Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2012, 12:07:51
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Profetule, mie nu-mi sună prea cușer autocritica asta ta, prea ridici idei la plasa penticostalilor! Acum parcă văd că apare unu' din gașcă să te contrazică ”deștept” și ..... avantaj penticostalii! Nici nu seamănă a tehnică de manipulare, nu-i așa?
Acest troll involuntar cu inspiratul ID „Profetul de carton” face publicitate masiva penticostalilor si carismaticilor.
Daca mi-as fi dorit sa fac prozelitism pe acest forum nu as fi putut inventa ceva mai ingenios.

Dar dupa cum puteti observa domnule Mihail, niciunul din „gasca” nu preia mingiile ridicate la fileu si nu se mai contrazice cu el. Am intra intr-adevar un avantaj nedrept.
Se pare ca profetul isi poate face singurel treaba. Precum un robotel deja programat...

El crede ca „desfiinteaza” penticostalii, „dezvaluie” realitati incendiare „demonstreaza” fara putinta de tagada...x si y.
Nu realizeaza ca singurul rau pe care il poate face penticostalilor este sa-si faca „seppuku” pe un thread dedicat...

Pace frate profet...

Last edited by penticostalul; 27.02.2012 at 12:16:52.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 12:20:38
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
e adevarat pastorii tuturor neoprotestantilor se imbogatesc pe seama enoriasilor
Si nu e grav lucrul acesta? nu trebuie ca cineva sa traga un semnal de alarma? toate acele venituri nu trebuie declarate si impozitate??? nu ar trebui ca adunarile neoprotestante sa fie supuse legii statului in care traim? stiti ca cersetoria este interzisa? Vreti sa va spun ce face "penticostalul" la el in biserica? facand publicitate pe forumuri religiei lui, scoate din joben cateva versete biblice despre vorbirea in limbi, duce de minti pe cei labili, ii prosteste cu cuvantari gen "lucrarea Domnului" si altele asemenea, ca sa vina la el in adunare, si acolo ce se intampla? le tine o predica isterica, punctata cu exclamatii si interjectii, dupa care se duce repede cu un cos pe care-l vara sub nasul invitatilor, sa arunce aia niste bani acolo, apoi da tonul la o cantare, iar vine cu cosul pe sub nasul invitatilor, cersind fara rusine! si tot asa pana la sfarsitul programului, care dureaza cam 2 ore, timp in care "penticostalul" trece de 5-6 ori cu cosul acela ! Cersetoria este interzisa si cei care fac asta trebuie bagati la inchisoare!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 12:28:40
Banned

Implicit

Credeti cumva ca inventez eu? Dar vin cu dovezi!
Vizionati aici cum arata un cos de colecta:
http://www.rve-oradea.ro/Detalii/BC0...20-%20albastru

Are 279 mm diametru. Ei bine, acest gen de cosuri sunt umplute cu monezi si bancnote, cand se strange colecta, de la membrii bisericii dar si de la invitati!!! Deci nu va duceti daca va invita, pentru ca in realitate vrea sa-i umpleti cosul pe care-l tine ascuns dupa amvon!!
Adica ditamai cosul! nu pot nesatuii sa-si vada de viata lor, trebuie sa cerseasca fara respect pentru legile statului si pentru cetatenii acestuia???

Last edited by Profetul de carton; 27.02.2012 at 12:39:10.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 12:42:39
Banned

Implicit

Ceva in genul asta, adica o cersetorie fara a declara veniturile la finante si fara a plati impozit, fac si martorii lui iehova! acestia umbla din casa in casa cu niste reviste stupide sau cu brosurele frumos colorate pe care cer bani, "donatii benevole", motivand ca vor sa tipareasca si alte reviste asemenea. Da' ce-mi trebuie mie revistele lor abjecte? si de ce sa sprijinesc eu tiparirea lor????
Adica din putina mea pensie, in loc sa dau un leu pe o paine, trebuie sa-l bag in cosul aluia? sau sa donez pt revista astuilalt?!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 12:46:51
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Ceva in genul asta, adica o cersetorie fara a declara veniturile la finante si fara a plati impozit, fac si martorii lui iehova! acestia umbla din casa in casa cu niste reviste stupide sau cu brosurele frumos colorate pe care cer bani, "donatii benevole", motivand ca vor sa tipareasca si alte reviste asemenea. Da' ce-mi trebuie mie revistele lor abjecte? si de ce sa sprijinesc eu tiparirea lor????
Adica din putina mea pensie, in loc sa dau un leu pe o paine, trebuie sa-l bag in cosul aluia? sau sa donez pt revista astuilalt?!
trebuie precizat ca martorii lui iehova nu fac asta de la primele intalniri. Dar dupa o luna incep sa bata astfel de apropouri persoanei pe care o viziteaza ca ar fi bine sa faca "ceva donatii" pentru a sprijini miscare de predicare a martorilor si inclusiv tiparirea de carti si reviste. Eu cunosc FOARTE bine acesta secta, avand contact cu ei de peste 9 ani. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 13:30:39
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Aratarea paiului din ochiul altuia nu-i cosher asa ca suna a birfa birfa `````

de aceea spun ca nu trebuie generalizat ,
de materislism sint bolnavi si f. multi preoti ortodocsi (pe alocuri si cite un staret sau chiar Spagovean) care au vile, firme (pe numele sotiei) si jipane si care cer un tarif nejustificat pt diferite chestiuni incepind de la botez, cununie, deces, spovada, etc. -nu stim cit sint impozitate findca oricum salariul este asigurat de la STAT cit si multe alte fonduri .
dar este problema fiecaruia si a parohiei lor, sinodului lor.

