Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2016, 20:16:20
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul

[b]Mai ales Patriarhii Rusiei, Antiohiei, Bulgariei și Georgiei, care nu s-au prezentat, au numit "Întâlnire", ceea ce ceilalți 10 au numit Sinod.
Ei, tot e bine ca ai de unde alege. Fie in Rusia, fie in Antiohia, Bulgaria sau Georgia s-o gasi si pentru tine un duhovnic, parte din ierarhia Bisericii, care sa te indrume la mantuire.
Ca de BOR si de ierarhii Ei, se pare ca te-ai cam separat.

Deci pe unde sa te pomenim? Pe la rusi? (precum iti este si numele!)... Zi-ne, ca sa nu fie osteneala noastra in zadar.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 20:19:22
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Normal, pai se putea sa nu se prinda si marele traitor Igor langa aia care-i seamana ? Pericol fratilor ! Primejdie ! S-au adunat oamenii ca sa nu discute nimic dar gasim noi motive sa va spunem ca-i primejdie mare. :)

Explica Parintele Pruteanu clar :

"Prin urmare, exprimarea din documentul final al Sinodului (art. 6) mi se pare destul de echilibrată: „Biserica Ortodoxă recunoaște denumirile istorice ale bisericilor și confesiunilor eterodoxe cu care nu se află în comuniune…”. Cu alte cuvinte, noi folosim expresia „Biserica (Romano-)Catolică” doar pentru că aceasta a fost cândva Biserică și, în virtutea denumirii istorice, noi acceptăm acest titlu inclusiv atunci când comunitățile ortodoxe semnează contracte juridice cu „Biserica Catolică”, de la care închiriază lăcașe de cult în Occident. Dar recunoașterea acestei denumiri istorice și juridice nu înseamnă și recunoașterea caracterului eclesial al confesiunii respective, căci aceasta ar atenta la „unicitatea” Bisericii mărturisită în Crez."

Dar e greu cand ai mintea tulbure si vrei rivolutie. :)
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 20:20:53
Senior Member

Implicit

Acum marii traitori ii ataca si pe aia de la Petru Voda, ca de ce au dat un comunicat echilibrat in loc sa azvarle anateme in stanga si in dreapta ? :)
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 20:31:20
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Chiar acuma lucrez la un răspuns echilibrat și ortodox, foarte argumentat, mai ales din Sfântul Părinte Marcu al Efesului (pe care Sfânt l-am studiat, citind cele două volume, Opere Complete, tradus în limba română de părintele Marcel Hancheș, Sfânt Părinte, ce îl iubesc foarte mult și am compus și Paraclisul Sfinților Noi Trei Ierarhi, în licența "Ereziile romano-catolice" de absolvire a Teologiei Pastorale)

Vreau să-l invit la dialog, că ce spune Sfântul Marcu el Efesului, e cu totul altceva față de ce spune el acolo în articol.
Verificabil cu sursele originale în PG.

Un răspuns pe care să-l postez pe forumul părintelui Petru Pruteanu. Un răspuns la acest articol, al părintelui:

http://www.teologie.net/2016/06/26/c...dul-din-creta/

Pentru că sunt spuse multe neadevăruri în acel articol.

Și în plus, eu nu instig la nicio anatemă, ci doar spun că sinodul acela a fost ne-ortodox și nu trebuie recunoscut ca fiind al Bisericii.

Ne iubim mai departe ierarhii, cei 156 care au fost acolo, fiindcă nu au căzut în nicio erezie. Încă. Doamne ferește pe mai departe.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 12.08.2016 at 20:37:11.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 20:36:37
Senior Member

Implicit

Pai spre deosebire de tine care iti arati ravna spunandu-ne cat de eretici sunt unii sau altii dintre colegi, ierarhii nostri trebuie sa fie un pic mai civilizati si au misiunea sa lucreze pentru unitatea Bisericii si pentru ca Biserica Ortodoxa sa aiba bune relatii cu celelalte comunitati oriunde in lume, nu doar pe Forumul Crestin Ortodox. Ori e mai greu sa discuti cu cineva daca tii in mana un ciocan si ti se pare ca primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa-i bati interlocutorului un cui in frunte. :)
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 20:40:00
Senior Member

