Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2012, 13:45:10
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Iezerul de foc este dragostea Lui Dumnezeu către făpturile Sale, care este eternă.
Ce ciudat sună fraza aceasta! Dacă aș fi spus-o eu, era catalogată drept "tâmpenie". Cum adică, dacă dragostea lui Dumnezeu este eternă, înseamnă că și pedeapsa Lui e eternă? Adică lacrimile, suferințele și scrâșnitul dinților se va perpetua în eternitate, deși Dumnezeu a promis că vor înceta? Dar... această întrebare nici nu necesită un răspuns... să revenim la topic.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Noi sîntem creați "după chip", ceea ce înseamnă că sîntem veșnici.
Deci dogma "nemuririi sufletului" se bazează pe această gogomănie? Păi asta înseamnă pentru tine că am fost creați "după chipul lui Dumnezeu"? Ar însemna că suntem și atotputernici "după chipul lui Dumnezeu" și omniprezenți "după chipul lui Dumnezeu" și omniscienți "după chipul lui Dumnezeu"! Îți dai seama de implicațiile blasfemiatoare ale acestei declarații? A ajuns creatura să se identifice cu Dumnezeu!
Vechi 28.01.2012, 14:35:41
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Off topic:

Totusi, vor fi 2 invieri despartite de cei o mie de ani (sau miile de ani). Prima inviere va fi a celor morti in Hristos, pentru a primi mostenirea vietii vesnice. A doua invere va fi a celor morti in pacat, pentru a-si primi raspalta (moartea a doua - definitiva).
"ceilalti morti nu înviază până ce nu se vor sfârsi miile de ani"(Apocalipsa 20:5). Ce zici, va reveni Hristos si la o doua inviere, care va fi la mult timp dupa prima inviere?

P.S. Scriptura are un mod deosebit de a prezenta lucrurile. Le prezinta compactat, pentru ca apoi sa le detalieze. Spre exemplu, in Facerea 1:27, se spune ca Dumnezeu a facut omul, "parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut". Dupa modul tau de a interpreta Scriptura (fragmentand-o) vei sustine sus si tare ca barbatul si femeia au fost facuti in acelasi timp. Dar, apoi Scriptura ne arata ca intai a fost facut barbatul apoi femeia (vezi Facerea 2:18-24).

Tot asa si cu venirea Mantuitorului, invierea, judecata, rasplatirea, noul pamant, etc. Tu le-ai luat la gramada, fara sa tii seama de descrierile detaliate facute de Sfanta Scriptura.
Pai "prima inviere " are deja loc din timpul mantuitorului "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. " Tot atunci si satana a fost legat .Iisus nu va veni decat odata dupa cum este scris peste tot in carte.Dar na ...daca socotim ca "mortii nu stiu nimic " atunci mai inventam noi inca o venire ca sa ne iasa socoteala cu mia de ani.Desi Iisus spune peste tot ca la venirea lui unii vor invia spre viata vesnica iar altii spre osanda vesnica.
Vechi 28.01.2012, 16:26:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ce ciudat sună fraza aceasta! Dacă aș fi spus-o eu, era catalogată drept "tâmpenie". Cum adică, dacă dragostea lui Dumnezeu este eternă, înseamnă că și pedeapsa Lui e eternă? Adică lacrimile, suferințele și scrâșnitul dinților se va perpetua în eternitate, deși Dumnezeu a promis că vor înceta? Dar... această întrebare nici nu necesită un răspuns... să revenim la topic.

Deci dogma "nemuririi sufletului" se bazează pe această gogomănie? Păi asta înseamnă pentru tine că am fost creați "după chipul lui Dumnezeu"? Ar însemna că suntem și atotputernici "după chipul lui Dumnezeu" și omniprezenți "după chipul lui Dumnezeu" și omniscienți "după chipul lui Dumnezeu"! Îți dai seama de implicațiile blasfemiatoare ale acestei declarații? A ajuns creatura să se identifice cu Dumnezeu!
Off topic
nu e eretica invatatura e chiar ortodoxa - "Dumnezei santeti si toti fii ai Celui Preainalt.Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti "
http://orthodoxwiki.org/Theosis

Last edited by iuliu46; 28.01.2012 at 16:29:31.
Vechi 28.01.2012, 16:32:07
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai "prima inviere "
Am deschis un topic despre cele 2 invieri, ca sa nu mai amestecam discutiile.
Vechi 28.01.2012, 19:05:52
Banned

Implicit

Citat:
Off topic
nu e eretica invatatura e chiar ortodoxa - "Dumnezei santeti si toti fii ai Celui Preainalt.Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti
Dacă tu astfel aplici textul, ce să mai zic? Ar trebui să mă plec, să-ți pup icoana și să-ți cânt Aliluia?

