Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2011, 11:12:23
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
plini=implini , indeplini, de fapt in alta varianta a bibliei e implinesc , nu plinesc . In engleza apare ca "fulfill".
Biblia ortodoxă nu e tradusă după cea engleză, ci după manuscrisele scrise în greacă. Iată nota explicativă a părintelui Bartolomeu Anania la traducerea acestui cuvânt:

Contextual, în N. T., „legea“ era cea dată de Dumnezeu prin Moise. Verbul a (se) plini își are dublul său înțeles: pe acela de a adeveri, a face ca o profeție să devină realitate (ca în Mt 1, 22; 2, 15; 2, 17 etc.) și pe acela de a face, a săvârși, a întregi, a împlini, a completa, a duce la capăt, a desăvârși.
Vechi 01.09.2011, 12:18:41
Nenumitul
Guest

Cool Round and round we go...

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Aceasta este genul de dialog cu peretii, timp pierdut inutil ... energie gresit directionata.
Frate, eu am încercat să dialoghez cu tine și am avut aceeași impresie. Ciudat, nu?

Citat:
Te asigur ca "cocacoc" NU citeste nici macar ce-i dai tu sa citeasca, iar daca citeste nu intelege nimic, ca-i ateu.
Nu cred că ești tu în măsură să ne asiguri ce face sau ce nu face altcineva de pe acest forum; mai ales că afirmațiile tale nu pot fi verificate de nimeni (nici de tine). Interesant cum ai lămurit tu toată chestia...

Citat:
"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ... dar "cocacoc" nu socoteste ca este bine sa vorbim despre asta ...
A, ăsta era subiectul? Parcă era vorba de noi regulamente pentru forum.

Încă nu ne-am lămurit care este scopul tău pe acest forum, sau măcar scopul thread-ului acesta. :D
Vechi 01.09.2011, 12:22:20
Nenumitul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Biblia ortodoxă nu e tradusă după cea engleză, ci după manuscrisele scrise în greacă. Iată nota explicativă a părintelui Bartolomeu Anania la traducerea acestui cuvânt:
Și cu ce e diferit față de ceea ce a zis cocacoc? Mă refer la chestiunea pentru care l-ai citat.

Last edited by Nenumitul; 01.09.2011 at 12:31:59.
Vechi 01.09.2011, 12:31:11
N.Priceputu
Guest

Implicit

diferența dintre „a plini” și „a împlini”
Vechi 01.09.2011, 12:35:28
Nenumitul
Guest

Implicit

Citat:
diferența dintre „a plini” și „a împlini”
Ești conștient că sunt sinonime, nu?
Vechi 01.09.2011, 12:48:50
N.Priceputu
Guest

Implicit

E o diferență de nuanță. Cred că asta reieșea clar din nota pe care am dat-o.
A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege, pe când a plini legea înseamnă a o duce la plinătate, a o desăvârși - ceea ce este mult mai potrivit pentru Fiul lui Dumnezeu.
Vechi 01.09.2011, 13:04:26
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nenumitul Vezi mesajul
Nu cred că ești tu în măsură să ne asiguri ce face sau ce nu face altcineva de pe acest forum; mai ales că afirmațiile tale nu pot fi verificate de nimeni (nici de tine). Interesant cum ai lămurit tu toată chestia...
Tu vorbesti serios, pai nu mai bine ar fi sa te uiti un pic cam ce fel de intrebari si ce opinii are acest "cocacoc" si pe urma sa-ti dai cu parerea ? Ia-o mai usurel cu aprecierile !

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...archid=2439440

Ce solidaritate iesita din comun intre un declarat "ortodox" si un ateu, e curios, esti avocatul pro-bono al lui "cocacoc" ?

Discutii cu sau despre "cocacoc" care mai are un pic si ajunge o victima pe acest forum ... nu doresti tu sa ai cu el in particular
si nu pe acest topic ?

"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ...

Faptul ca te faci ca nu intelegi sau ca tu ai inteles altceva, arata aceeasi atitudine sfidatoare si aroganta pe care o au multi dintre ateii (prietenii tai) de pe acest forum ... nu degeaba spunem ca acestia nu au simtul realitatii si nu prea inteleg ce se intampla cu ei ... dar nu se pot abtine sa nu ne dea sfaturi ... de credinta, culmea !
Vechi 01.09.2011, 13:08:31
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege,
Acelasi lucru e valabil si pentru a plini.
Vechi 01.09.2011, 13:10:48
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Talking

Citat:
E o diferență de nuanță. Cred că asta reieșea clar din nota pe care am dat-o. A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege, pe când a plini legea înseamnă a o duce la plinătate, a o desăvârși - ceea ce este mult mai potrivit pentru Fiul lui Dumnezeu.
Ai perfecta dreptate, nu ai tinut cont insa, ca cei care citesc mai trebuie sa si inteleaga ...
Astia fara definitii sunt aerieni complet, nu vezi ca tot timpul cer ori citate ori definitii, dar nu le inteleg ?

"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era vorba ... desi se vede din satelit care este scopul acestora !!!

Last edited by neica_nimeni_altul; 01.09.2011 at 13:13:26.
Vechi 01.09.2011, 13:11:37
Nenumitul
Guest

Implicit

Citat:
A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege, pe când a plini legea înseamnă a o duce la plinătate, a o desăvârși - ceea ce este mult mai potrivit pentru Fiul lui Dumnezeu.
Dacă în explicația ta schimb „plini” cu „împlini”, ea nu își schimbă sensul. Ce înseamnă asta?

Last edited by Nenumitul; 02.09.2011 at 11:41:26.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori flying Generalitati 487 27.05.2010 10:42:16
Limpezirea apelor pe acest forum krabu Despre Biserica Ortodoxa in general 232 13.04.2010 14:38:28
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22