Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2015, 17:28:09
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poate nu ai inteles, dar corectitudinea nu se raporteaza la noi. Ca noi procedm intr-un fel, mai ales asumat ca o chestie fireasca, nu inseamna ca este si corect.
A spune ce este corect si ce este gresit nu inseamna ca ne dam "rotunzi" sau ca noi nu gresim. Nu despre asta este vorba. Dar pentru ca eu gresesc si cineva ma intreaba daca este corect nu inseamna ca trebuie sa ii spun ca este corect pentru ca asa procedez eu.
Copiatul este o forma de furt si incurajaza lenea. Asta cu "mai putin dotati" nu tine. Nu este obligatoriu ca toti sa ia 10. Dar cu cat cineva se straduieste mai mult cu atat se apropie mai mult de 10. Ca sa nu mai spun ca la nivelul de scoala generala si chiar liceu atentia in timpul orelor si o rasfoire a notitelor este suficienta ca sa te descurci decent.
Crezi ca nu m-am gandit cand mi-am insirat parerea aici? Crezi ca nu stiu ca si copiatul este un pacat? Fireste ca stiu. Dar e o bagatela asta, o nimica toata comparativ cu multimea pacatelor de care ne facem cu adevarat vinovati in fata lui Dumnezeu!
Dar, cum se obisnuieste aici, multi strecoara tantarul si inghit camila fara probleme!

Asa ca, in loc sa-i incurajez egoismul, indemnandu-l sa faca totul ca la carte si sa nu "rupa" de la el nimic, mi-am permis curajul de a-l incuraja sa faca un bine cuiva, indiferent de conditii, atata timp cat nu e vorba de cine stie ce risc. Daca cineva apeleaza la tine, ajuta-l! Si nu ma luati cu riscurile "maxime" care deriva de aici ...
Vezi numai exemplul dat de Yasmina si cauta sa intelegi ce "duh" a inspirat-o pe ea atunci cand a fost vorba sa faca "binele" pe care-l promovati.

Iar daca mie, persoanele care m-au ajutat in acest fel "neortodox" mi-au nascut in suflet recunostinta - asta ma face sa cred ca persoanele respective nu au comis un pacat, in adevaratul sens al cuvantului. Parol!

Last edited by crinrin; 25.01.2015 at 17:58:22.
Reply With Quote