Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2013, 13:20:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
În mintea ta, da religia cipofobică, în mintea altora dreapta credință.
Sunt constient de faptul ca unii traiesc confuzia asta.

Citat:
Luminează-mă și pe mine, de ce marii duhovnici, părinții înduhovniciți nu primesc actele cu cip? Sunt ei cumva ”sectari ortodocși” sau ”cipofobi”?
1. Asta cu "marii duhovnici" sunt evaluari omenesti.
2. Oricat de "mari" i-ar considera unii (este si o strategie de marketing aici, chiar cipofoba) nu inseamna ca nu pot gresi mai ales cand
3. Cipofobii au dus o intensa campanie de dezinformare pe langa asa numitii "mari duhovnici"
4. Oameni la fel de "mari" s-au pronuntat impotriva isteriei de tip cipofob.
Vechi 05.01.2013, 13:58:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Nimic concret.
Vechi 05.01.2013, 15:32:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1. Asta cu "marii duhovnici" sunt evaluari omenesti.
2. Oricat de "mari" i-ar considera unii (este si o strategie de marketing aici, chiar cipofoba) nu inseamna ca nu pot gresi mai ales cand
3. Cipofobii au dus o intensa campanie de dezinformare pe langa asa numitii "mari duhovnici"
4. Oameni la fel de "mari" s-au pronuntat impotriva isteriei de tip cipofob.
vezi sa nu intrii si tu in categoria "sectanti" ca te iei de "marii duhovnici"
Vechi 05.01.2013, 15:52:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
vezi sa nu intrii si tu in categoria "sectanti" ca te iei de "marii duhovnici"
Da, catolicii au doar un papa infailibil, noi ca suntem ortodocsi, suntem mai cu motz, avem mai multi - dar nu foarte, doar cat sa cream o "bisericuta" in Biserica.
Vechi 05.01.2013, 18:30:19
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Diavolul: sa incheiem un pact. – Nu. – Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru. – Nu. – De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil? – Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.

Cam in acest DUH se poarta discutia intre "cipologi" - adeptii identitatii electronice si "cipofogi" - cei care NU considera ca electronica poate proteja omul in societate (printre care sunt si eu)!!

si va rog frumos sa nu va luati de duhovnicul meu pentru ca nu-i ajungeti nici la degetul mic de la picior!
referirea la cuvintele marelui Nicolae Iorga are trimitere directa la faptul ca PROSTIA este un pacat!! si unul destul de mare... care te poate pierde! Pentru cine este inzestrat cu darul intelegerii, prostia – macar de la un anume punct incolo – e pacat: pacat de slabiciune si de lene, de nefolosire a talentului. N. Steinhardt . daca noi ne putem culca pe urechea "lasa domle ca n-o fi dracu asa negru, nu cipul, ci "pacatele" ma duc in iad" si ce frumos modelam pacatul pentru a-i da o forma admirabila ca sa ne justificam caderile! dar pe Dumnezeu nu-l putem pacali!

mai tine minte cineva pilda aceea cu femeia care a dat in toata viata ei un singur fir de ceapa de pomana? iar ingerul ei pazitor isi framanta mintea cum s-o scoata din iad?? i-a intins firul de ceapa incercand s-o scoata de-acolo si de picioarele ei s-au agatat mai multi nefericiti.... mai tineti minte ce-a zis ea? nu va cutremura faptul ca RAUTATEA nu piere nici macar cand ajungi in iad??
parintele meu spune ca trebuie sa-i lasam pe ceilalti sa se urce pe umerii nostri, sa le fim scara si liman pentru a fi ei inaintea noastra sus... in raiul desfatarii!!
dar una e sa lasi omul sa ti se urce pe umeri si alta e ca el odata ajuns acolo sa te calce in picioare!! cu tupeu!! iar eu tot invat sa fiu atenta sa nu confund BUNATATEA cu PROSTIA!! intelegeti? sunt doua notiuni distincte! a fi de ajutor si a te lasa prostit!!

“Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Mat. 22, 21; Marcu 12, 17; Luca 20, 25). Fraza e clara si regimurile totalitare, adaugandu-i cer credinciosilor sa le dea ascultare si respect. Iar multi crestini, care-si confunda religia cu prostia, sar si ei sa le aprobe: “e text!”.

Numai ca nu citesc atent.

Dam Cezarului – se talmaceste: Statului – ce este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Cand statul (Cezar) se indeletniceste cu ale lui, cu intretinerea drumurilor, mentinerea ordinei, canalizari, transporturi, apararea tarii, administratie si impartirea dreptatii, i se cuvine respectul si tot ce este al sau: impozitul, serviciul militar, civismul. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar, ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la “SPALAREA CREIERULUI”, cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i s-a substituit Mamona). Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci dimpotriva (Mat. 6, 24; Luca 16, 13) a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui DUMNEZEU.

asta e DIFERENTA!!
Crestinul este cel caruia Dumnezeu nu i-a dat duhul temerii febrile/ isterice (de care ne acuza cipologii electronici) pentru ca prin CREDINTA poate duce razboiul nevazut si e un bun ostas al lui Hristos Iisus (II Tim. 2, 3) incins cu adevarul, imbracat cu platosa dreptatii, coiful mantuirii, sabia Duhului....
BISERICA ORTODOXA nu va putea in veci sa incheie un PACT cu stapanitorul lumii acesteia, iar cei care au CREDINTA vor sti intotdeauna la un moment dat vor trebui sa aleaga!! de fapt, toti suntem obligati sa alegem, iar consecintele acestei alegeri ne va defini viitorul.... http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...-si-al-fricii/

chiar nu observa nimeni tehnicile de manipulare psihologica la care ne supune MEDIA???

