Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2013, 19:11:29
MariaElena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.

Îmi cer iertare pentru greșirea numelui generalului pe care l-a trimis regina Tereza să treacă cu tunurile prin românii din ardeal, am scris din ce mi-am adus aminte. Îmi cer iertare pentru orice neplăcere și durere de cap ce o provoc. Nu sunt eu cel mai smerit, dar pentru că îmi apăr credința nu îmi cer iertare. Pentru că Îl mărturisesc pe Hristos nu am să-mi cer niciodată iertare, oricât de mult îi zgârâie în urechi și pe ochi, pe unii, cuvintele mele.
Sunt întristat pentru lipsa de încredere acordată preoților Bisericii și Sfinților lui Hristos, pe care fratele Priceputu o are. Nădăjduiesc să fie cât mai puțini ca el.

Mulțumesc tuturor celor care nu pe mine mă apărați, ci Adevărul, anume pe Hristos Unul. Pe El pururea să-L mărturisiți, căci toată erezia care va cădea pe piatra cea din capul unghiului, pe Hristos, se va sfărâma. Îndrăzniți.

Blestemata Inchiziție, la fel cu ereziile romano-catolice din care vine, este cel mai mare GENOCID al omenirii tuturor timpurilor, HOLOCAUSTUL omenirii, având crime mai multe decât ale lui stalin, hitler, lenin, mao și ceaușescu la un loc. Și vorbesc Adevărul.

Spune un stareț rus de la Mănăstirea Optina, că antihristul va veni din sânul romano-catolicismului, în cartea Filocalia de la Optina, Volumul 1.

Bucurii tuturor.

<<Evreii
După 1945, cifra cel mai des folosită pentru numărul de evrei uciși a fost cea de șase milioane. Centrul de comemorare al Holocaustului, Autoritatea Yad Vashem de Amintire a Eroilor și Martirilor Holocaustului din Ierusalim, comentează:
Nu este cunoscut numărul exact al evreilor uciși în Holocaust. Cifra cea mai frecventă este cea de șase milioane, avansată de Adolf Eichmann, un demnitar de rang înalt al SS-ului. Majoritatea cercetărilor confirmă că numărul victimelor s-a situat între cinci și șase milioane. Primele estimări plasau numărul la între 5,1 milioane (Profesorul Raul Hilberg) și 5,95 milioane (Jacob Leschinsky). Cercetări mai recente, ale Profesorului Yisrael Gutman și Dr. Robert Rozett în Enciclopedia Holocaustului, estimează numărul de morți între 5,59 si 5,86 milioane, iar potrivit unui studiu coordonat de cercetătorul german Wolfgang Benz numărul estimativ este de 5,29 până la 6 milioane.
Principalele surse pentru aceste statistici sunt comparațiile dintre recensămintele de dinainte de război și cele postbelice. A fost folosită și documentația nazistă cu date parțiale privind diversele deportări și asasinate. Se estimează că centrul de comemorare și documentare Yad Vashem are în prezent peste patru milioane de nume ale victimelor.[29]

Alte victime: prizonieri de razboi 2-3 milioane, detinuti politici 1-1,45 milioane, sarbi 600.000, Polonezi 200.000, Romi 220.000 - 500.000, Masoni 80.000 - 200.000, Persoane cu handicap 200.000 - 250.000, Prizonieri de război spanioli 7 000–16 000, Martori ai lui Iehova 2 500–5 000

Aproximativ trei milioane de cetățeni polonezi neevrei au murit în timpul războiului, din care două milioane erau etnici polonezi, restul de un milion fiind membri ai minorităților etnice, ucraineni, bieloruși ș.a., marea majoritate a celor uciși erau civili, masacrați mai ales în timpul operațiunilor speciale ale Germaniei naziste.[54][55] Cel puțin 200.000 dintre aceste victime au murit în lagărele de concentrare. Mulți alții au murit ca rezultat al masacrelor ca cel din timpul Revoltei Varșoviene când au murit între 120.000 și 200.000 de civili.>>
http://ro.wikipedia.org/wiki/Holocaust
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 19:14:03
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaElena Vezi mesajul
Pot sa va dau, mai jos, niste cifre
Eu am crezut că n-o să se obosească nimeni să răspundă unor evidente elucubrații ale lui Daniel. Totuși, vă mulțumesc.

