Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2016, 16:05:41
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Cu bila și cu OZNu' și cu farfuria lu' farfuridi vă dați voi...
Reply With Quote
Vechi 25.08.2016, 16:30:39
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Cu bila și cu OZNu' și cu farfuria lu' farfuridi vă dați voi...
Mă bucur că vă recunoașteți însfîrșit... atitudinea. Așa că urez tuturor minionilor:

Reply With Quote
Vechi 25.08.2016, 16:35:59
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Reply With Quote
Vechi 25.08.2016, 16:47:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Da' cu minionul care a prajit lanu' de porumb nu e o poza, ceva?
Vechi 25.08.2016, 17:06:52
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de AinB
Da' cu minionul care a prajit lanu' de porumb nu e o poza, ceva?
Este făcut un film special pentru felul în care percepi tu popcornul din lanul de porumb, special pentru perspectiva și înțelegerea ta... uite aici ce i-a dăruit minionului cuminte.

Dar să ne întoarcem la modelele artistice.

Last edited by vsovi; 25.08.2016 at 17:17:14.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2016, 10:45:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Argumentul autorității e o eroare pe care o comiți constant acuzîndu-mă că merg la cules cireșe... Iar ironia-bășcălia nu e o formă de a argumenta, nu ajută pe nimeni, mai ales ție îți face o defavoare ori de cîte ori apelezi la ea.
Ei, nu te supara, era o mica gluma, mi-e greu sa inteleg cum o persoana inteligenta poate fi prins in asa ceva.

Si apropo, incadrarea ta la eroarea de argumententare numita "(pseudo)argumentul autoritatii" este gresita.

De ce?

Pentru ca e indreptatita de exemplu sa-l citezi pe Einstein ca o atutoritate atunci cand vorbeste despre religie dar la fel de gresit e sa citezi un cvasi-anonim de pe youtube cand vorbeste despre fizica si sa pretinzi ca marea majoritatea fizicenilor si astromilor si etc. sunt incompetenti sau fac parte dintr-o megaconspiratie secreta care se intinde pe secole.

Asta este deja e abandonul rationalitatii si un semn rau, ceea ce e mai rau urmand inca sa vina.

Cu viata duhovniceasca esti ok? Acelasi duhovnic, aceeasi biserica, nu te-ai orientat spre ceva mai abscons sub pretextul ca reprezinta o spiritualitate mai profunda?
Duhovnicul ce parere are despre chestiile astea?

Pana una alta totusi n-ai raspuns punctual la aspecte mai rationale care le-am ridicat.

Last edited by AlinB; 26.08.2016 at 10:48:36.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2016, 13:30:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta este deja e abandonul rationalitatii si un semn rau, ceea ce e mai rau urmand inca sa vina.

Cu viata duhovniceasca esti ok? Acelasi duhovnic, aceeasi biserica, nu te-ai orientat spre ceva mai abscons sub pretextul ca reprezinta o spiritualitate mai profunda?
Duhovnicul ce parere are despre chestiile astea?
Stai încet, nu te îngrijora. Merg săptămînal la Biserică, tot cea ortodoxă evident, n-am îmbrățișat New Age sau chestii oculte... :))

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2016, 12:37:57
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Ei, nu te supara, era o mica gluma, mi-e greu sa inteleg cum o persoana inteligenta poate fi prins in asa ceva.

Si apropo, incadrarea ta la eroarea de argumententare numita "(pseudo)argumentul autoritatii" este gresita.

De ce?

