa intaresc ce a spus Florin, redau un citat pe care l-am mai scris aici pe forum:
"de 3 lucruri ne vom mira daca ajungem in Rai:
1. de cei pe care ii vom vedea acolo;
2. de cei pe care nu ii vom vedea;
3. ca noi insine am ajuns acolo."
nu mai stiu autorul.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:18:18
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Smile mantuirea

Ca sa nu isc polemici aiurea reafirm doar ca , personal am convingerea ca se vor mantui oameni din toate neamurile si credintele ! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:19:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Aha...deci e mizilic, e chiar ceva firesc ca tu te crezi mai intelept decat parintele Teofil Paraian care NU era un sfant...Aha...am inteles...Imi cer scuze Cataline ca am facut efortul sa scriu dintr-o carte, un citat de parintele Teofil...cand puteam foarte simplu sa imi fac o cafea..
Nu trebuie sa te superi, dar trebuie sa-mi spun si eu parerea. N-ai ce face.
Nu am zis ca ma cred mai intelept decat parintele, ci ca ii cred mai intelepti pe ceilalti sute de sfinti si duhovnici care au spus exact invers. Ma raliez majoritatii. Dar am facut mai mult de atat, in celelalte mesaje am si aratat de ce catolicii nu au sfinti sau minuni.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:19:43
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
a gresit pr. Teofil cand a crezut ca Dumnezeu este mai bun si mai iertator decat il cred multi ortodocsi?
stiu ca suna bine ca auzi ca numai tu si ai tai sunteti alesi. dar asa gandeste Dumnezeu?
cred ca ap. Pavel ne da o idee despre asta in Romani 2:10-16. daca imi aduc bine aminte, este apostolul ce se citeste in duminica a 2a dupa Rusalii, a Sfintilor Romani.
dar cine se mai uita in Scriptura, daca parintele x a zis ca doar ortodocsii se mantuiesc?
Nu-mi spune mie, spune-i lui Catalin..:-)
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:22:40
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu trebuie sa te superi, dar trebuie sa-mi spun si eu parerea. N-ai ce face.
Nu am zis ca ma cred mai intelept decat parintele, ci ca ii cred mai intelepti pe ceilalti sute de sfinti si duhovnici care au spus exact invers. Ma raliez majoritatii. Dar am facut mai mult de atat, in celelalte mesaje am si aratat de ce catolicii nu au sfinti sau minuni.
Nu ma supar, stai linistit,sunt o fire intelegatoare,desi poate nu pare..
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:24:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Pai cel mai bun se pare ca a fost Origen, care spunea ca la sfarsit toti se mantuiesc, inclusiv demonii. Din pacate nu l-au inteles si nu numai a nu l-au facut sfant ci au si condamnat invatatura asta.
Daca tu ii spui unuia ca pamantul e rotund si ala spune ca e patrat inseamna ca esti rau cu el? Mai ales in cazul mantuirii, cand e ceva capital. Ca asa dupa noi putem sa spunem cum vrem, dar nu prea suntem nici sfinti nici mari teologi.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:25:40
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu-mi spune mie, spune-i lui Catalin..:-)
lui ma adresam, chiar daca m-am agatat de comentariul tau.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15