Conform datelor istorice, Inchiziția spaniolă, cu cea mai mare notorietate și cea mai reprezentativă pentru imaginea de instituție cu practici abominabile a Inchiziției în general, a pronunțat, pe parcursul a trei sute de ani de funcționare, sentințe care au dus la execuția a 5000 de persoane.

Deci, încă o dată: 5000 de persoane executate în 300 de ani.

Cam atâta cât executa fostul bursier la seminarul teologic ortodox, numitul I.V.Stalin, într-un an (un an bun, că în anii răi a executat milioane, vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor ).

Sau, dacă vreți, comparați cu cifra de 80.000.

Ce 80.000, o să întrebați ?

80.000 de victime.

A cui, o să întrebați ?

Păi, conform cu sursele istorice, ale domnitorului valah Vlad Țepeș.

Cifre, probabil, exagerate, dar totuși.... Prin comparație, un om ars pe rug moare în câteva minute, un om tras în țeapă în câteva ore (dacă este norocos).

O ultimă idee, pentru corectitudine, Vlad Țepeș a devenit, în ultimii ani ai vieții, catolic. Ceea ce nu-i împiedică pe români să psalmodieze, periodic, oripilați de propria lor corupție, "unde ești tu, Țepeș Doamne" .....

Last edited by MihaiG; 09.01.2013 at 19:22:47.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 19:29:06
MariaElena
Guest

Implicit Victimele totalitarismului...

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.

Îmi cer iertare pentru greșirea numelui generalului pe care l-a trimis regina Tereza să treacă cu tunurile prin românii din ardeal, am scris din ce mi-am adus aminte. Îmi cer iertare pentru orice neplăcere și durere de cap ce o provoc. Nu sunt eu cel mai smerit, dar pentru că îmi apăr credința nu îmi cer iertare. Pentru că Îl mărturisesc pe Hristos nu am să-mi cer niciodată iertare, oricât de mult îi zgârâie în urechi și pe ochi, pe unii, cuvintele mele.
Sunt întristat pentru lipsa de încredere acordată preoților Bisericii și Sfinților lui Hristos, pe care fratele Priceputu o are. Nădăjduiesc să fie cât mai puțini ca el.

Mulțumesc tuturor celor care nu pe mine mă apărați, ci Adevărul, anume pe Hristos Unul. Pe El pururea să-L mărturisiți, căci toată erezia care va cădea pe piatra cea din capul unghiului, pe Hristos, se va sfărâma. Îndrăzniți.

Blestemata Inchiziție, la fel cu ereziile romano-catolice din care vine, este cel mai mare GENOCID al omenirii tuturor timpurilor, HOLOCAUSTUL omenirii, având crime mai multe decât ale lui stalin, hitler, lenin, mao și ceaușescu la un loc. Și vorbesc Adevărul.

Spune un stareț rus de la Mănăstirea Optina, că antihristul va veni din sânul romano-catolicismului, în cartea Filocalia de la Optina, Volumul 1.

Bucurii tuturor.

Din alta sursa, situatia e cam asa:

Victimele Comunismului:

20 mil. morti in URSS; 65 mil. de morti in China (Mao si prietenii); 1 mil. de morti in Vietnam; 2 mil. de morti in Coreea de Nord; 2 mil. de morti in Cambodgia; 1 mil. de morti in Europa de Est; 150.000 de morti in America Latina; 1, 7 mil. de morti in Africa

Victimele Nazismului:
15 mil. de civili in tarile ocupate; 5,1 mil. de evrei; 3,3 mil. de prizonieri sovietici; 1, 1 mil. deportati in lagare

http://ler.is.edu.ro/~ema/proiecte/t...tatistici.html
Asta ar fi cu victimele totalitarismului. Nu garantez exactitatea cifrelor dar v-am dat sursa.