Pentru ca e indreptatita de exemplu sa-l citezi pe Einstein ca o atutoritate atunci cand vorbeste despre religie dar la fel de gresit e sa citezi un cvasi-anonim de pe youtube cand vorbeste despre fizica si sa pretinzi ca marea majoritatea fizicenilor si astromilor si etc. sunt incompetenti sau fac parte dintr-o megaconspiratie secreta care se intinde pe secole.
Citat:
Dragul meu prieten cu 'logică' de papagal (mort), scuză-mi epresia, ceea ce e mai trist pentru tine este să repeți adevărurile de știință ale fizicienilor sau ale duhovnicilor fără să le pricepi deloc ci doar așa pentru a te face un fel de cîine (mort) al apărării sănătății mintale sau al apărării ortodoxiei, foarte negru sau roșu în cerul gurii... căci practic prin atitudinea ta ipocrită (scuză-mi analiza) nu faci decît să-ți aperi incompetența și erijarea la competența altora... pe care îi ridici în salvă deșartă și le aperi teoriile (greșite) doar din pricina unei plauzabilități de tipul: '' majoritatea'' trebuie musai să aibă dreptate... așa cum musai un mare duhovnic al neamului musai trebuie să aibă dreptate... așa cum a crezut și sărmana Eva că Lucsifer musai trebuie să spună el adevărul din moment ce era întîiul dintre îngeri și cel mai apropiat și mai familiar cu Dumnezeu. (Oricui i se poate întîmpla să mintă sau să ispitească afară de Dumnezeu!.. deci plauzibil-logic este doar ca Dumnezeu să nu ne mintă!.. dar nici să facem din asta o îndoială față de toți afară de Dumnezeu ci după roade îi veți cunoaște pe cei ce nu vă mint și credeți-i și urmați-i pe aceia. ''Faceți roade bune vrednice de pocăință!''... și atunci fiți siguri că oricine vă crede și pe voi ca pe Dumnezeu, căci Credința este mult mai mare ca îndoiala!)

Păi majoritatea oamenilor și fizicienilor sunt păcătoși și oameni lumești inclusiv duhovnicii și atunci poate crezi așa ca ei că defapt păcatul are dreptate și nu sfîntul căci iată logica asta a ta e perfect potrivită cu gLumea și e în linia politică a felului tău de a crede, este defapt esența ''logicii'' tale prin care crezi... pe ideea ''dacă doi sau mai mulți spun că ești beat atunci e musai să mergi să te duci să te culci''... dar dacă tu însuți știi sigur că nu ai băut? Ce te faci atunci? Îi asculți? Îi crezi? Le faci pe plac? Lași după ei? Pentru mine e clar că tu lași după ei, după toți cei ce te mint și te păcălesc și te înșală în ideea că dacă sunt majoritatea atunci ei au dreptate sigur, fiindcă așa e ''logic'' plauzibil.

Ce s-ar fi întîmplat dacă așa ar fi procedat și Dumnezeu? Sfinții, drepții... ce s-ar întîmpla dacă Adevărul ar putea fi confiscat de majoritatea păcălită așa cum a reușit furerul Stalin să mintă și păcălească o lume întreagă?

Păi majoritatea oamenilor sunt atei sau păgîni sau musulmani... deci au ei dreptate fiindcă sunt mai mulți? De ce nu aplauzi ceea ce susțin ei căci e în conformitate cu ''logica'' și dreptatea ta?

Deci pentru ca să reușești să crezi Adevărul și Dreptatea Lui e nevoie nu numai să te dai de partea majorității ce au ajuns la El ci ar trebui să-L și înțelegi măcar în parte, să-L cunoști, să-L recunoști, să-i pătrunzi Tainele și să fii capabil să emiți și tu pe baza Lui o părere cinstită în concordanță cu ceea ce pricepi asumîndu-ți consecințele. Și crezînd să-ți schimbi viața în conformitate cu ceea ce crezi tu cu Adevărat.

Deci pentru a pricepe unde ne aflăm trebuie să pricepi cu mintea ta și cu înțelegerea ta și cu credința ta de ce a scris dreptul Moise la Facerea de la Dumnezeu că apele de dedesubtul cerului s-au scurs ca să se arate uscatul numit pămînt și că există și mările cele de deasupra cerurilor. Deci dacă e scris că sunt mări deasupra tuturor cerurilor înseamnă că ele s-au format scurgîndu-se ca să se arate uscatul numit pămînt. Deci iată cum tot Cerul se află între două pămînturi plate de pe care s-au scurs apele formînd mările... ca să se arate uscatul, pămînturi care defapt sunt unul și același, un pămînt plat, pe care deasupra stăm noi și pe care dedesubt cine știe ce se află... socotind și ei, ''cei'' de dedesubt ce stau cu capul în jos, invers, defapt stînd și ''ei'' așa ca noi cu capul în sus spre cer (dacă chiar este și acolo vreo vietate cugetătoare afară de duhul lui Dumnezeu) și crezînd ''ei'' că ei sunt deasupra și că dedesubtul pămîntului lor ne aflăm noi pe pămînturile și mările de deasupra tuturor cerurilor lor.

