Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2014, 23:54:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
Eu îs nu știu tu ce faci.
Uite exemplul
”Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri,sau jos pe pămît, sau în apele mai de jos decît pămîntul.” Cuvintele lui Dumnezeu nu ale mele.

Eu nu am făcut nici un chip și nici o înfățișare deci respect porunca lui Dumnezeu.
Dar tu? Ia analizează bine și descoperă cine e împotriva poruncii lui Dumnezeu...
Sa inteleg ca la voi in secta pozele sunt interzise?
Vechi 02.06.2014, 00:01:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă stăm să analiză Biserica ortodoxă, e pe ducă, pe cale să devină istorie...
Poi fiule, ceea ce denumesti tu 'Biserica lui Dumnezeu" nu stiu daca are 2 secole si crese la modul in care cresc capetele hidrei, adica unde pica una, mai apar doua ca penticostalismul are deja atatea ramuri si ramuletze ca deja e greu sa stii care e materialul orijinal.

Citat:
pe cînd Biserica lui Dumnezeu crește pe zi ce trece...numai fii atent la trezirile spirituale din Brazilia, India, China și așa mai departe.
Ai uitat sa mentionezi si pe Benny Hinn :)

Citat:
Eu zic că se vede lucrarea lui Dumnezeu.
Eu zic sa mai citesti Scriptura, parti gen 2Cor. 11:13

"Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos."

Last edited by AlinB; 02.06.2014 at 00:04:18.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2014, 00:12:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu am nici o tradiție religioasă cum ai tu. Nu doctrinele lui Luther mă mântuie...
Adevar graisi, nu te mantuie, ci te duc la pierzare.

Citat:
în primul rînd niciodată n-am citit ceva despre el dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru modul în care s-a folosit de el.
Sau altfel spus, "multumesc lui Dumnezeu ca sunt ignorant".

Citat:
Isus Hristos este singurul care ne dă Mântuirea așa că eu îi urmez Învățăturile Lui.
Nee, urmezi pe cele ale cultului penticostal.
Se pare ca toti neoprotestantii sunt cam confuzi la capitolul asta.

Citat:
Că Dumnezeu s-a folosit de Luther pentru a aduce o trezire spirituală e just,Europa avea nevoie de așa ceva la fel cum a avut nevoie și de Wycliffe și mulți alții pentru a lupta împotriva persecutorilor și pentru a aduce libertatea creștină și Învățăturile Biblice deasupra Tradiției omenești.
Mai, cam balbait Dumnezeu asta a tau, sau o fi dat doar de nevrednici, nu stiu, ca nici unul din astia se pare ca n-a reusit sa ajunga la adevarul apostolic, mereu a mai venit cate unul dupa el si a mai "reformat" cate ceva si ce e hilar (tragic?) e ca procesul nu se opreste nici in ziua de azi.

Citat:
Învățăturile lui Dumnezeu sunt pe placul inimii mele.
Ce nu-mi e pe plac e cultul icoanelor, închinarea la moaște, la Sfinți, rugăciunea pentru morți, pomana pentru morți lucruri care conform Scripturii nu sunt pe placul lui Dumnezeu.
Poi tare curat trebuie sa te mai crezi daca ai impresia ca inima ta pofteste cele bune.

Pai cand in Biserica erau lucrurile astea care tu nu le pricepi, pana la secta ta mai era cale de vreo mie si jumatate de ani.
Si tu ai pretentia ca stii ce e bine?

3. Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci - dornici să-și desfăteze auzul - își vor grămădi învățători după poftele lor,
4. Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme.

2 Timotei 3-4
Vechi 02.06.2014, 20:10:07
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am observat ca toti (neo)protestantii cu care am vorbit refuza sa admita ca urmeaza invataturile lui Luther.
Acum cateva luni am fost pe un blog baptist, le-am zis de toate, inclusiv ca sunt eretici. Nu s-au suparat asa tare, dar cand am spus ca ei urmeaza invataturile lui Luther proprietarul a facut o criza de nervi (desi parea un om calm pana atunci) si, nestiind ce sa raspunda, mi-a interzis accesul. Se pare ca asta e punctul sensibil al protestantilor, ei spun ca urmeaza doar invataturile din Bilbie si ale lui Iisus. Iar cei mai ecumenisti, care citesc si sfinti, spun ca sunt de acord si urmeaza invatatura sfintilor. Asta mi se pare cel mai stupefiant lucru, sfintii condamnau erezia, iar ei spun ca sunt in acord cu spusele sfintilor. La fle ca in Biblie, selecteaza doar ce le place sa auda si trec cu vederea ce ii deranjeaza. Dar nu pot vedea ca sunt in eroare , mai bine ii aduc si pe sfinti la nivelul lor.
Niste ignoranti, nu are rost sa mai piarda nimeni vremea cu ei. Daca vor vorbi singuri, se vor satura si vor pleca.Ssunt totusi periculosi prin otrava pe care o raspandesc.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2014, 09:30:29
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
cand am spus ca ei urmeaza invataturile lui Luther proprietarul a facut o criza de nervi (desi parea un om calm pana atunci) si, nestiind ce sa raspunda, mi-a interzis accesul.
Așa fac toți sectarii. Bănează pe toți cei care nu scriu ereziile care le plac lor.
Nu te întrista, și mie mi s-a întâmplat pe un forum ecumenist.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2014, 09:37:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Pai si ei sunt banati aici cand insista pe o idee:)
Vechi 03.06.2014, 12:53:53
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Sugerezi că e tot o apă și un pământ?
A insista pe o idee nu e nici anti regulament nici anti Biserică.
Mai ales când ideea este briliant
Reply With Quote
Vechi 03.06.2014, 12:56:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Din punctul lor de vedere, si ideile lor sunt "briliant".
Vechi 03.06.2014, 17:00:41
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Așa o fi.
Dar, probabil, nu pentru asta sunt bănați.

Ci, poate, pentru că scriu mult și prost :)
Reply With Quote
Vechi 03.06.2014, 17:58:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Pai cam asa arata peisajul si din directia lor cand scrie un ortodox la ei acasa.

Nici noi nu toleram (prea mult) un punct de vedere diferit, nici ei, deci din perspectiva asta e cam egalitate.

Adica au fost unii prosti si agresivi, dar au fost si unii care au gresit mai degraba prin faptul ca au insistat prea mult pe ideea lor iar altii s-au plictisit sa dea explicatii si au dat raport.

Si invers, prosti si agresivi avem si noi, chiar daca ceea ce spun este adevarat ca idee, tonul pana la urma face muzica si desi ei se aud ca mari cantareti, majoritatea ii vad ca ceea ce sunt: in esenta, afoni.