![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Contextual, în N. T., „legea“ era cea dată de Dumnezeu prin Moise. Verbul a (se) plini își are dublul său înțeles: pe acela de a adeveri, a face ca o profeție să devină realitate (ca în Mt 1, 22; 2, 15; 2, 17 etc.) și pe acela de a face, a săvârși, a întregi, a împlini, a completa, a duce la capăt, a desăvârși. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Încă nu ne-am lămurit care este scopul tău pe acest forum, sau măcar scopul thread-ului acesta. :D |
|
|||
|
|||
![]()
Și cu ce e diferit față de ceea ce a zis cocacoc? Mă refer la chestiunea pentru care l-ai citat.
Last edited by Nenumitul; 01.09.2011 at 12:31:59. |
|
|||
|
|||
![]()
diferența dintre „a plini” și „a împlini”
|
|
|||
|
|||
![]()
Ești conștient că sunt sinonime, nu?
|
|
|||
|
|||
![]()
E o diferență de nuanță. Cred că asta reieșea clar din nota pe care am dat-o.
A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege, pe când a plini legea înseamnă a o duce la plinătate, a o desăvârși - ceea ce este mult mai potrivit pentru Fiul lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...archid=2439440 Ce solidaritate iesita din comun intre un declarat "ortodox" si un ateu, e curios, esti avocatul pro-bono al lui "cocacoc" ? Discutii cu sau despre "cocacoc" care mai are un pic si ajunge o victima pe acest forum ... nu doresti tu sa ai cu el in particular si nu pe acest topic ? "Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ... Faptul ca te faci ca nu intelegi sau ca tu ai inteles altceva, arata aceeasi atitudine sfidatoare si aroganta pe care o au multi dintre ateii (prietenii tai) de pe acest forum ... nu degeaba spunem ca acestia nu au simtul realitatii si nu prea inteleg ce se intampla cu ei ... dar nu se pot abtine sa nu ne dea sfaturi ... de credinta, culmea ! |
|
|||
|
|||
![]()
Acelasi lucru e valabil si pentru a plini.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Astia fara definitii sunt aerieni complet, nu vezi ca tot timpul cer ori citate ori definitii, dar nu le inteleg ? "Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era vorba ... desi se vede din satelit care este scopul acestora !!! Last edited by neica_nimeni_altul; 01.09.2011 at 13:13:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă în explicația ta schimb „plini” cu „împlini”, ea nu își schimbă sensul. Ce înseamnă asta?
Last edited by Nenumitul; 02.09.2011 at 11:41:26. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce reprezinta pentru noi acest forum? | Annyta | Generalitati | 47 | 11.02.2014 11:40:53 |
Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori | flying | Generalitati | 487 | 27.05.2010 10:42:16 |
Limpezirea apelor pe acest forum | krabu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 232 | 13.04.2010 14:38:28 |
De ce veniti voi pe acest forum? | sophia | Generalitati | 38 | 12.04.2010 23:05:22 |
|