Daca tot am vorbit (ne-am scris) despre iubirea crestinilor (ortodocsi), haideti sa vedem ce scrie Catehismul ortodox, despre "Cine este aproapele nostru" (sursa: www.patriarhia.ro

<<200. Cine este aproapele nostru?
Raspunsul ni-l da insusi Mantuitorul, in frumoasa parabola despre samarineanul milostiv (Luca 10, 29-37), care a legat ranile si a dat ajutor celui cazut intre talhari, fara sa cerceteze cine este el, ci numai vazandu-l ca este om ca si el. Raspunsul este deci: aproapele nostru este orice om, fara nici un fel de deosebire. Dupa invatatura crestina, toti oamenii sunt fii ai aceluiasi Tata Ceresc. Toti sunt creati dupa "chipul lui Dumnezeu", toti au aceeasi fiinta, se trag din aceeasi unica pereche de oameni (Adam si Eva), stau sub osanda aceluiasi pacat stramosesc, sunt mantuiti prin aceeasi jertfa de pe Cruce si au aceeasi chemare la aceeasi viata vesnica. Adevarul acesta il face pe Sfantul Apostol Pavel sa spuna: "Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte barbateasca si femeiasca, pentru ca voi toti una sunteti, in Hristos Iisus" (Gal. 3, 28).
Pe temeiul invataturii crestine despre egalitatea tuturor oamenilor inaintea lui Dumnezeu si despre egalitatea drepturilor la viata pentru fiecare, s-a ajuns apoi, treptat, la recunoasterea egalei indreptatiri a fiecarui om la bunurile vietii. >>
http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism36.html

Dumnezeu sa ne ajute sa ne respectam aproapele, daca nu resim sa-l iubim din prima!
Vine si iubirea, dar mai intai trebuie sa aflam pe cine trebuie sa iubim. Nu cred ca stim.
Sau, daca ar fi sa vedem cum salta bolovanii de la unii la altii, de pe un topic pe altul, pe forumul nostru, te intrebi asa: Oare cum or fi frate necrestinii, daca cei de pe aici care zic ca sunt crestini se "iubesc atat"?
Doamne ajuta-ne sa nu ratacim calea!

Last edited by MariaElena; 09.01.2013 at 19:31:21.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 21:04:15
MariaElena
Guest

Implicit Domnule, sa stiti ca nu cred ca aveti dreptate

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Giordano Bruno nu a fost om de stiinta. Contributia lui Bruno la stiinta este splendida, dar lipseste cu desavarsire.

Galilei a fost persecutat ducand-o imparateste. Dealtfel, era prieten personal cu Papa, de persecutat ce era.

Iar omul de stiinta, intr-adevar renumit Nicolaus Copernic a fost...preot catolic.

In concluzie, eu va propun sa invatati ceva de la Sfanta Inchizitie: documentarea minutioasa inainte de a da verdicte...
Domnule sa nu va suparati, dar nu cred ca aveti dreptate.

<<Galilei a fost judecat de Inchizitie, la Roma, pe la jumatatea secolului al XVII-lea, pentru conceptia sa heliocentrica si a fost obligat sa abjure (sau, mai precis, a ales sa abjure ca sa nu fie ars pe rug ca predecesorul sau Giordano Bruno; asa si-a salvat mare parte din lucrari, si a mai trait vreo zece ani , avand domiciliu fortat). Giordano Bruno, adept al panteismului, a fost ars pe rug pe la 1600, lucrarile lui au fost interzise si mai tarziu „puse la index”.
Papa Ioan Paul al II-lea, a cerut scuze pentru ororile Inchizitiei o data, sau chiar de doua ori. Ororile facute in numele crucii, de-a lungul timpului (de catre inchinatorii de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga: razboaie, lagare, inchisori, sclavie, robie etc.) n-au nicio legatura cu Religia crestina. Nu crestinismul le-a facut. Le-au facut oamenii care si-au spus crestini, fara sa fie. Un crestin nu ucide: e porunca. Un crestin nu uraste: e porunca sa-si iubeasca si vrajmasii. Razboiul nu poate fi drept. Iar extremismul, mai ales cel religios, este mai periculos decat bomba atomica. In România, unde ne place sa zicem ca suntem crestini, in secolul al XIX-lea inca mai existau robi: tiganii au fost dezrobiti de Al. Ioan Cuza pe la 1860. Românii se declara crestini ortodocsi cca.80 si nu stiu cat %; asta nu inseamna ca noi, românii, chiar suntem crestini: violuri, crime, avorturi, oameni saraci/oameni bogati etc. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa reusim sa fim CRESTINI, asta daca nu cumva, avem alte idealuri.>>
Asta am scris eu, cu ceva timp in urma pe un alt topic.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 21:12:11
MariaElena
Guest

Implicit

Citat:
Singura problema este ca , in cazul Sfintilor Pavel (Saul, Paul), Petru ori Ciprian avem dovezi biblice sau patristice ca Dumnezeu a vazut altfel lucrurile. Avem dovezi ca ei au abjurat erorile, au renuntat la modul de viata pacatos de pana atunci, s-au transformat in Cristos si viata lor a luat un cu totul alt curs, lucru certificat de Dumnezeu prin miracole. Nimic din toate acestea la sfantul ortodocsilor Stefan cel Mare.