daca unii nu isi justifica cheltuielile in fata enoriasilor cum fac altii de pilda nu inseamna ca Dumnezeu nu are voie sa dea binecuvintari enoraisului si sa ii schimbe viata inspre bine.
pina la urma o biserica se tine cu cheltuala iar costurile atit de constructie cit si de intretinere trebuie acoperite de undeva , de unde ? de la stat?

de ex aici la mine in Cosntanta am fost in vizita la pemti, adv., baptisti, musulmani si la evanghelici.

insa nu peste tot si nu intotdeauna am vazut acel cos si doar o singura data a fost plimbat de doua ori pt ca era o anumita problema urgenta.

exista biserici la care nu pastorul stringe zeciuiala ci reprezentantii alesi ai enoriasilor (fie din consiliu fie din afara lui), pastorul doar pimeste ceea ce trebuie sa primeasca , restul cheltuielilor se fac fara semnatura lui.

exista biserici unde nu se foloseste cos ci fiecare merge lunar la cel care stringe fondul si se trece pe tabel.
ceilalti care sint vizitatori nu platesc nimic.

in rest legat de ridicarea vocii cu interjectii si semne de punctuatie nu am observat la nimeni.

concluzia e ca omul sfinteste locul .
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 13:39:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Credeti cumva ca inventez eu? Dar vin cu dovezi!
Vizionati aici cum arata un cos de colecta:
Are 279 mm diametru. Ei bine, acest gen de cosuri sunt umplute cu monezi si bancnote, cand se strange colecta, de la membrii bisericii dar si de la invitati!!! Deci nu va duceti daca va invita, pentru ca in realitate vrea sa-i umpleti cosul pe care-l tine ascuns dupa amvon!!
Adica ditamai cosul! nu pot nesatuii sa-si vada de viata lor, trebuie sa cerseasca fara respect pentru legile statului si pentru cetatenii acestuia???
Acum sa nu ne axam degeaba pe lucruri neimportante, si la ortodocsi se face colecta in fiecare duminica, asta nu are mare importanta.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 13:41:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acum sa nu ne axam degeaba pe lucruri neimportante, si la ortodocsi se face colecta in fiecare duminica, asta nu are mare importanta.
una este sa existe o cutie a milei, fixata undeva, in care fiecare poate sa puna ceva, daca doreste, si alta sa vina efectiv cu cosul sa ti-l bage in fatza, fortzandu-te sa depui acolo cativa lei !
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 13:45:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
una este sa existe o cutie a milei, fixata undeva, in care fiecare poate sa puna ceva, daca doreste, si alta sa vina efectiv cu cosul sa ti-l bage in fatza, fortzandu-te sa depui acolo cativa lei !
E timpul sa mergi si la biserica ortodoxa, pentru ca la alte culte ai fost, nu e echitabil. Si la ortodocsi vine cu cosuletul prin biserica pentru colecta, cel putin in orasul meu.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 13:48:07
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Wink

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
cel putin aici in romania ca in alte tari nu stiu cit e taxa.
La noi NU e cu taxa, draga Roxana.
E cu procente din venit. Fiecare daruieste proportional cu venitul lui, dupa cum hotaraste in inima lui. Eu sugerez ca procentul sa fie peste 10% pentru ca zeciuala era in legea veche. In legea cea Noua nu trebuie sa fim mai zgarciti ci mai darnici.

Cei care daruiesc proportional cu venitul lor nu mai platesc nicio taxa. Nici pentru cununie, nici pentru inmormantare, nici pentru exorcizari nici pentru nimic. Dupa parerea mea, in unele situatii e mai scump cu taxa.

Sa-ti dau un exemplu: - sa presupunem ca (Doamne fereste) profetul de carton vine in biserica noastra si se treace membru.
Vine bunaoara intr-o zi la exorcizare. () Taxa de exorcizare este de 8 lei/ duh rau exorcizat. S-ar parea ca profetul iese in avantaj. Dar nu e chiar asa. Pentru ca el (dupa cum posteaza) se pare ca are o legiune. Sau chiar doua. Hai sa zicem o legiune si jumatate ca sa fim rezonabili.
Ei bine o legiune si jumatate inseamna cel putin 6000 de unitati. La un calcul simplu 8x6000=48.000 lei.
Buhuhu...iti poti imagina tu? Profetul de carton este dator cu 48.000 de lei doar pentru o exorcizare.
Pai nu era mai bine sa daruiasca lunar 10% din venitul lui de pensionar sarac. Aka 40 de lei pe luna? Nu scapa mai ieftin?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46