Implicit

Si eu cred ca ierarhii nostri ar fi facut mai bine sa nu se duca de vreme ce altii au refuzat sa vina si nu era pregatit cum trebuie Sinodul, dar de aici pana la a spune ca a fost un Sinod mincinos si antihristic e cale lunga. Trebuie sa fii cu boii pe camp ca sa arunci asemenea cuvinte prostesti.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 20:42:22
Senior Member

Implicit

De fapt cred ca ar trebui facut un sinod in care sa se interzica sa se adune mai mult de trei ierarhi ortodocsi in acelasi loc. Ca orice ar discuta, iese scandal asa ca e mai bine daca sta fiecare la casa lui. :)
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 20:46:27
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Iuliu, avem bune relații, suntem în dialog cu orice comunitate care vrea să vină la dialog, și noi nu vorbim urât cu ei, nu îi jignim în dialogurile oficiale, deși Sfântul Marcu al Efesului, i-a numit fiii ai satanei, pe latini, dar azi, preferăm să fim mai iubitori, că timpurile stricate ne-o cer.

Deci singurul lucru pe care trebuie să îl facă ierarhii noștrii oriunde, fie și în Sinoade, și noi toți ca creștini, ca ortodocși, este ca în dialogurile noastre cu alte grupări de oameni, indiferent de mărturisirea și credința lor, să evităm ai numi "biserică" și să evităm ai numi "creștini". Atât. Prin asta rămânem creștini, și rămânem ortodocși.

În rest, putem să folosim ABSOLUT orice nume: frați, oițe rătăcite, fiii risipitori, orice denumire, dar nu cele de "biserică" sau "creștini", fiindcă atunci, noi, ca ortodocși, ca creștini, ca membrii și mădulare a Bisericii, am greși și am minți, am cădea din har și am fi foarte deschiși spre erezie.

Dacă ereticii se numesc "biserică" și "creștini", asta nu-i mai treaba noastră, și arienii se numeau "biserică" și "creștini", dar ce folos, era degeaba, nu erau nici "creștini", nici "biserică".

Fiindcă Biserică, chiar dacă e scris cu b minuscul, sau B majuscul, tot Una este, tot Ortodoxia este, și nu vreo erezie, niciodată.

Și doar așa, putem să gândim luminat în Lumina Necreată și putem spune la Sinoade: "Părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă".

Și spun și întăresc acest argument și aspect, tocmai cu scopul declarat, că vreau să îmi păzesc ierarhii, din toate cele 14 Patriarhii, să nu cadă în viitor în vreo erezie !

Și desigur, trebuie să fie acolo prezenți, de față și ereticii, că doar scopul Sinodului Pan-Ortodox, sau Ecumenic, este a le lămuri ereziile, de a le arăta și a vorbi despre ele.

Dacă ereticii nu sunt de față, să nu se adune așa mare Sinod, și să nu fie numit Pan-Ortodox sau Ecumenic, fiindcă Sfintele Sinoade ale Patriarhiilor Autocefale, fiecare la nivel de țară, sunt suficient de capabile să ia hotărâri administrative și de păzire și vindecare a creștinilor, turmei, la vremurile stricate în care trăim, nu avem nevoie de mai mult, decât cu scopul de a chema la vindecare pe cei bolnăviori în erezii.

Iar la Sinodul din Creta, nu am căzut din Har, fiindcă am numit eterodocșii "biserică" și "creștini", pentru că n-am făcut nicio erezie, demonii n-au biruit Harul și ierarhii noștrii n-au făcut greșeli fatale, să facă sau să aprobe erezii, chiar dacă sunt mereu ispitiți de latini cu erezii. Nădăjduiesc și Doamne miluiește să biruim !

Atât de simplu...

Cred că am fost suficient de transparent, de limpede și sincer în exprimare. Iubesc Biserica și vreau s-o păzesc cu adevărat !

Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2018 at 14:11:23.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 20:57:36
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
... dar s-au strecurat erori grave dogmatic, anti-Patristice și anti-Sinoadelor de dinainte, cele 9.

Mai ales Patriarhii Rusiei, Antiohiei, Bulgariei și Georgiei, care nu s-au prezentat, au numit "Întâlnire", ceea ce ceilalți 10 au numit Sinod.

Așadar, sub absolut nicio formă nu pot fi numiți ereticii "biserică", chiar dacă au fost mai demult parte a Bisericii.