De ce n-ar putea fi așa precum este scris? Pentru că sunt mulți fizicieni și atei și păgîni și musilmani și sataniști și oameni de știință care contrazic scripturile aflîndu-se ei în proproție majoritară de peste 99% față de cei care știu și înțeleg Adevărul? Păi adevărul ține el seama de om și de numărul majoritar al oamenilor? Dacă tu nu ai băut nicio picătură de alcool, de tărie, de wisky sau pălincă și toți oamenii susțin că ești beat și poate îți mai și iese în fiolă că ai în tine alcool deși tu ești sigur că n-ai pus o picătură în gură... ce te faci? Mergi ca prostul să te culci? Faci tu pe placul tuturor sau spui cinstit în fața Domnului că defapt n-ai băut și că nu ai de ce să mergi să te culci ci mai bine stai și-ți duci crucea răbdîndu-i pe toți cei ce te fac bețiv?

Deci după cine lași și faci pe plac cu viața ta, pe cine Crezi, pe toată lumea care te crede beat sau pe tine și pe Dumnezeu Carele știe că n-ai băut absolut nimic în ciuda înroșirii fiolei?

Așa că eu spun că Pămîntul e plat și e așa cum am prezent în semnătură. Cine pricepe bine, cine nu... nu-i condamn, dar mai devreme sau mai tîrziu vor pricepe așa că să nu se necăjească dacă pînă acum nu au putut pricepe și înțelege Adevărul... măcar o parte care să fie în concordanță perfectă cu scriptura.

Deci dargă AlinB, aștept de la tine argumente care să sprijine teoriile fizicienilor sau ale duhovnicilor pe care-i crezi din pricina că îi crezi pentru sfințenia și dreptatea lor sau pentru dragostea lor și nu din pricina că fiind majoritari atunci crezi tu că e mai plauzibil și e mai bine și mai confortabil să te aflii la putere și la privilegii împreună cu ei decît în opoziție, acolo unde toți te fac prost, mincinos și nebun.

Păi de cînd omul a părăsit pe Domnul pentru păcat și mîndrie, de atunci Domnul se află cam singurel în opoziție față de toată omenirea și în opzoție față de mulți din îngerii și sfinții și oamenii din poporul Său... și El întotdeauna se află de partea Dreptății și a Adevărului căci de acestea se bucură iubirea... aia care nu cade niciodată în ispită!.. în minciună rea și răutate rea și semeață.

De ce oare nu vreți voi cu niciun chip să urmați pe Dumnezeu și toate cărțile lui cele sfinte? Știu, din neputință... că așa pățesc și eu: în ciuda oricărui bine de la Dumnezeu alunec și aleg ca prostul și ca nebunul să fac mereu răul și nedreptatea ca să mă răzbun și ajuns pe fundul iadului, abea atunci realizez cît am fost de prost și de rău... cît de amăgitor și crud am putut să fiu cu Dumnezeu, neiubindu-L și neascultîndu-L cu bună credință.

Mă mai scoate El din iad ori de cîte ori îi cer dar cît de urâtă și de tristă e vremea despărțirii oare înțelege cineva? Căci Dumnezeu nu locuiește în păcat, în mîndrie ipocrită și deșartă și în șo-pîr-li-sm!

Așa că te rog să încerci să cauți să și înțelegi scriptura și teoriile și te rog ca atunci cînd contra-argumentezi să ai la temelie măcar o minimă bază a înțelegerii și a credinței în ceea ce afirmi și în Dumnezeu... căci de papagali (morți) e plină lumea!

Practic tu ești căzut tocmai în ceea ce afirmi că n-ai fi căzut! Scoți paie din ochi în timp ce în al tău se află bîrna telescopică cît stâlpul de telgraf, telefon, radio cu sateliți și cu internet wireless!

Citat:

Last edited by vsovi; 05.09.2016 at 13:12:08.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2016, 13:05:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Vsovi, ti-am zis saptamana asta ca esti plictisitor si nu te citeste nimeni?
Vechi 05.09.2016, 13:20:46
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Vsovi, ti-am zis saptamana asta ca esti plictisitor si nu te citeste nimeni?
Păi postarea de mai sus e scrisă cu dedicație specială pentru tine... deci nu alții ar trebui să o citească... era pentru tine dăruită de mine din prietenie celui mai simpatic coleg de forum. Te rog să o citești tu... iar de ceilalți sau de mine ce-ți pasă? Ce te privește pe tine? Eu ție ți-am scris deci ți-aș fi recunoscător dacă ai citi măcar tu. Nu e greu! Dacă eu am scris și am recitit de două ori ca s-o corectez atunci cred că poți și tu să citești ce ți-am scris!
Reply With Quote
Răspunde