![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
...mantuirea numai la ortodoxi ?!
este bine ca avem aceste semne la sfarsit " ?!"....poate lasa loc de reflectare .... in fata Lui Dzeu eu cred ca toti suntem egali ....sau cel putin moartea ne egaleaza pe toti Toti trecem prin acest proces al mortii ..... A muri este o "arta"? adica sa stii sa treci prin ea.... Ma uitam zilele trecute pe youtube ...la un clip despre penticostali ....care plangeau in biserica ....mai, dar plangeau cu totii cu lacrimi zdravene si nu vreau sa iau in ras sau bascalie asa ceva .... Dar eu nu am vazut asa ceva intr-o biserica ortodoxa de cand ma stiu ..... Asa ca, poate sunt si altii inaintea noastra ..... Desigur ....nu mai stiu ce sfant spunea ca lacrimile sunt de peste 50 de feluri .... Totusi ....plangeau de la primul pana la ultimul ....si nu pot sa cred ca atat lume adunata acolo avea scopul de distractie....si mai ales copiii .... ....cred ca ar trebui sa fim mai modesti..... Apare o problema .... intre oameni ...fiecare isi promoveaza credinta lui si spune ca cei din credinta lui se vor mantui....si fiecare isi sustine credinta lui ca fiind cea mai buna si cea care-i va conferi cel mai aproape loc de Dzeu .... In felul acesta se incearca o perfectibilizare a credintei lui ....ma refer la om in general... Daca nu ai crede ca , credinta ta este cea mai buna atunci ti s-ar parea ca nu te poti apropia de perfectiune....adica de mantuire. Dar asta se intampla in raport cu oamenii Ideea asta cu a fi departe sau aproape de Dzeu ....mi se pare cam ciudata ... Probabil ca exista o ierarhie si in cer ..... Dar Dzeu ....are perceptii de "aproape" si "departe "???? ...deci poate fi aprope ..deci poate fi departe ..deci poate fi si aprope si departe ..deci poate fi fara aproape sau departe ...deci poate fi dincolo de capacitatea mea de intelegere depasind logica ... ...dar chiar trebuie sa stiu ? Aici o sa mai reflectez.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Melissa; 03.02.2011 at 15:57:36. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu as putea sa fiu ortodox daca biserica mea ar avea pretentii ca numai si numai credinciosii ortodocsi se pot mantui.
|
|||
|
|||
![]()
Sa fii ortodox nu e un drept, ci un privilegiu. Nu este o obligatie, ci o necesitate. Doar interesul tau e sa te mantuiesti, nu al Bisericii ortodoxe.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau crezi ca esti tu mai induhovnicit decat a fost parintele Teofil ca sa faci astfel de clasificatii? Last edited by Melissa; 03.02.2011 at 16:23:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cate (multe) cazuri singulare credeti ca exista in realitate? Daca e sa luam in considerare faptul ca in Sfantul Sinod un singur episcop a votat impotriva lui Nicolae Corneanu, cate cazuri singulare s-ar mai adauga? Last edited by Iosif77; 03.02.2011 at 16:25:15. |
|
||||
|
||||
![]()
va rog cititi aici, ca va lamureste: http://www.mirem.ro/pdfuri/ignatie.pdf
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in cazul IPS Corneanu, chiar asta e dovada, a fost cercetat pentru lucrul asta. Daca asa credeau toti ce rost mai aveau sa-l cerceteze? In cazul votului probabil ati inteles gresit. Doar vrednicul IPS Bartolomeu a votat pentru caterisire. ceilalti nu au votat ca e bien ce a facut, ci l-au iertat de scoaterea de la Mitropolie. In prealabil IPS Corneanu si-a cerut iertare si a spus ca regereta si se caieste. Ca nu a fost sincer e doar problema domniei sale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare ortodox se crede mai intelept decat Fer. Augustin care a sustinut Filioque. Fiecare catolic si ortodox se crede mai intelept decat fer. Augustin in privinta predestinarii. Fiecare crestin se vrede mai intelept decat Sf. Grigorie de Nazians care sustinea un fel de apocatastaza. Iar acestia erau sfinti. Am dreptul sa aleg in privinta asta ce spun ceilalti duhovnici si toti sfintii, sunt sigur ca nu s-au inselat toti si doar parintele Paraianu a avut dreptate. Legat de Sf. Francisc citeste te rog ce am scris despre stigmate si bilocatie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|