Aline fii atent de partea cui te duci - sa nu-l confunzi pe Cezar cu Mamona, creand diversiunea ca de fapt noi suntem "bisericuta" din BISERICA!!
Vechi 05.01.2013, 18:42:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mai stiu astfel de cazuri.

Am fost la unul din asta in vizita - mi-a aratat mandru pomelnicul - lista cu persoanele pentru care se roaga in fiecare seara, mireni, preoti, episcopul locului.
A tinut sa-mi spuna si ca duhovnicul i-a spus sa nu se roate pe IPS Daniel.

Curata ortodoxie, mare duhovnicie.

Nu mai zic de unde se tragea duhovnicul, dar unii cred pot insa sa intuiasca centrul smintelilor sectare cu pretentii ortodoxe de o vreme incoace.
Ia uite ce zice versetul de azi de la Ev. Luca 16, 10-15:
Zis-a Domnul: cel care este credincios în puțin și în mult este credincios; și cel ce este nedrept în puțin și în mult este nedrept. Deci, dacă n-ați fost credincioși în bogăția nedreaptă, cine vă va încredința vouă pe cea adevărată? Și, dacă în cele străine n-ați fost credincioși, pe cele ce sunt ale voastre, cine vi le va da? Nici un slujitor nu poate să slujească la doi stăpâni; pentru că sau pe unul va urî și pe celălalt îl va iubi; sau de unul se va ține și de celălalt nu va îngriji. Nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui Mamona. Toate acestea le-au ascultat și fariseii, care erau iubitori de argint, și-L luau în bătaie de joc. Iisus însă le-a zis: voi căutați să vă arătați pe voi drepți înaintea oamenilor, dar Dumnezeu știe inimile voastre; pentru că acela care este înălțat între oameni este urâciune înaintea lui Dumnezeu.

centrul smintelilor sectare? pretentii ortodoxe? nu cauta sa te inalti peste duhovnici si sa te dai drept inaintea oamenilor ca tu vei ajunge smintit!
Vechi 05.01.2013, 18:52:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Ca de obicei, faci slalom printre întrebările importante și te agăți de orice cuvânt care te ajută să păzești integritatea aparențelor în spatele cărora se ascunde ego-ului tău viguros și tânăr.
Desigur, smerenia ta desăvârșită identifică cu precizie "mândria nebuniei" și "bucuria prostiei" altuia. Cred că duhovnicul tău poate dormi liniștit noaptea... a modelat un robot sectar performant la tastat sminteli!
"intrebarile importante" ale tale sunt formulate la misto si intind capcane... iar eu nu pot sa-ti cant in struna :)

Last edited by eliza-georgiana; 05.01.2013 at 18:57:40.
Vechi 05.01.2013, 19:18:27
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ovidiu.b

Sunt in asentimentul parintelui Bartolomeu Anania care a argumentat foarte bine de ce nu accepta actele biometrice, de ce are o reticenta fata de ele, nu insa in asentimentul argumentelor cipofobilor pentru a le respinge. Probabil ca mine sunt si altii, pe care tabara cipofoba ne vede "mandri si prosti", insa stim face distinctia intre dreapta credinta si "religia cipofobica", cum spunea Alin.

Last edited by ioanna; 05.01.2013 at 19:23:37.
Vechi 05.01.2013, 19:23:36
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul

chiar nu observa nimeni tehnicile de manipulare psihologica la care ne supune MEDIA???
Ce bine că a descoperit cineva, în sfârșit, coada la prună și gaura la macaroană!

Citat:
parintele meu spune ca trebuie sa-i lasam pe ceilalti sa se urce pe umerii nostri, sa le fim scara si liman pentru a fi ei inaintea noastra sus... in raiul desfatarii!!
dar una e sa lasi omul sa ti se urce pe umeri si alta e ca el odata ajuns acolo sa te calce in picioare!! cu tupeu!! iar eu tot invat sa fiu atenta sa nu confund BUNATATEA cu PROSTIA!! intelegeti? sunt doua notiuni distincte! a fi de ajutor si a te lasa prostit!!
Acuma îmi pare rău că l-am suspectat pe duhovnicul tău...
Din fragmentul de mai sus, reiese că tu te crezi mult mai "deșteaptă" și "înduhovnicită" decât sfinția sa, din moment ce aduci unui sfat cât se poate de profund un spor de discernământ capitalist tipic.

Citat:
"cipologi" - adeptii identitatii electronice si "cipofogi" - cei care NU considera ca electronica poate proteja omul in societate (printre care sunt si eu)!!
Inteligenței tale virtuoase, opusă desigur prostiei noastre păcătoase, i-a scăpat faptul că contestarea unei extreme nu conduce neapărat la validarea celeilalte extreme.

