Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.10.2013, 00:16:04
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Maieutician ce sunteți!... :)
Te rog frumos să nu te mai iei de maieurile mele!
Asta am, asta port. Doar nu vrei să port direct cămașă (că nu sunt Mircea Dinescu, zicînd "Îmi trag realitatea pe piept / ca pe-o cămașă"... - vezi "Proprietarul de poduri", capodoperă, cred).
Am ca model sistemul trilaminat care învelește în straturi succesive sistemul nervos central, așa cum l-a creat Dumnezeu: maieu (piamater), apoi cămașa (arahnoida) și la exterior, cu rol de apărare, puloverul/cojocul (duramater).

Bîrrr, ce frig era să mă cuprindă, pe ploaia asta...
Reply With Quote
Vechi 01.10.2013, 00:21:22
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Femeia să-și urmeze bărbatul... în privința credinței?
Cred că, mai degrabă, fiecare dintre parteneri are datoria de a-și păstra credința, respectând, în numele iubirii, convingerile celuilalt.
Dvs ați scris atât de frumos și pertinent argumentat, într-un mesaj anterior, că religia se cuvine a fi trăită ca liant între oameni și că suntem datori de a păstra o atitudine tolerantă față de credințele celorlalți.
Dacă în relațiile cu străinii avem această datorie sfântă (de a le respecta libertatea conștiinței), cu atât mai mult (și mai ușor) suntem datori să respectăm, cu grijă și delicatețe, convingerile religioase ale celor dragi și apropiați ai noștri.
Faptul de a-ți părăsi credința nu este doar "un mic sacrificiu", credința fiind tot ceea ce o persoană religioasă are mai sfânt și scump în viață.
De aceea, consider că, fără a face vreun compromis în privința credinței proprii, putem continua o relație mixtă, prin bună înțelegere, toleranță, profund respect față de libertatea de conștiință a celui/ celei pe care îl/ o iubim.
La noi a fost așa: eu am fost "pescuit" primul, când eram adînc în nebunie și pregustam iadul. Apoi, văzînd cum am devenit, cum mă comport, ce simțiri noi am, și văzînd că eu și Tudor mergeam des la biserică și făceam rugăciuni seara, dimineața, la masă etc., soția mea a venit și ea, timid la început, cu noi.
Astăzi ne depășește cu mult, zic eu, în ce pot numi o credință vie, trăită. Mă rog, o mai concurează Tudor, cât de cât dar pe mine m-a lăsat cu multe bărci în urmă...

Trăiesc o mare bucurie că nu doar eu ci întreaga familie suntem duminica în aceeași biserică și facem seara, împreună, măcar un minut de rugăciune.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2013, 00:31:41
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de blueyes Vezi mesajul
Ea este botezata la ortodocsi, dar a trecut la acea secta de cativa ani, am intrat cu ea si in biserici ortodoxe si in manastiri, dar ea nu vrea sa renunte la acea secta pentru ea e locul cel mai drag.
Despre ce sectă este vorba?
Am studiat câteva lucruri foarte interesante despre anumite aspecte psihologice și sociologice legate de convertirea la o sectă... Există o solidaritate atât de puternică între membrii unei astfel de grupări, o emulație, un entuziasm atât de mare, încât... o Biserică tradițională cu greu poate face față prozelitismului realizat de noile mișcări religioase (nmr)...
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 01.10.2013, 00:41:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Foarte frumos ati explicitat multe aspecte, si atitudinea dvs. echilibrata si comprehensiva ar fi bine sa fie mai larg raspandita si in masa acelor "ritualisti de duminica" ,care confunda ritualul cu fapta crestina !
Acesti crerstini de duminca, sunt foarte puternici si fanatici,chiar, in ce priveste "ritualul pentru ei", insa cand vine vorba de "fapta concreta pentru altii",aicea nu stiu, ei cat de bine stau ! (oricum,eu stau cel mai prost, si sunt cel mai slab si ticalos !)