Nu poti sa iei orice curvar betiv care a spaguit mai marii Bisericii, pusi tot de el descaunand pe cei in drept, sa-l faci sfant zicand ca omul s-a indreptat spre sfarsitul vietii. Trebuie dovezi, nu gluma, ca oricine sa poata sti si vedea asta. Mai mult, simpla convertire nu e suficienta: multi oameni, dupa patimile tineretii, ajung la convertire mai dovedibila decat la Musatin. Trebuie fapte suprameritorii de credinta, care sa certifice, precum in cazul lui Paul, Petru, Ciprian ca "cealalta parte a vietii lor lui Cristos ei au dat-o".

Am gasit ceva despre canonizarea in Biserica Romano-Catolica.

<<Un proces care ar putea dura un an sau 300 de ani

Demersul Bisericii Catolice de a-l beatifica pe Vladimir Ghika nu este unul recent. Reprezentanții acesteia au adunat, de-a lungul anilor, mărturii ale persoanelor care l-au cunoscut, dar și documente care să ateste meritele de bun creștin, dar mai ales martir ale acestuia.

"Sunt sigur astăzi de monseniorul Ghika ca martir", este mărturia Înaltpreasfințitului Ioan Robu, Arhiepiscop romano-catolic de București, exprimată în cadrul colocviului "Vladimir Ghika - Dosar de existență", care a avut loc la Institutul Cultural Român.

Etapele unui astfel de proces pot să dureze de la cinci ani până la 300 de ani, așa cum ne-a explicat părintele Iacob Ieronim, purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Poate trece un an sau, la fel de bine, pot trece 5 ani, 10 ani, 100 de ani ori mai mult. >>

Citiți mai mult: Catolicii vor să-l sanctifice pe Vladimir Ghika, "Prințul săracilor" > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cato...#ixzz2HQQqENx9
EVZ.ro
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 22:24:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
Domnule sa nu va suparati, dar nu cred ca aveti dreptate.

<<Galilei a fost judecat de Inchizitie, la Roma, pe la jumatatea secolului al XVII-lea, pentru conceptia sa heliocentrica si a fost obligat sa abjure (sau, mai precis, a ales sa abjure ca sa nu fie ars pe rug ca predecesorul sau Giordano Bruno; asa si-a salvat mare parte din lucrari, si a mai trait vreo zece ani , avand domiciliu fortat).
Mai intai, teoria heliocentrica a fost cristalizata inainte de Galilei, de catre un om al Bisericii: Nikolaus Copernic. Pe urma, pe ce va bazati in a afirma ca a fost obligat "sa abjure" ca sa "nu fie ars pe rug"? Pe cuvintele pe care le-ar fi murmurat "Si totusi se invarteste ?" Sunt o binecunoscuta facatura: prima data se gasesc mentionate aceste cuvinte la mai bine de 100 de ani de la moartea savantului.
Condamnat ? Domiciliu fortat pana la moarte ? Stiti unde a fost inmormantat Galilei ? In cea mai frumoasa biserica din lume: Santa Croce din Florenta. Acolo unde, facand Rozarii si meditatii timp de ore intregi, a observat oscilatiile marelui candelabru, obsevatii pe baza carora a elaborat apoi teoria pendulelor. Inmormantat in interiorul catedralei: ce alta cinste mai mare poate aduce Biserica unui credincios ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 22:33:31
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Stiti unde a fost inmormantat Galilei ? In cea mai frumoasa biserica din lume: Santa Croce din Florenta.
Împreună cu Michelangelo, dacă îmi permiteți să adaug.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 22:42:28
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Împreună cu Michelangelo, dacă îmi permiteți să adaug.
Despre Michelangelo, am citit o teorie cum ca papi rai l-au cocarjat cu comenzi de lucrari, astfel nelasand ragaz artistului sa se dezvolte. Orice, absolut orice, poate fi folosit de dusmanii lui Dumnezeu si ai Bisericii.

