Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2013, 15:17:32
N.Priceputu
Guest

Implicit

Cătălin, citatele pe care le dați și tu, și dobrin7m, Daniel ortodox, antiecumenism ș.a. sunt adevărate, autoritatea părinților la care faceți de fiecare dată apel nefiind pusă la îndoială de niciunul dintre noi.

Diferențele care apar între noi țin de cum punem accentul. Voi puneți cu putere accentul pe limitarea harului la ortodoxie și, prin urmare, pe nemântuirea celorlalți, adunând citate de la toți părinții cunoscuți în sensul ăsta, prin mulțimea lor încercând într-un mod artificial, după părerea mea, să dați greutate preocupării antiecumeniste, pe care eu o consider obsesivă, și care pentru mulți dintre părinții citați de voi n-a fost așa.

Părintele Stăniloae, de pildă, are în imensa lui operă probabil câteva fraze cu privire la ecumenism. Accentul pe care îl pune nu este ăsta, cu siguranță, ci cunoașterea lui Dumnezeu și învierea noastră în Hristos. Căci, așa cum au mai spus și alții pe aici, Ortodoxia este despre Înviere.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:17:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Evident, ai inteles doar ce ai dorit.
Sau invers.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E simplu: iubesti adevarul sau nu? Daca iubesti adevarul nu mai e nevoie sa te chinui sa rasucesti frazele ca sa se potriveasca.
Iubire cu dicernământ Cătăline! Dacă ai iubi adevărul, ți-ai iubi și fratele, chiar și de altă confesiune. Model mai bun ca Iisus Hristos nu avem. El i-a iubit pe toți...dacă L-am avea cu adevărat pe Hristos în noi, noi nu am putea urâ pe nimeni, ci doar păcatul.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:21:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nu mai multe cai, e aceeasi cale spre Creator ce imbraca forme exterioare diferite. Ecumenismul radical e sincretismul religios, ce merge pe uniformizare generala supusa unei ideologii.
Tot mai multe Cai dar intr-o exprimare mai filozofica. Daca nu s-a inteles exact, ecumenismul moderat e tot ecumensim, la fel ca cel radical, doar ca sunt doua Cai, sau cum spui in mesajul acesta: imbraca forme exterioare diferite. Ecumenismul moderat e pentru pegatirea constiintei pentru ce ce nu sunt de acord cu ecumenismul radical, spune de fapt acelasi lucrur ca si ecumesnimul radical dar intr-o alta forma, mai acceptabila in special pentru ortodocsi. Daca cineva spune ca si alte culte sunt cam la fel si nu au importanta ereziile afirma acelasi sincretism si o negare a dreptei credinte. Adevarul nu poate accepta neadevaruri.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:28:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Iubire cu dicernământ Cătăline! Dacă ai iubi adevărul, ți-ai iubi și fratele, chiar și de altă confesiune. Model mai bun ca Iisus Hristos nu avem. El i-a iubit pe toți...dacă L-am avea cu adevărat pe Hristos în noi, noi nu am putea urâ pe nimeni, ci doar păcatul.
Ovidiu, e corect si adevarat ce spui, dar doar in contextul unor conceptii moderniste cineva leaga aceasta cu afirmarea dreptei credinte. Practic e prima conceptie la cineva care si-a insusti aceste conceptii, ca daca nu spui ca si catolicismul sau alt cult e la fel ca ortodoxia inseamna ca ii urasti pe catolici. Niciun sfant care a scris impotriva catolicismului sau a unei erezii nuu i-a urat pe acestia. Pentru ca nu mai avea cum sa fie sfant, ori urasti pe un apropiat ori un chinez sau satanist te afecteaza la fel, e acelasi sentiment. Asta nu pot intelege cei ce au astfel de conceptii, ca afirmarea dreptei credinte si a singurei credinte mantuitoare nu inseamna deloc ura, ci dragoste fata de cei ce nu sunt ortodocsi. Pentru ca vrei sa vina in Biserica si sa se mantuiasca, sa afle adevarul si sa nu mai fie inlantuit de adevarurile false ale diferitelor culte sau religii. Pentru aceatsa a lasat Domnul Biserica Sa, tocmai ca sa se poata mantui oamenii, toti oamenii de pe glob.

Last edited by catalin2; 27.02.2013 at 15:31:03.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:36:12
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cătălin, citatele pe care le dați și tu, și dobrin7m, Daniel ortodox, antiecumenism ș.a. sunt adevărate, autoritatea părinților la care faceți de fiecare dată apel nefiind pusă la îndoială de niciunul dintre noi.

Diferențele care apar între noi țin de cum punem accentul. Voi puneți cu putere accentul pe limitarea harului la ortodoxie și, prin urmare, pe nemântuirea celorlalți, adunând citate de la toți părinții cunoscuți în sensul ăsta, prin mulțimea lor încercând într-un mod artificial, după părerea mea, să dați greutate preocupării antiecumeniste, pe care eu o consider obsesivă, și care pentru mulți dintre părinții citați de voi n-a fost așa.

Părintele Stăniloae, de pildă, are în imensa lui operă probabil câteva fraze cu privire la ecumenism. Accentul pe care îl pune nu este ăsta, cu siguranță, ci cunoașterea lui Dumnezeu și învierea noastră în Hristos. Căci, așa cum au mai spus și alții pe aici, Ortodoxia este despre Înviere.
In mod sigur strigi mai mult catre copilul care cade dacat la cel care sta linistit langa tine, nu?
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:41:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Dar nu folosind mereu apelativul ereticule, ecumenistule.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:43:06
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
In mod sigur strigi mai mult catre copilul care cade dacat la cel care sta linistit langa tine, nu?
Strigaturile tale pot insa afecta pe cel linistit de langa tine, de aceea e mai bine sa folosesti acelasi ton pentru ambii
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:47:38
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Pentru asta trebuie întâi să ai calitatea de părinte. Și, prin definiție, părinții au dragoste de copii. Iar asta se simte, încât copii receptivi de drag și de rușine își ascultă părinții, nu de frică.

Dumnezeu a arătat explicit că un astfel de părinte este, care nu se impune nimănui.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:48:52
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Da, Ioana, pe cei aflati in liniste si pace. Ce bine ca mi-ai reamintit!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:52:41
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Pentru asta trebuie întâi să ai calitatea de părinte. Și, prin definiție, părinții au dragoste de copii. Iar asta se simte, încât copii receptivi de drag și de rușine își ascultă părinții, nu de frică.

Dumnezeu a arătat explicit că un astfel de părinte este, care nu se impune nimănui.
Nu l-a acest aspect m=am referit. Ci la faptul ca mai mult insisti in a sublinia anumite aspecte ,,copilului" care vezi ca rataceste.
"Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc."

Last edited by Crestin_Simona; 27.02.2013 at 16:00:55.
Reply With Quote
Răspunde