Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2012, 01:54:25
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce ziceti de titlul "Atitudinea celor ce-si spun ortodocsi fata de adevaratii crestini din celelalte culte " ?
Vezi frate ortodox de-al meu cum ne facem singuri de ras?
Vezi cum ne dam cu firma-n cap?
Uite-asa: cum tocmai, prin sfatul nu stiu cui, tu tocmai ne-ai servit!
Bucura-te!............
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 02:24:25
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Vezi frate ortodox de-al meu cum ne facem singuri de ras?
Vezi cum ne dam cu firma-n cap?
Uite-asa: cum tocmai, prin sfatul nu stiu cui, tu tocmai ne-ai servit!
Bucura-te!............
Ioan eu prefer stilul direct al unora mai degraba decat stilul alunecos al altora.Eu nu am nici o problema cu cei din celelalte culte,cred ca ii inteleg si probabil ca si eu as face la fel, asa ca lasa-mi dreptul sa fiu circumspect.
Cu unii dintre ei chiar as vrea sa fiu "frate" dar nu stiu daca merit eu.Adica le admir conduita, atata cat poti admira si cunoaste o persoana virtuala.Cu altii pot fi tovaras de drum in functie de imprejurari.Dar cu o parte nu pot fi nici macar tovaras de drum.Nu pot fi frate cu cel care vinde droguri sau cu cel care e in aceeasi organizatie cu cel care vinde droguri.Nu pot pentru ca nu inteleg la ce naiba au mai stat unii oameni zeci de ani in pustie.Si atunci sant circumspect si chiar daca ma insel prefer sa ma insel dar sa judec cu capul meu.
Daca intelegi ce am vrut sa scriu e bine daca nu imi cer scuze ca te-am suparat.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 02:28:14
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Ioan eu prefer stilul direct al unora mai degraba decat stilul alunecos al altora.Eu nu am nici o problema cu cei din celelalte culte,cred ca ii inteleg si probabil ca si eu as face la fel, asa ca lasa-mi dreptul sa fiu circumspect.
Cu unii dintre ei chiar as vrea sa fiu "frate" dar nu stiu daca merit eu.Adica le admir conduita, atata cat poti admira si cunoaste o persoana virtuala.Cu altii pot fi tovaras de drum in functie de imprejurari.Dar cu o parte nu pot fi nici macar tovaras de drum.Nu pot fi frate cu cel care vinde droguri sau cu cel care e in aceeasi organizatie cu cel care vinde droguri.Nu pot pentru ca nu inteleg la ce naiba au mai stat unii oameni zeci de ani in pustie.Si atunci sant circumspect si chiar daca ma insel prefer sa ma insel dar sa judec cu capul meu.
Daca intelegi ce am vrut sa scriu e bine daca nu imi cer scuze ca te-am suparat.
Nu-i bai, frate, chiar ma deplang acum, ca poate te-am mahnit...
dar cugeta si tu: nu vezi ca ne frecam ridichile pe-aici?
oare nu ar fi de folos si alte raporturi?
Pana la marea induhovnicire, noi, astia din lume, farfurizii si catavencii, oare nu s-ar cuveni sa strangem un pic randurile?
Ce facem in schimb? Ne pierdem vremea, ca niste adolescenti rebeli, sau poate precum tancii de gradi, in mici grupari retardare...
Tie iti place jocu?
Mie imi repugna.
mai bine am deprinde impreuna-lucrarea, precum in Cer asa si pe pamant. Adica, smeriti, smeritei, sa punem vorba langa vorba, duh langa duh, om cu om, sa facem nitica zidire...
Doar boala ne indeamna la schisme, numai boala...
cat imi e de sila de "ortodocsii" de pe forum! cat de sila imi este, doar Domnul mai stie...

Last edited by ioan cezar; 17.02.2012 at 02:32:15.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 02:45:24
Kyrie Eleison's Avatar
Kyrie Eleison Kyrie Eleison is offline
Member

Data înregistrării: 10.02.2012
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Pana la marea induhovnicire, noi, astia din lume, farfurizii si catavencii, oare nu s-ar cuveni sa strangem un pic randurile?
Ce facem in schimb? Ne pierdem vremea, ca niste adolescenti rebeli, sau poate precum tancii de gradi, in mici grupari retardare...
Tie iti place jocu?
Mie imi repugna.
mai bine am deprinde impreuna-lucrarea, precum in Cer asa si pe pamant. Adica, smeriti, smeritei, sa punem vorba langa vorba, duh langa duh, om cu om, sa facem nitica zidire...
cat imi e de sila de "ortodocsii" de pe forum! cat de sila imi este, doar Domnul mai stie...
Cata intensitate a trairii sta scrisa printre aceste randuri, transcede planului cu 2 coordonate al monitorului. Nu puteam sa nu-mi exprim alinierea la aceeasi lungime de unda. Rareori cineva spune un lucru mare, se cuvine a lua aminte.
Vechi 17.02.2012, 03:04:33
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Tie iti place jocu?
Mie imi repugna.
Eu nu stiu daca exista smerenie pe internet.Nu stiu daca ajuta la ceva joaca asta.Eu am invatat multe lucruri noi aici, nici nu am devenit membru decat tarziu dar am intrat de multe ori si am citit.Dar daca ma intreaba cineva daca am devenit mai bun sau mai rau nu as sti ce sa-i raspund.
In rest face fiecare ce vrea.Eu de hora nu am chef, nici sa intru in ea nici sa ma uit cum joaca altii.Prefer sa admir din cand in cand cativa pasi de dans autentici ai unuia sau ai altuia.Sau cel putin sa cred ca aceia sant pasi autentici.Pana la urma fiecare intelege ce vrea si cat poate.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 03:13:37
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Eu nu stiu daca exista smerenie pe internet.Nu stiu daca ajuta la ceva joaca asta.Eu am invatat multe lucruri noi aici, nici nu am devenit membru decat tarziu dar am intrat de multe ori si am citit.Dar daca ma intreaba cineva daca am devenit mai bun sau mai rau nu as sti ce sa-i raspund.
In rest face fiecare ce vrea.Eu de hora nu am chef, nici sa intru in ea nici sa ma uit cum joaca altii.Prefer sa admir din cand in cand cativa pasi de dans autentici ai unuia sau ai altuia.Sau cel putin sa cred ca aceia sant pasi autentici.Pana la urma fiecare intelege ce vrea si cat poate.
Bine, bunule, bine, omeneste vorbim. Si totusi... Doar atat suntem dornici sa oferim? ...
Atunci, iarta-ma, dar cred ca noi nu suntem decat psihe, ne incadram singuri in patratul rectiliniu al manualelor de psihologie. Bune si astea, nu zic bai, macar ca doar sunt psiholog... dar dincolo, dincolo de asta, chiar nu mai e nimic intre noi?
Nu e nimeni?????
o, Doamne, sa fiu iertat, poate am indraznit prea mult...
Iertare, fratilor, sunt doar un pic mahnit. Iertare...