Deci, fapte nu vorbe !
Asta cred,ca asteapta Cel de Sus de la noi !!!
Vorbarie mai putina si ritualism mai redus, insa fapte multe clare si concrete !!!
"Foarte frumos ati explicitat multe aspecte, si atitudinea dvs. echilibrata si comprehensiva ar fi bine sa fie mai larg raspandita si in masa acelor "ritualisti de duminica" ,care confunda ritualul cu fapta crestina !"
Vă mulțumesc mult pentru aprecieri!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Reply With Quote
Vechi 01.10.2013, 00:43:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Te rog frumos să nu te mai iei de maieurile mele!
Asta am, asta port. Doar nu vrei să port direct cămașă (că nu sunt Mircea Dinescu, zicînd "Îmi trag realitatea pe piept / ca pe-o cămașă"... - vezi "Proprietarul de poduri", capodoperă, cred).
Am ca model sistemul trilaminat care învelește în straturi succesive sistemul nervos central, așa cum l-a creat Dumnezeu: maieu (piamater), apoi cămașa (arahnoida) și la exterior, cu rol de apărare, puloverul/cojocul (duramater).

Bîrrr, ce frig era să mă cuprindă, pe ploaia asta...
:))
M-ați lăsat fără replică! :)
:)
Reply With Quote
Vechi 01.10.2013, 00:46:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
La noi a fost așa: eu am fost "pescuit" primul, când eram adînc în nebunie și pregustam iadul. Apoi, văzînd cum am devenit, cum mă comport, ce simțiri noi am, și văzînd că eu și Tudor mergeam des la biserică și făceam rugăciuni seara, dimineața, la masă etc., soția mea a venit și ea, timid la început, cu noi.
Astăzi ne depășește cu mult, zic eu, în ce pot numi o credință vie, trăită. Mă rog, o mai concurează Tudor, cât de cât dar pe mine m-a lăsat cu multe bărci în urmă...

Trăiesc o mare bucurie că nu doar eu ci întreaga familie suntem duminica în aceeași biserică și facem seara, împreună, măcar un minut de rugăciune.
Ce minunat!!!
Domnul să vă sporească tuturor credința!
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
Reply With Quote
Vechi 01.10.2013, 02:21:31
Lady Brightside Lady Brightside is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2013
Implicit

Citat:
Stimati colegi,acest personaj,numitul : "Alin B",apreciati si voi ce limbaj crestinesc si ce comportament are fata de alti membrii ai saitului !!!
Eu cred, ca ar trebui sa-si ceara scuze si sa nu mai practice un furibund atac la persoana, asa cum obisnuieste,am vazut ,de mult timp !
El se leaga de unii ,se leaga de altii,se baga in discutii ca musca-n lapte,acolo unde nu l-a invitat nimeni. Emite pareri cu titlu de sentinte definitive,pe care nu i le cere nimeni,si in general daca nu ar depasi uneori niste limite ale bunei cuviinte, ar putea fi chiar hazliu !!! (ha,ha,ha !)
Da ! Pentru ca, de un astfel de personaj important, care le stie pe toate, nu poti decat sa...razi !!!

Numai scuzele de rigoare il vor face ca sa nu cada definitiv in derizoriu,iar parerile lui acide si pline de o rautate greu disimulata sa nu fie ignorate totl,ca dealtfel si persoana sa !
In ce ma priveste, in lipsa unor scuze sincere, din partea numitului, imi rezerv dreptul de a nu-l mai baga in seama,si il sfatuiesc ,prieteneste, sa nu mai posteze nimica pe subiectele initiate sau comentate de mine !
Mersi pentru intelegere !

E mai sceptic si mai intepator, dar e simpatic el asa.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2013, 02:49:28
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
il sfatuiesc ,prieteneste, sa nu mai posteze nimica pe subiectele initiate sau comentate de mine !
Pentru asta va trebui, totuși, să te muți pe un blog personal unde, vorba unui prieten, poți să latri de unu' singur la lună până fuge de pe cer!
Vechi 01.10.2013, 11:38:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Remarcile astea spun ceva despre dimensiunile egoului lui care in nici un caz nu fac casa buna cu adevaratele profunzimi spirituale de care este cvasi-total strain.
Vechi 01.10.2013, 11:42:35
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de blueyes Vezi mesajul
Este pacat sa umblu cu o fata care este sectanta, eu fiind crestin ortodox? Astept parerile voastre, va multumesc!
Mai bine ar fi pentru d-voastra sa nu va complicati viata. E pacat daca traiti/umblati impreuna necununati.

Last edited by aubergine; 01.10.2013 at 12:42:03.
Reply With Quote
Răspunde