"romano-catolicii" nu sunt biserică, penticostalii nu sunt biserică și nimeni altcineva nu este "biserică", fie acest cuvânt scris cu literă mică sau mare, altă "biserică" decât Biserica Ortodoxă nu există.

Au fost doar 156 de ierarhi, care nu mi se pare firesc să ia hotărâri mântuitoare pentru cei aproximativ 400 de milioane de creștini (de ortodocși, firesc) câți sunt pe pământ...

Prin urmare, Sinodul din Creta, a luat hotărâri de compromis, s-a făcut sinod mincinos, înșelător și antihristic, sunt termeni duri, dar Advărul trebuie spus, sinodul "întâlnire", a acceptat termeni și exprimări mincinoase și a luat hotărâri neortodoxe, făcându-se premergătoare unui viitor sinod mult mai abrupt în răutate decât acesta.

Dumnezeu să ne ferească.
Sunt întru totul deacord cu ce spui... practic dacă a început să se joace hora-mare cu toți eretici și sectanții și cu toți păgînii atunci ei vor tîrî și drept credincioșii pe calea cea largă care duce la pierzare:

-unii vor deveni creștini doar cu numele în timp ce viața lor va fi complet gLumească, un amestec toxic între minciună și adevăr.
-iar ceilalți, exclusiviștii semeți, se vor erija în inchiziția ''ortodoxă'' judecînd și condamnînd și făcîndu-i sectanți și eretici și păgîni pe toți afară de ei dovedind o infailibilitatea rea și absurdă.

Aceste ambe căi greșite nu sunt cu Adevărat Ortodoxe ci Ortodoxia înseamnă să mergi pe Calea cea stîmtă și îngustă și să nu judeci pe nimeni.

După acest ''sinod'' se va merge în ''ortodoxie'' pe calea cea largă eretică și sectantă și păgînă făcîndu-se acel amestec toxic de care vorbeam și se vor și erija să mai și formeze ei inchiziția ''ortodoxă'', ei decăzuții care vor judeca și osîndi cu cruzime tocmai pe cei mai mari drept-credincioși ortodocși care se află în comuniune directă cu Dumnezeu ca sfinții și care merg pe cea mai dreaptă și îngustă și bună Cale Ortodoxă........ și astfel, după aceste sinoade, corciți complet cu gLumea și nepocăindu-se în ciuda multelor semne Apocaliptice așa cum este scris, vor fi defapt o capcană pentru credincioși, pentru oamenii care caută spre Dumnezeu cu credință.

Domnul însă va lucra tainic și oamenii pînă la urmă Îl vor căuta și Îl vor cunoaște... căci după anii aceștia de amestec toxic se va găsi și se va urma Adevărata Lumină a lumii.

Sper să fie bine pînă la urmă... pentru toți, deși nu are cum fii bine decît pentru cei ce Ascultă de Dumnezeu... din iubire de Dumnezeu.

Last edited by vsovi; 12.08.2016 at 21:06:49.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 21:06:50
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Sunt întru totul deacord cu ce spui... practic dacă a început să se joace hora-mare cu toți eretici și sectanții și cu toți păgînii atunci ei vor tîrî și drept credincioșii pe calea cea largă care duce la pierzare:
Nu s-a judecat nicio horă mare cu ereticii și sectanții, fiindcă ei, ereticii, nu au fost prezenți la Sinod, nu și-au putut apăra ereziile lor.

Mai departe nu vreau să citesc ce scrii și nu îți mai răspund.

Nu mai vorbi aiurea și nu mai sminti oamenii pe forum. Credința ta este stricată, habotnică și prefăcută, datorită înșelărilor demonilor care conduc credința și mințile voastre, prin mihaela și alți înșelați, în iadul ierusalimului de la pucioasa.

Te rog să nu-mi răspunzi, că nu-ți mai citesc răspunsurile și nu răspund, oricum nu ți-am scris ție nimic în primă instanță și nu mă aștept la răspuns din partea ta. Ai mintea foarte obosită de lipsa harului și otrăvită de minciuni, scrii fără iubire, instigi la ură și ești în nesupunere, neascultare, față de Patriarhul Daniel, față de toți cei 14 Patriarhi, de toți episcopii, preoții și diaconii Bisericii lui Hristos.

Roagă-te să te lumineze Dumnezeu să ieși din putoarea de iad de la pucioasa.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 12.08.2016 at 21:10:41.
Reply With Quote
Răspunde