Anyway, oricât de "dumnezei" or fi fost judecătorii aceia nedrepți ai lui Israel, cert e că tot ca niște oameni mureau...

Deci, rămâne cum am stabilit.
Vechi 28.01.2012, 19:43:02
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă tu astfel aplici textul, ce să mai zic? Ar trebui să mă plec, să-ți pup icoana și să-ți cânt Aliluia?

Anyway, oricât de "dumnezei" or fi fost judecătorii aceia nedrepți ai lui Israel, cert e că tot ca niște oameni mureau...

Deci, rămâne cum am stabilit.
Ce intunecime spirituala
E vorba de ce este posibil pentru om.Nu exista limita pentru cat te poti ridica spiritual , sau daca vrei Iisus este limita pe care nu o poti atinge niciodata dar spre care trebuie sa tinzi."De veti avea credintă cât un grăunte de mustar, veti zice muntelui acestuia – mută-te de aici dincolo, si se va muta!" .Deci omul numai sa creada cat un bob de mustar si ar putea muta muntii.
Vechi 28.01.2012, 20:00:59
Banned

Implicit

Citat:
Ce intunecime spirituala
E vorba de ce este posibil pentru om.Nu exista limita pentru cat te poti ridica spiritual , sau daca vrei Iisus este limita pe care nu o poti atinge niciodata dar spre care trebuie sa tinzi."De veti avea credintă cât un grăunte de mustar, veti zice muntelui acestuia – mută-te de aici dincolo, si se va muta!" .Deci omul numai sa creada cat un bob de mustar si ar putea muta muntii.
OK, deci tu pretinzi că toți oamenii (repet: TOȚI) ating acest nivel maxim al lui Iisus, adică devin dumnezei, ei devenind nemuritori!?
Vechi 28.01.2012, 20:22:22
Senior Member

Implicit

Citat:
OK, deci tu pretinzi că toți oamenii (repet: TOȚI) ating acest nivel maxim al lui Iisus, adică devin dumnezei, ei devenind nemuritori!?
Doamne.
In primul rand nu exista nivel maxim.Nu exista o limita de sus pentru ca nu-l putem limita pe Dumnezeu.
Eu nu pretind nimic.Eu cred ca toti oamenii pot se pot desavarsi atat cat poate fiecare si atat cat e daruit fiecare.Este posibil pentru toti oamenii dar asta nu inseamna ca se si intampla pentru toti oamenii.
Dar eu stiu de un om care era avea atat de multa credinta ca nici macar nu a mai murit fizic.Scrie in Biblie despre el.EIlie .
Vechi 28.01.2012, 22:19:47
Banned

Implicit

Citat:
Doamne.
In primul rand nu exista nivel maxim.Nu exista o limita de sus pentru ca nu-l putem limita pe Dumnezeu.
Lasă asta. Dacă toti suntem nemuritori, înseamnă că suntem dumnezei și am atins nivelul maxim!

Vezi unde duce nesăbuința unei atari dogme?
Vechi 28.01.2012, 23:49:08
Senior Member

Implicit

Citat:
Lasă asta. Dacă toti suntem nemuritori, înseamnă că suntem dumnezei și am atins nivelul maxim!

Vezi unde duce nesăbuința unei atari dogme?
Inseamna ca toti santem creati nemuritori si ca depinde doar de noi sa dobandim viata vesnica.La fel cum toti ingerii au fost creati ca duhuri slujitoare dar uite ca unii au ales alta cale.
Acum ce inseamna viata vesnica sau osanda vesnica ramane de discutat.Daca moartea promisa pacatosilor inseamna chiar distrugerea sau doar stergerea din Cartea vietii si un chin vesnic.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31