![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ultimile dumneavoastra fraze sint emblematice pentru viziunea protestanta/neoprotestanta: dumneavoastra nu doreati consens, dumneavoastra doreati sa va impuneti propria vointa si ati procedat ca copiii imaturi (ceea ce si sinteti): v-ati luat jucariile si ati plecat. Dumneavoastra ati auzit de purtarea crucii? de lupta cu pacatul? de a face vointa Domnului? Exemplul jerfei lui Cristos nu va inspira in nici un fel? Oare Domnul nostru a cautat "consensul" sau s-a supus vointei Tatalui? Dumneavoastra sinteti sigur ca rupindu-va de Biserica si modificind invataturile de mii de ani ale Sfintei Biserici v-ati supus vointei Domnului nostru? Eu ma indoiesc. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nimic nu este întâmplător. Dacă vom ști să gestionăm foarte bine acete vremuri, adică să dăm cezarului ce este al cezarului și lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu, vom avea mult de câștigat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ovidiu b.; 29.10.2011 at 13:28:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Problema e mult mai generală, deoarece se referă la toți oamenii de după Hristos, indiferent de confesiune, care au murit fără a avea șansa de a fi botezați. Cu aceștia ce va fi? Se duc ei automat în Iad?! Citat:
Ți se pare nefirească dorința părinților ca pruncul lor să fie în strînsă comuniune cu Creatorul, în Duhul Sfînt? Ți se pare anormală dorința Lui Dumnezeu de a sălășlui în ființele Sale neprihănite, o dată ce zidul păcatului strămoșesc a fost dărîmat?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor." (Mat.18,3)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Exact. Puțini vor fi atît de neprihăniți ca să fie primiți în Împărăția Cerurilor. Aici e dilema mea: absolut toți ceilalți vor ajunge la întuneric? Nu cred. :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea aceasta seamănă cu teoria martorilor lui Iehova, sper că nu se regăsește în ortodoxie. Locașurile pe care Hristos le pregătește pentru cei mântuiți nu sunt pe categorii segregaționiste. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|