![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar și aprofundînd astfel înțelegerea păcatelor, putem totuși să le clasificăm după gravitate și să conștientizăm dacă sîntem pe drumul cel bun spre Dumnezeu sau în cădere liberă. Nu am înțeles ce vrea să spună că ”El trăia urmările păcatului – pierderea harului – atât de puternic și de dureros, încât...” Eu știam că 20. ”unde s-a înmulțit păcatul, a prisosit harul”. Probabil că s-a referit la pierderea Duhului Sfînt Care pleacă o dată ce omul păcătuiește.
|
|||
|
|||
![]()
Mă sfiesc să te îndrum în legătură cu taina cuvintelor Sfântului Siluan.
Cred însă că-ți va fi de folos să citești din Părintele Sofronie, să asculți pe Părintele Rafail și să chemi pe însuși Siluan, Sfântul, să te lămurească...:) Baza, însă, cred că e lucrarea personală. Pe măsură ce bați o încercare sau alta, cu vrednicie, cu dragoste smerită, vei descoperi câte ceva din tâlcurile sfintelor cuvinte. Pentru că astfel, nevoindu-te și întărindu-te prin har, te vei apropia, felurit, de modul de a fi al sfântului însuși. Asemănîndu-te cu el vei înțelege, iată, tot mai mult... Doamne ajută! Last edited by cezar_ioan; 13.07.2013 at 13:08:56. |
|