Termenul "cipolog" (cercetător al cip-urilor) nu-i totuna cu cipofil (iubitor al cipurilor) sau cipolatru (închinător la cip), nici "cipofogi" (un nonsens, probabil o greșeală de tastare pe care luminăția sa EG n-a sesizat-o în marea ei perspicacitate ) n-are legătură cu cipofob (persoană care manifestă o frică patologică față de cip).

Citat:
Dam Cezarului – se talmaceste: Statului – ce este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Cand statul (Cezar) se indeletniceste cu ale lui, cu intretinerea drumurilor, mentinerea ordinei, canalizari, transporturi, apararea tarii, administratie si impartirea dreptatii, i se cuvine respectul si tot ce este al sau: impozitul, serviciul militar, civismul. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar, ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la “SPALAREA CREIERULUI”, cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i s-a substituit Mamona). Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci dimpotriva (Mat. 6, 24; Luca 16, 13) a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui DUMNEZEU.
De unde reiese că semnul fiarei din Apocalipsa 13:16-18 este un dispozitiv electronic? Că despre asta discutăm, nu despre cât de periculos este statul și grozav dușman abstract este el.

Dar cred că ai dreptate într-o singură privință: ochelarii noștri de cal sunt inferiori ochelarilor tăi de vacă care vizualizează falsificat blu-ray 3D, deci halucinația ta este mult mai captivantă și spectaculoasă.
Vechi 05.01.2013, 19:33:09
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
De ce te ascunzi in spatele unor citate pentru a ne spune ca suntem prosti si mandri? Si eu care credeam ca Mihai a fost prea lipsit de delicatete cu tine, insa se pare ca are dreptate cand a intuit izul sectar.

Fobia cip-ului poate avea consecinte nefaste, ducand pana la fanatism psihopatologic (tipic sectar).

Iar tu stabilesti trairea ortodoxiei in functie de pozitia acelui ierarh fata de cip? Daca-i vulcanic, gen pr. Amfilohie Branza: "wow... cat adevar", daca e un om cumpatat si intelept, care nu face trimitere la 666 spui : "nu zice adevarul" ?
Mihai chiar este lipsit de delicatete in afirmatiile lui si macar in ciuda acestei lipse ar avea dreptate, as recunoaste acuzele ce mi le aduce - cea care imi cam da de lucru e ca nu prea am rabdare cu anumite caractere mai incapatanate :) dar "izul sectar" este fluturat ori de cate ori se pune in discutie lucruri care scot din fagasul "normal" in care traieste credinciosul iar asta au facut acesti parinti (printre care si "vulcanicul" Amfilohie) de si-au atras diverse epitete... Nu precizarea acelui fatidic 666 face diferenta intre intepeciune, cumpatare si adevar, ci insasi includerea/ amintirea, discutarea lui in trairea ortodoxiei stabileste exact pozitia in ajutorul dat "oilor" care nu vor sa se rataceasca!!

ca noi trebuie sa cerem sfatul de la cineva cu experienta duvohniceasca, cu traire in duhul adevarului lasat de Mantuitor nu? si cea mai buna experienta o are cel care a trait-o, cred. care a simtit prin incercare cu fapta daca un lucru este de folos sau pagubos... doar d-aia avem parinti duhovnicesti :) si e un lucru dovedit ca atunci cand avem pace in calea noastra spre mantuire trebuie sa ne temem pentru ca ne aflam in inselare, iar cu cat ne apropiem mai mult de cararea cea stramta, cu atat ne vor intampina ispite puternice si lupta e cu mult mai grea! ce zic Parintii in Pateric: ridica Domnul ispitele si indata nu mai este cine sa se mantuiasca! si acest razboi lamureste ce suntem fiecare - lemne, arama, paie, pamant sau cenusa...
Pelerinul a surprins bine felul acestui razboi: moarte fata de lumea aceasta! dar pentru a putea ajunge acolo ne este foarte, foarte greu. si eu una nu reusesc sa ma lupt pana la sange cu pacatul cum ne indruma Apostolul Pavel... dar tare nu vreau sa fiu de paie sau de lemn!!

eu am nadejde la Maica noastra pentru ca EA singura are acea dragoste fierbinte si e un cuvant in Acasitul Acoperamantului atat de inaltator: inteleptirea tainica a robilor din mijlocul lumii - si aici eu sunt convinsa ca este vorba despre acei parinti considerati astazi "vulcanici":

Bucura-te, stalp de foc, care ne arati noua tuturor calea mantuirii, chiar si in mijlocul negurii pacatelor;
Bucura-te, vadita intarire a crestinilor nevoitori;
Bucura-te, inteleptire tainica a robilor lui Dumnezeu, celor tainuiti in mijlocul lumii;
Bucura-te, ceea ce pe mine cel gol de fapte bune nu ma parasesti, ci cu acoperamantul si cu harul tau ma miluiesti!!!
Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa vedem adevarul in mijlocul negurii ispitelor!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53