![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai daca saracul poate plati rata la casa.. atunci de ce nu a luat el creditul? Nu vezi ca ceva nu se leaga? Ca sa nu mai vorbim ca nici pe sarac nu-l obliga nimeni sa stea cu chirie la omul ala! Nu-i ia nimeni banii din buzunar, iar cu mintea lui si cu banul lui saracul intra de bunavoie intr-o situatie contractuala. Sau nu e responsabil de ceea ce face si doar "bogatul" e de vina? Ce gandire e asta? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Suntem datori să dăruim, și atât, goi am venit, goi să mergem (CU TOATĂ DEMAGOGIA IDEII). NU-i nimic al nimănui. Dintru ale Tale și Cine va ... pe aceștia, pe Mine mă va... etc. și etc.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca bogatii se mantuiesc sau nu, dar chiar mi se pare aberant sa pretinzi ca este imoral sa ai bani.
Dumnezeu stie de ce unul are si altul nu are.. chiar nu este treaba noastra. Ca sa nu mai vorbim ca un bogat, oricat de zgarcit ar fi, tot mai hraneste multi langa el, chiar indirect. Angajeaza oameni sa-i renoveze casa, altii sa-i conduca masina, sa-i sape gradina, sa-i gateasca, sa-i creasca copiii etc... Langa un sarac nu se poate asa ceva! Deci sa nu-i mai vorbim de rau pe bogati ca daca fac rau, are cine sa-i judece. (Asta-mi aminteste ca o cunostinta facea proiecte ecologice cu fonduri europene si avea nevoie de mana de lucru necalificata - dat cu sapa. Proiectgele se derulau in zone sarace si platea bine. Care a fost principalul impediment? Nu gasea oameni sa munceasca. Cereau salariul in avas si se imbatau din el, nu mai veneau la lucru decat daca aveau nevoie iar de bani de bautura! Si a avut proiecte in mai multe judete. Aaaa.. ca sa nu mai vorbim de ura ce o aveau oamenii impotriva lui.. i-au dat foc la materiale din pura rautate, au distrus noaptea ce se construia ziua etc.. Si repet: erau proiecte in folosul comunitatii, nu se imbogatea nimeni din asta) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau de a judeca ca ala nu se mantuieste etc? |
|
||||
|
||||
![]()
NU cred că eu personal m-aș încadra în una din cele două situații: nici nu-mi doresc ceva de-al altcuiva (nici măcar ceea ce mi se pare că mi se cuvine, cei care mă cunosc îmi spun că-s "dobitoc" fiindcă nu-mi cer "drepturile") și cu atât mai mult nu judec pe nimeni (iar când fac anumite "judecăți definitive" sunt susținute de citate biblice, canoane sau alte reglementări ale Bisericii Ortodoxe).
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred ca bogatii deranjeaza prin averile pe care le au efectiv,ci prin atitudinea cu care se raporteaza la posesii,bani,material;la grijile si preocuparile exclusive pt material,intrarea intr-un cerc vicios care-ti consuma gandurile si timpul numai pt a-ti intretine averea si a o spori;in aceasta stare nu mai exista loc pentru nimic altceva(cateodata isi neglijeaza si propriile familii).In aceasta preocupare poti cadea si fara a fi foarte bogat(avaritia omului mediu).
Insa exista si persoane bogate care cunosc foarte bine cuvantul"donatie"si care sunt aproape de cei mici si umili,pana la urma asta conteaza,faptul ca cineva atat de"sus pus"sta de vb binevoitor si face milostenie unui cersetor zdrenturos care miroase urat! Cineva din familie imi spunea ca la biserica lor(alta confesiune)sunt multi oameni de afaceri care intretin cheltuielile bisericii dar si multe donatii pt familiile sarace cu multi copii.Presupun ca si in BO or fi destui oameni de afaceri care fac acelasi lucru! O masina scumpa nu este NECESARA,insa achizitia ei sustine capitalul firmei respective si implicit a lucratorilor si familiile lor,este si asta un aspect pozitiv!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am mai scris despre omul de afaceri roman pt care am lucrat multi ani,si care mi-a platit studiile,a pus la dispozitie angajatiilor masini,telefoane,lap-topuri de serviciu,mi-a platit pana si scoala de soferi,iar vara ne invita cateva zile(pe cheltuiala lui,fireste)sa petrecem vacanta impreuna!!! Sa-i ajute Domnul in toate pt inima lui buna si milostiva!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
al lucratorilor si al familiilor lor
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bucuresti -> Prislop fara masina? | Nicador | Generalitati | 18 | 08.04.2015 19:18:48 |
Si cand simti ca nu mai poti... | cer_indurare | Intamplari adevarate | 23 | 12.02.2012 08:26:34 |
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane | Mihnea Dragomir | Generalitati | 2 | 06.08.2011 08:29:26 |
poti sa mori in vis? | The_Fallen | Generalitati | 9 | 30.06.2010 10:19:48 |
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... | geo.nektarios | Diverse Sarbatori | 18 | 06.03.2009 22:01:16 |
|