Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2015, 17:02:04
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu, fiindca scopul referatului sau proiectului nu este evaluarea, asa cum e scopul unui test, examen sau concurs. De aceea, uneori profesorii insisi (mai ales cei orientati spre "noile metode pedagogice") incurajeaza munca in echipa la referate si proiecte. In mod normal, fie ca lucreaza individual sau in echipa, la elaborarea unui referat sau proiect elevii au acces la informatie (carti, caiete, bibliografii), pe cand la teste, examene si concursuri in mod normal nu au acces la aceste surse de inspiratie.
Ba cam este o forma de inselare a profesorului. Tocmai pentru ca profesorul a repartizat cuiva o sarcina pe care nu o indeplineste, dar pe care si-o asuma.
Dar mai mult, o astfel de abordare incurajeaza lenea.
Vechi 25.01.2015, 17:07:53
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ba cam este o forma de inselare a profesorului. .
si furt(furt intelectual).La fel ca si plagiatul.Ma rog, plagiatul este un furt
intelectual mai evoluat

Ce spune Mihnea este cu totul altceva.Sunt si proiecte colective dar si proiecte individuale.Dar
asta la facultate.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2015, 17:28:09
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poate nu ai inteles, dar corectitudinea nu se raporteaza la noi. Ca noi procedm intr-un fel, mai ales asumat ca o chestie fireasca, nu inseamna ca este si corect.
A spune ce este corect si ce este gresit nu inseamna ca ne dam "rotunzi" sau ca noi nu gresim. Nu despre asta este vorba. Dar pentru ca eu gresesc si cineva ma intreaba daca este corect nu inseamna ca trebuie sa ii spun ca este corect pentru ca asa procedez eu.
Copiatul este o forma de furt si incurajaza lenea. Asta cu "mai putin dotati" nu tine. Nu este obligatoriu ca toti sa ia 10. Dar cu cat cineva se straduieste mai mult cu atat se apropie mai mult de 10. Ca sa nu mai spun ca la nivelul de scoala generala si chiar liceu atentia in timpul orelor si o rasfoire a notitelor este suficienta ca sa te descurci decent.
Crezi ca nu m-am gandit cand mi-am insirat parerea aici? Crezi ca nu stiu ca si copiatul este un pacat? Fireste ca stiu. Dar e o bagatela asta, o nimica toata comparativ cu multimea pacatelor de care ne facem cu adevarat vinovati in fata lui Dumnezeu!
Dar, cum se obisnuieste aici, multi strecoara tantarul si inghit camila fara probleme!

Asa ca, in loc sa-i incurajez egoismul, indemnandu-l sa faca totul ca la carte si sa nu "rupa" de la el nimic, mi-am permis curajul de a-l incuraja sa faca un bine cuiva, indiferent de conditii, atata timp cat nu e vorba de cine stie ce risc. Daca cineva apeleaza la tine, ajuta-l! Si nu ma luati cu riscurile "maxime" care deriva de aici ...
Vezi numai exemplul dat de Yasmina si cauta sa intelegi ce "duh" a inspirat-o pe ea atunci cand a fost vorba sa faca "binele" pe care-l promovati.

Iar daca mie, persoanele care m-au ajutat in acest fel "neortodox" mi-au nascut in suflet recunostinta - asta ma face sa cred ca persoanele respective nu au comis un pacat, in adevaratul sens al cuvantului. Parol!

Last edited by crinrin; 25.01.2015 at 17:58:22.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2015, 17:31:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Daca cineva apeleaza la tine, ajuta-l!
Pai si ce treaba are asta cu copiatul ?
Reply With Quote
Vechi 25.01.2015, 17:34:07
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Pai si ce treaba are asta cu copiatul ?
Am inteles, nici tu n-ai lasat pe nimeni sa se uite in foaia ta. :)
Reply With Quote
Vechi 25.01.2015, 18:10:08
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Se vede că nu lucrați în Învățământ...:)
Păi, fraților, azi e un lux să poți să copiezi. Ani de zile m-am făcut că privesc cerul sau frunzele pe fereastră, că sunt scufundat în lectură, că sunt în transă și nu văd/nu aud nimic, ba chiar, în disperare de cauză, că mă cheamă directoarea ori că am o pronlemă urgentă și "vin imediat, în 2 minute mă întorc". Și degeaba...
Elevii, în majoritatea lor, nu pot copia! Nu știu ce să copieze, ce să selecteze, copiază aiurea, sunt pe lângă problemă... Iar cei de pricep totuși câte ceva, ei bine, nu au nevoie să copieze. Cel puțin așa a fost mereu la mine la ore.

Cât privește examenele de tip concurs, inclusiv BAC (deși aici aș avea unele mici rețineri) eu sunt categoric împotriva copiatului. Mulți au ajuns în locuri pe care nu le merită, în sensul că nu sunt pregătiți pentru un anumit rol și statut în viața socială/profesională. Și atunci, de ce să iei locul altuia care avea de fapt pregătire mai bună? Ca să încurci lumea? Ca să te arăți incompetent dar sus-pus?....
Mă număr printre nostalgicii care încă mai cred că un examen pe bune pentru ocuparea unui post de răspundere în plan social e spre folosul tuturor. În acest caz este exclus să ne gândim la copiat.
Dar pentru testele de zic cu zi, eeei, lasă, punem accent pe exercițiu nu pe performanță, pe efectul formativ al contactului cu cartea, fie și pe sub masă...:) Numai să citească, cumva, ceva, of! Și, mai ales, să scrie, că elevii de azi scriu mai rău ca rața...

P.S. Unele examene, fie și importante, sunt atât de prost concepute (pe măsura cursului, dealtfel) încât eu cred că chiar merită să copiezi. Întotdeauna mi-am manifestat disprețul pentru un profesor incompetent (e plină România de ei) prin copiat. Aveam sursele mele de băgat la cap cu adevărat (sfânta bibliotecă), nu ce-mi livrau pilăii și lingăii ajunși profi și profe... Da, copiatul e bun, atunci când profesorul e prost vădit.
PPS. Din experiența mea și din studiii de psihologie a profesorului, o mică "lege": profesorii buni sunt indulgenți, profesorii proști (dăunători pe termen lung, mai ales) sunt foarte stricți și nu admit să copiezi.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2015, 18:11:47
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

"Să nu furi!"
Oare ce înseamnă asta? Înseamnă oare ceva?
Reply With Quote
Vechi 25.01.2015, 18:11:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Am inteles, nici tu n-ai lasat pe nimeni sa se uite in foaia ta. :)
Ba da, problema era ca nu intelegea ce copia.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2015, 18:20:53
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
"Să nu furi!"
Oare ce înseamnă asta? Înseamnă oare ceva?
Aoleu si iar imi aduc aminte de cazul expus de cineva aici, referitor la faptul ca sora persoanei respective isi ajuta parintii fara stirea sotului care e un zgarcit.
Tot asa, au sarit foarte multi scortosi, rigizi, neinduratori si aprigi s-o acuze ca fura, ca-si minte in scop rau barbatul ... putin discernamant, va rog.

Stiu, cei care au idei fixe raman la ele; cei care sunt mai flexibili inteleg ca e placut lui Dumnezeu sa ajuti, chiar daca e vorba sa incalci niste reguli - GANDUL CEL BUN conteaza foarte mult la El!

Scuze pentru reactie asta.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2015, 18:50:29
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Aoleu, soro, furtul e tot furt.
Că furi un ou sau un bou, tot încălcarea poruncii dumnezeiești e...
Reply With Quote
Răspunde