De-acuma, off-topic: am mai citit, despre Michelangelo, ca a fost homosexual. Mirat de asemenea punere in carca, am "mers pe fir" cateva saptamani, ca sa vad pe ce anume se bazeaza cei care spun ca Michelangelo ar fi fost homosexual. Ei bine, nu se bazeaza pe nimic altceva dacat ca nu este cunoscuta vreo...doamna Michelangelo. Nici vreo tiitoare de-a lui Michelangelo. Or, cum ar putea un artist celibatar sa traiasca in curatie ? Inseamna ca a fost homosexual, nu ?

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 23:07:19
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
D
<<Galilei a fost judecat de Inchizitie, la Roma, pe la jumatatea secolului al XVII-lea,
Asta este perfect adevarat. Si Sf Tereza de Avila a fost cercetata penal de Inchizitia Spaniola. Care nu a gasit nimic si a solutionat dosarul, cum am spune azi, cu "neinceperea urmaririi penale".

In cazul lui Galilei, s-a ajuns la proces. In timpul celor 22 de zile cat a durat procesul, inculpatul a fost cazat intr-un...palat. Pesemne ca detractorii Sfantului Oficiu isi imagineaza ca sedea cu lanturi la picioare si gratii la ferestre intr-o carcera umeda, de unde era periodic bagat la interogatoriu de un inchizitor cu un cleste de smuls unghiile gata incins, zicandu-i: "nenicule, asta te asteapta daca nu abjuri".
In realitate, atat acuzarea cat si apararea s-au axat pe aspecte stiintifice. A iesit la lumina ca Galilei pur si simplu nu avea suficiente dovezi in sustinerea a ceea ce lucrarile lui dadeau drept sigur. Teoria heliocentrica era o simpla... teorie, lipsindu-i, cum am spune in zilele noastre, "dovada experimentala".

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 00:29:03
MariaElena
Guest

Implicit Brecht, Bruno, Galilei

Citat:
Mai intai, teoria heliocentrica a fost cristalizata inainte de Galilei, de catre un om al Bisericii: Nikolaus Copernic. Pe urma, pe ce va bazati in a afirma ca a fost obligat "sa abjure" ca sa "nu fie ars pe rug"? Pe cuvintele pe care le-ar fi murmurat "Si totusi se invarteste ?" Sunt o binecunoscuta facatura: prima data se gasesc mentionate aceste cuvinte la mai bine de 100 de ani de la moartea savantului.
Condamnat ? Domiciliu fortat pana la moarte ? Stiti unde a fost inmormantat Galilei ? In cea mai frumoasa biserica din lume: Santa Croce din Florenta. Acolo unde, facand Rozarii si meditatii timp de ore intregi, a observat oscilatiile marelui candelabru, obsevatii pe baza carora a elaborat apoi teoria pendulelor. Inmormantat in interiorul catedralei: ce alta cinste mai mare poate aduce Biserica unui credincios ?
1. Sa incepem cu : Bertold Brecht (10 februarie 1898, Augsburg, Germania - 14 august 1956, Berlin), dramaturg, poet și teatrolog german. Atitudine antifascistă. Emigrant intre 1936 și 1940 în U.R.S.S. și între 1941 și 1947 în S.U.A.
Am inceput cu Brecht, unul dintre cei mai mari dramaturgi pe care i-a dat lumea, a scris o piesa de teatru „Leben des Galiei”, 1943 – „Viața lui Galilei”.

2. Nu trebuie sa va suparati si nici sa va mirati; se intampla sa mai fie si alti oameni care sa stie cate ceva.

3. Stiu ca Galilei este ingropat la Catedrala Santa Croce, la Florenta unde, cum spune colegul dumneavostra de idei, este ingropat si Michelangelo. Hai sa-l mai invatam ceva: tot la Santa Croce este ingropat si Machiavelli. Am fost la Florenta pe un program Socrates in anul 1998, pentru o saptamana. Am locuit aproape de Catedrala Santa Croce care este intr-adevar deosebit de frumoasa. Dar bijuteria Florentei este considerata Santa Maria del Fiore.

4. Galilei a fost nevoit sa abjure, deci nu l-a obligat inchizitia sa abjure, inchizitia spera sa-l arda pe rug. Dar Galilei a ales sa abjure ca sa-si poate salva lucrarile.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchizitia doctor_faustus Biserica Romano-Catolica 34 10.07.2017 18:38:55