![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum deosebesc un credincios ortodox de un credincios neortodox? Ii inmanez un formular in care il pun sa dea o declaratie pe proprie raspundere? Fac anchete in baza de date a SRI?
|
|
|||
|
|||
![]()
In sfarsit, esti primul care imi spune ca am spus ceva ce tine de ecumensim, pana acum mi s-a spus ca scriu prea mult impotriva ecumenismului. Te rog sa citesti cu atentie mesajul meu, eu am scris ca toti cei ce marturisesc invatatura ortodoxa (Iar asta n-o fac catolicii si protestantii), cei ce sunt botezati in Biserica (adica in Biserica Ortodoxa, nu exista mai multe Biserici), si cei ce se impartasesc in Biserica (Ortodoxa).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca pentru tine ortodox= fie obedient BOR, fie obedient Stilistilor, pentru mine tu esti un roman ortodox nu crestin ortodox. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca am dat in mesajul de mai sus explicatia.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti voi usura sarcina cu urmatoarea intrebare. Exista biserici care isi spun crestine + [...adauga ce vrei tu...] dar care au deviat de la litera legii, au schimbat virgule, au adaugat si au scos pasaje, doar ca adevarul sa fie cel care le convine lor. Exista si biserici care pastreaza litera legii cu multa ravna, dar fac asta in detrimentul duhului legii. Si exista acea Biserica unica, intemeiata la Cinzecime, care pastreaza litera si duhul legii, in care păstorii duhovnicesti nu sunt năimiti, care taie chitante pentru fiecare binecuvantare, ci sunt lumini ce lumineaza in intuneric, sunt pilde vii de traire si comportament CRESTIN si aceia sunt preotii dreptcredinciosi(ortodoxi). Un astfel de comportament a avut gheron Iosif al Athosului, cuv. Ioan Maximovici, cuv. Ignatie Brancianinov si multi altii dintre sfintii inaintasi. Faptul ca erau inregistrati fiscal intr-un acelasi ONG cu altii care nu aveau nimic in comun cu Hristos, nu face decat sa le confirme statutul de urmasi ai lui Hristos: Luca 10:3. Mergeți; iată, Eu vă trimit ca pe niște miei în mijlocul lupilor. Last edited by leonte; 15.11.2012 at 19:20:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Iata si intrebarea:
Dintre cele trei enuntate mai sus [categorii] din ce biserica ai crede ca fac eu parte si din care faci tu parte? |
|
|||
|
|||
![]()
Am urmarit putin conversatia dintre voi doi si nu am inteles un lucru in ceea ce te priveste, leonte: ce parere ai despre cele 7 Sfinte Taine din Biserica?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, care e diferenta intre roman-ortodox si crestin-ortodox, dupa tine? |
|
||||
|
||||
![]()
...e trist, dar adevărat: a scrie fără diacritice înseamnă a nu scrie în limba română... (nu mai vorbesc despre respectul pentru limbă...)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|