Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2011, 22:11:13
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Hristos n-a spus așa ceva! A spus simplu: "Lazăr a murit." (Ioan 11,14), "iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este." (Matei 5,37).
iti lipseste contextul acestor citate..
Vechi 19.07.2011, 22:12:08
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
ma refeream la citatele scripturistice care nu se impaca nicicum cu teologia voastrea si ele nu apartin lui doctor Faustus.
Adevărat. El doar le-a tot lipit până a început să miroase a clei (de oase!). Iertați-mă, dar ne îndepărtăm de tema propusă...
Vechi 19.07.2011, 22:16:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Daca va trai in moarte, ce rost mai are invierea?
am spus-o mai jos... stabilirea totala si finala a vesniciei... intoarcerea creatiei la starea initiala..

Citat:
Mantuitorul mai spune: "Iata EU vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui." (Apocalipsa 22:12). Mai este si o alta rasplatire pentru faptele credintei, inainte de revenirea Domnului Iisus Hristos?
Da Hristos rasplateste dupa fapta si rasplata inca din lumea aceasta.Dreptatea lui Dumnezeu este si aici..
Vechi 19.07.2011, 22:17:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Adevărat. El doar le-a tot lipit până a început să miroase a clei (de oase!). Iertați-mă, dar ne îndepărtăm de tema propusă...
nu el le-a lipit.
Vechi 19.07.2011, 22:30:09
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ce înseamnă "a învia"? În moarte, separarea sufletului de trup, trupul omului cade pradă putrezirii, în timp ce sufletul merge înaintea lui Dumnezeu, rămânând totuși în așteptarea momentului în care va fi unit iarăși cu trupul său glorificat. Dumnezeu, în atotputernicia sa, va reda în mod definitiv viața incoruptibilă trupurilor noastre, unindu-le cu sufletele noastre prin puterea Învierii lui Isus.
Vorbiti despre lucruri noi. Sfantul Apostol Pavel ne explica si el cum sta treaba cu cei morti " Nu voim fratilor sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit" (1 Tesaloniceni 4:13). Apoi, descrie revenirea Mantuitorului si spune despre invierea mortilor (simplu). Nu spune nimic despre "suflete" care-L insotesc pe Hristos pentru a-si primi trupurile. Cititi cu atentie relatarea Sfantului Apostol Pavel (1 Tesaloniceni 4:13-18). Nu seamana deloc cu a dvs.

Citat:
La sfârșitul timpurilor, Împărăția lui Dumnezeu va ajunge la plinătatea sa. După judecata universală, drepții vor domni împreună cu Cristos pentru totdeauna, glorificați în trup și suflet, și universul însuși va fi reînnoit:
.
Pana la sfarsitul timpurilor, ce se intampla cu dreptii? Nu domnesc cu Hristos?
Vechi 19.07.2011, 22:35:19
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Vorbiti despre lucruri noi. Sfantul Apostol Pavel ne explica si el cum sta treaba cu cei morti " Nu voim fratilor sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit" (1 Tesaloniceni 4:13). Apoi, descrie revenirea Mantuitorului si spune despre invierea mortilor (simplu). Nu spune nimic despre "suflete" care-L insotesc pe Hristos pentru a-si primi trupurile. Cititi cu atentie relatarea Sfantului Apostol Pavel (1 Tesaloniceni 4:13-18). Nu seamana deloc cu a dvs.
V-am mai explicat o data ca aplicati principiul neadevarat, necrestin si nescripturistic "sola scriptura".

Nu tot Adevarul este cuprins in Scriptura. Sf. Paul a explicat cat i s-a dat lui sa inteleaga, si cat aveau nevoie sa inteleaga cei carora li se adresa.
Vechi 19.07.2011, 22:40:17
Banned

Implicit

Citat:
V-am mai explicat o data ca aplicati principiul neadevarat, necrestin si nescripturistic "sola scriptura".

Nu tot Adevarul este cuprins in Scriptura. Sf. Paul a explicat cat i s-a dat lui sa inteleaga, si cat aveau nevoie sa inteleaga cei carora li se adresa.
Bun. Mergem pe ideea ca Sfantul Apostol Pavel nu a spus tot, dar nici nu a mintit. Ce a spus, ramane adevarat. De acord?

In acest caz, explicati unde are loc intalnirea "sufletului viu" cu trupul mort?
Vechi 19.07.2011, 22:48:03
Banned

Implicit

Citat:
am spus-o mai jos... stabilirea totala si finala a vesniciei... intoarcerea creatiei la starea initiala..
Nu stiu ce sa inteleg. V-am intrebat ce rost mai are invierea daca oricum cel mort "traieste in moarte" (exprimarea dvs.). Nu m-ati lamurit deloc.

Reformulez intrebarea (poate nu am fost inteles): cum poate fi inviat cineva care "traieste in moarte"?

Citat:
Da Hristos rasplateste dupa fapta si rasplata inca din lumea aceasta.Dreptatea lui Dumnezeu este si aici..
Dar despre rasplata aceea cu iadul si raiul, in care merg imediat mortii (fara sa-L mai astepte pe Hristos), ce parere aveti? Exista o astfel de rasplatire (data de nu stiu cine)?
Vechi 19.07.2011, 22:50:49
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Bun. Mergem pe ideea ca Sfantul Apostol Pavel nu a spus tot, dar nici nu a mintit. Ce a spus, ramane adevarat. De acord?

In acest caz, explicati unde are loc intalnirea "sufletului viu" cu trupul mort?
La Inviere si Judecata de obste.
Vechi 19.07.2011, 23:08:25
Banned

Implicit

Citat:
La Inviere si Judecata de obste.
Nu am intrebat cand, ci unde va avea loc "jonctiunea".

Ca sa fiu mai clar: Sfantul Apostol Pavel spune ca Domnul se va intoarce, cei morti in Hristos vor invia (1 Tesaloniceni 4:16) si toti credinciosii vor fi rapiti in vazduh pentru a-L intampina pe Domnul (vers. 17). In acest cadru, unde va avea loc intalnirea "sufletului viu" (inventia dvs.) cu trupul mort?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
INVIEREA DOMNULUI iosif Din Noul Testament 21 20.04.2025 09:32:01
Dumnezeu nu ne lasă când avem credință și nădejde. dorinastoica14 Generalitati 22 01.04.2013 11:17:13
Maica Domnului... mama noastra, a tuturor crestinilor! laurastifter Despre Biserica Ortodoxa in general 41 18.10.2011 08:24:35
durere si Nadejde emili76 Generalitati 18 30.12.2009 18:37:13