Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2011, 21:53:01
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Tu ai citit aici, in linkul dat de DianaGroza? http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism20.html De pe site-ul PATRIARHIEI! Nu e babism. Si mie mi-a spus parintele meu.
Am citit și mă enervează, una scrie acolo, alta mi-a spus la spovedanie, trebuie făcută niște ordine în biserică.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2011, 22:07:25
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Am citit și mă enervează, una scrie acolo, alta mi-a spus la spovedanie, trebuie făcută niște ordine în biserică.
Te preocupa subiectul asta.
Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi duhovnicul si indicat ar fi sa-i dai ascultare.
Vechi 25.02.2011, 00:16:24
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Sigur de asta nu te-a lăsat? Mulți mari duhovnici se feresc uneori, din smerenie, să le săruți mâna.
Sigur! A mentionat ca dupa Sf. Impartasanie nu se saruta nimic! Dar de ce te indoiesti? E prima data ca auzi acest lucru, sau nu vrei sa crezi?
Reply With Quote
Vechi 25.02.2011, 09:46:24
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Daca iti spune cineva sa imbratisezi un copac, sa saluti soarele, sa trimiti iubire semenilor prin ganduri, sa tii in casa un ametist sau sa gandesti pozitiv, zice ca esti new age....dar toate tampeniile astea ale babelor, le practica multi ortodocsi! Foarte interesant..
Aaaa, nu stiam ca se zice ca sa gandesti pozitiv este new age.
Banuiesc ca este ortodox sa gandesti negativ :-)))
Vechi 26.02.2011, 15:38:06
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

O chestie amuzanta pe care am auzit-o in biserica, spusa cu multa ingenuitate, pe cand cadeau pe jos firimituri de paine, stropi de vin, lumea se imbulzea la pomana: "Ia uite ce flamanzi sunt mortii astia! N-au mai mancat de mult..."
Vechi 26.02.2011, 17:36:43
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
dupa ce te-ai impartasit, in ziua respectiva, nu se mai saruta nimic. nici macar icoana sau mana preotului.
este un lucru elementar.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 17:39:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
O chestie amuzanta pe care am auzit-o in biserica, spusa cu multa ingenuitate, pe cand cadeau pe jos firimituri de paine, stropi de vin, lumea se imbulzea la pomana: "Ia uite ce flamanzi sunt mortii astia! N-au mai mancat de mult..."
asta e ca obiceiul de a varsa vin pe jos, inainte de a bea.
ca sa bea si mortii, se zice :)
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 20:50:45
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
asta e ca obiceiul de a varsa vin pe jos, inainte de a bea.
ca sa bea si mortii, se zice :)
Obiceiul acesta era și în ”Legendele olimpului”, tipic păgânesc
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 01:22:57
Melissa
Guest

Implicit Apropos de babisme

Vi s-a intamplat si voua sa vedeti babe d`astea ocose care dau "dogmele" lor prin biserica,cum se cearta si se imping, cand stau la rand la spovedanie?Sau numai mie mi-e dat sa vad asa ceva????:-)))

Efectiv parca ar sta la coada la piata.Le-am atentionat de cateva ori si raspund ceva de genul "asa-i maica,asa-i"..apoi continua in soapta si printre dinti, sa isi explice una alteia care e prima,a doua,a treia,etc...
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 12:53:06
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Vi s-a intamplat si voua sa vedeti babe d`astea ocose care dau "dogmele" lor prin biserica,cum se cearta si se imping, cand stau la rand la spovedanie?Sau numai mie mi-e dat sa vad asa ceva????:-)))

Efectiv parca ar sta la coada la piata.Le-am atentionat de cateva ori si raspund ceva de genul "asa-i maica,asa-i"..apoi continua in soapta si printre dinti, sa isi explice una alteia care e prima,a doua,a treia,etc...
:))) La noi intrerup slujba efectiv, strigand: "Nu pe acolo! Lasati culoar!" Dar sunt tare simpatice cand se cearta si se imbrancesc la spovedanie, ca nu o fac cu rautate. De le-ar fi asta singurul pacat!...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tratamente babesti padrevicentiu Generalitati 44 07.12.2012 12:51:24
Dogme in diferite biserici Tartaruga Dogmatica 140 06.09.2012 16:39:29
Superstitii babesti si obiceiuri gresite tigerAvalo9 Generalitati 22 02.04.2012 23:37:38
Inventii preotesti sau babesti... Va_iubesc Reguli in Biserica 51 26.07.2010 18:18:53
Credinta fara dogme? georgeval Generalitati 29 08.07.2010 00:46:11