P.S. "Mahnirea are darul de a-mi deschide ochii spre interior, bucuria ma face de multe ori miop." cules arbitrar de pe net, in mahnirea mea momentana...:) Fiti binecuvantati, dragilor!:)

Last edited by ioan cezar; 17.02.2012 at 03:20:49.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 05:43:24
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ecaterina7 Vezi mesajul
mai exact, ce inseamna sa intinzi mana? mie mi se pare ca ati terminat cu ce ati inceput si ca va contraziceti singur. daca nu intinzi mana nu primesti cadoul, iar aici este vorba de credinta noastra, daca suntem credinciosi si viata noastra este o lupta impotriva pacatelor, primim mantuirea
Păi vedeți, aici este problema! Unii au impresia că nu e suficient să întinzi mâna și să iei Cadoul, mai trebuie să plătești și tu ceva bani pentru el.

Un drumeț cu o raniță imensă în spinare făcea hipo-stopul. Oprește o căruță și țăranul îl invită sus pe capră, iar drumețul nostru urcă păstrându-și ranița pe spate.
- Pune-ți omule ranița în căruță, de ce te spetești în continuare?!
- Păi vreau și eu să-l ajut pe sărmanul cal cu ceva, nu vezi ce greu trage la deal?

Last edited by osutafaraunu; 17.02.2012 at 07:11:23.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 11:46:41
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Păi vedeți, aici este problema! Unii au impresia că nu e suficient să întinzi mâna și să iei Cadoul, mai trebuie să plătești și tu ceva bani pentru el.

Un drumeț cu o raniță imensă în spinare făcea hipo-stopul. Oprește o căruță și țăranul îl invită sus pe capră, iar drumețul nostru urcă păstrându-și ranița pe spate.
- Pune-ți omule ranița în căruță, de ce te spetești în continuare?!
- Păi vreau și eu să-l ajut pe sărmanul cal cu ceva, nu vezi ce greu trage la deal?
depinde ce intelegeti prin a intinde mana, cine a spus ca trebuie sa dai ceva bani in schimb? am explicat intr-o alta postare cum vad eu 'cadoul'. nu e ceva ce mi se cuvine fara ca eu sa fac nimic si nu e vorba de ceva material. mantuirea pt dvs e ca si rugaciunea. ce rost are sa ne mai rugam Lui Dumnezeu pentru ca El oricum stie de ce avem noi nevoie.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 11:53:40
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Implicit

am urmarit cu mare atentie tot ce s-a discutat si pot trage o concluzie: cei din alte culte citeaza foarte mult din Biblie, nu au o parere proprie pe care sa o argumenteze logic cu propriile cuvinte pentru a se face intelesi de ceilalti si daca intra intr-o discutie din care nu pot iesi pentru ca nu isi mai pot argumenta 'parerile' incep sa ii acuze pe ortodocsi de rea vointa, ca-i judeca, etc... as vrea sa va intreb eu pe voi ce intelegeti prin erezie???????? cu siguranta ca nu veti raspunde, asa ati facut mereu, nu ati avut amabilitatea sa ne raspundeti la intrebarile care nu va avantajau, e normal nefiind fata in fata, dar nu e firesc.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 11:57:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ecaterina7 Vezi mesajul
depinde ce intelegeti prin a intinde mana, cine a spus ca trebuie sa dai ceva bani in schimb? am explicat intr-o alta postare cum vad eu 'cadoul'. nu e ceva ce mi se cuvine fara ca eu sa fac nimic si nu e vorba de ceva material. mantuirea pt dvs e ca si rugaciunea. ce rost are sa ne mai rugam Lui Dumnezeu pentru ca El oricum stie de ce avem noi nevoie.
Iarăși puneți problema greșit. Nu am spus nimic de bani pentru mântuire, în ilustrația folosită convențional de noi era vorba de bani pentru cadou . Echivalentul ar fi faptele [bune] (care oricum suntem datori să le facem, dar nu pentru câștigarea mântuirii), "nevoințele" și asceza. Dacă cineva are impresia că ar putea câștiga mântuirea plătind cu această "monedă", se înșeală amarnic...
Mântuirea noastră a fost câștigată prin jertfa Domnului nostru Iisus Hristos, iar noi nu am contribuit cu nimic la aceasta.

Last edited by osutafaraunu; 17.02.2012 at 12:21:51.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18