Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2014, 23:43:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Mai Jonel, tu inca nu ne-ai spus (desi asta era unul dintre "argumentele" tale) ce nu ai inteles la ortodoxie.
Asa ca lasa tu basmele si spune-ne celor care nu reprezentam ortodoxia, ce invata ortodoxia (tu nu stii nici ce invata catolicismul pe care il promovezi, nici ortodoxia pe care ai lepadat-o inainte de a sti ce invata) si cum asta e in contradictie cu ce spunem noi.
Sa nu fim surprinsi cand o sa spuna ca el e adevaratul ortodox si cunoastre ortodoxia, cum au mai facut si alti convertiti la alte culte de pe forum, adepti ai ecumenismului.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 23:49:11
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sa nu fim surprinsi cand o sa spuna ca el e adevaratul ortodox si cunoastre ortodoxia, cum au mai facut si alti convertiti la alte culte de pe forum, adepti ai ecumenismului.
El care spameaza aici fara nici un argument (bun, prost, dar macar sa existe un argument), fara sa aiba nici cele mai elementare cunostinte despre ce invata ortodoxia sustine ca altii propun idei straine de invataturile Bisericii. Care invataturi?
Vechi 30.05.2014, 00:18:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonJohn Vezi mesajul
Vezi ca astia nu sint orthodoxia romana ci numai niste "trolls" care din cauza ca nu este moderator au impresia ca daca pot zice orice le trece lor prin cap asa e orthodoxia...
Dai in truda lor...
Clar.
Johnisor al nostru nu e nici un fel de catolic, este doar trolisorul recent banat..mare admirator a lui Osho, ala caruia ii place sa vada ca se bat altii intre ei, indiferent de convingeri.
Vechi 30.05.2014, 10:05:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
Și eu ce-am zis aici?

Din cîte am înțeles faceți referire la prorocie.Faptul că Duhul Sfânt a vorbit prin intermediul unor oameni de-a lungul istoriei în privința unor anumite lucruri este just.
Ceea ce este important este că toate prorociile trebuie să fie în perfectă armonizare cu ceea ce Dumnezeu a vorbit prin Duhul Sfânt profeților prorocilor apostolilor și cel mai important trebuie să fie în armonizare cu ceea ce Isus Hristos a învățat.

Ceea ce vreau să spun este că fie tradiție fie o simplă carte trebuie să fie în conformitate cu Biblia iar cultul icoanelor al rugăciunii pentru sufletele morților al moaștelor nu e precizat în Biblie .

Ceea ce de fapt vrei sa spui, este ca trebuie sa fie in armonie cu traditia ta religioasa care de-a lungul istoriei a respins aprioric elementele sus mentionate, in procesul de separatie de secta de origine.

Stii ca istoria doctrinei tale nu coboara mai mult decat pana la Luther, da?

Si unde scrie in Scriptura ca lucrurile care nu-ti sunt tie pe plac trebuie sa fie precizate in mod expres?
Oare voi nu derivati destule invataturi si practici care nu sunt prezente explicit in Scriptura?

Last edited by AlinB; 30.05.2014 at 10:08:52.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2014, 13:00:11
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Acuma te-ai dezumflat ...
Stai ca ma umflu. Imi pare rau, dar nu pot fi tot timpul pe forum.
Pana la asta, poate vad eu in "dungi", dar eu nu vad pe nicaieri u singu exemplu dat de tine cu greseli ale BO. Asa ca, pentru a ma reumfla, da exemplu ala. Altfel nu stiu la ce vrei raspuns.
In schimb nu nu ai raspuns la n-spe intrebari. Daca vrei ti le enumer.
Vechi 01.06.2014, 13:02:26
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ca sa formulez intrebarea mai simplu, daca pe voi pe orthodoxi, nu va cred 1,7 miliarde de crestini de alta denominatie, de ce sa va creada un om care is pune problema convertirii la crestinism?
Esti sigur ca ai pus intrebarea corecta?
Te-ai intebat oare de ce nu "ne cred"?
Vechi 01.06.2014, 15:05:19
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ceea ce de fapt vrei sa spui, este ca trebuie sa fie in armonie cu traditia ta religioasa care de-a lungul istoriei a respins aprioric elementele sus mentionate, in procesul de separatie de secta de origine.

Stii ca istoria doctrinei tale nu coboara mai mult decat pana la Luther, da?

Si unde scrie in Scriptura ca lucrurile care nu-ti sunt tie pe plac trebuie sa fie precizate in mod expres?
Oare voi nu derivati destule invataturi si practici care nu sunt prezente explicit in Scriptura?
Eu nu am nici o tradiție religioasă cum ai tu. Nu doctrinele lui Luther mă mântuie...în primul rînd niciodată n-am citit ceva despre el dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru modul în care s-a folosit de el. Isus Hristos este singurul care ne dă Mântuirea așa că eu îi urmez Învățăturile Lui.Că Dumnezeu s-a folosit de Luther pentru a aduce o trezire spirituală e just,Europa avea nevoie de așa ceva la fel cum a avut nevoie și de Wycliffe și mulți alții pentru a lupta împotriva persecutorilor și pentru a aduce libertatea creștină și Învățăturile Biblice deasupra Tradiției omenești.

Învățăturile lui Dumnezeu sunt pe placul inimii mele. Ce nu-mi e pe plac e cultul icoanelor, închinarea la moaște, la Sfinți, rugăciunea pentru morți, pomana pentru morți lucruri care conform Scripturii nu sunt pe placul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2014, 15:08:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Esti sigur ca ai pus intrebarea corecta?
Te-ai intebat oare de ce nu "ne cred"?
Dacă stăm să analiză Biserica ortodoxă, e pe ducă, pe cale să devină istorie...pe cînd Biserica lui Dumnezeu crește pe zi ce trece...numai fii atent la trezirile spirituale din Brazilia, India, China și așa mai departe. Eu zic că se vede lucrarea lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2014, 15:22:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Eu zic să fii cu trezvie atent la antihrist, drăguțule.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2014, 15:42:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu zic să fii cu trezvie atent la antihrist, drăguțule.
Eu îs nu știu tu ce faci.
Uite exemplul
”Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri,sau jos pe pămît, sau în apele mai de jos decît pămîntul.” Cuvintele lui Dumnezeu nu ale mele.

Eu nu am făcut nici un chip și nici o înfățișare deci respect porunca lui Dumnezeu.
Dar tu? Ia analizează bine și descoperă cine e împotriva poruncii lui Dumnezeu...
Reply With Quote
Răspunde