Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2024, 14:16:06
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Care este subiectul propus, domnule Serafim?

Vrei sa faci vreo afirmatie sau sa pui vreo întrebare?
Vrei sa discuti ceva cu putinii useri care mai scriu pe aici sau doar sa ne prezinti un Tratat de Nihilism?
Mențiunile acestea le-am făcut pentru a atrage atenția asupra faptului că un dialog,un schimb de idei/opinii/păreri etc,ar trebui sa se facă într-un mod elegant,decent, respectuos și pertinent, indiferent de natura subiectelor abordate,sau de acordul/dezacordul celor implicați.

Cat despre subiectele abordate și propuse de mine in acest topic....Așa cum am mai spus-o,nu se pliază pe nicio doctrină.

Oricum este absurdă această ura și lupta confesională.

Ipocrizia credinței și paradoxul creștin.

Deci da,fac afirmații,nu prea pun întrebări decât retorice, fiindcă nu urmăresc neapărat dialoguri,ci mai degrabă monologuri.

Într-adevăr există putini membrii,eu ii apreciez in mod special pe Iorest și Demetrius,și v-am răspuns și dumneavoastră fiindcă am avut mereu slăbiciuni pentru membrii cultului penticostal:)
Vechi 04.03.2024, 23:12:29
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Într-adevăr există putini membrii,eu ii apreciez in mod special pe ....
Vino mă acasă, că te irosești, anii trec și după o să te miri că ai pierdut timpul departe de ortodoxia practică.
Era bine dacă desăvârșeai teologia ortodoxă pe la Athos, Ierusalim, Hozeva, Iordan, cine știe câți călugări harismatici necunoscuți strălucesc în lavrele ortodoxiei, doar filosofând de la distanță, rece, arbitrar, e greu să-i descoperi.
Vechi 04.03.2024, 23:36:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Vino mă acasă, că te irosești, anii trec și după o să te miri că ai pierdut timpul departe de ortodoxia practică.
Era bine dacă desăvârșeai teologia ortodoxă pe la Athos, Ierusalim, Hozeva, Iordan, cine știe câți călugări harismatici necunoscuți strălucesc în lavrele ortodoxiei, doar filosofând de la distanță, rece, arbitrar, e greu să-i descoperi.
Daca e să o luam așa,toate sunt in planul divin, inclusiv eu,ca parte a creației sunt conform acestui plan.

Dumnezeu nu face risipă cu nimic (și aici mă refer la partea arhitecturală a universului,care este incomprehensibilă nouă, deocamdată,din cauza limitării,și a sistemelor ancorate în noi,și dezvoltate pe parcursul evolutiv).

Nu putem fi toți sfinți și ortodocși.Daca n-ar exista lupi, n-ar fi nevoie de câini de pază.

Iar lupii sunt esențiali,la fel că orice prădător in ecosistem.

Poate eu acum par un lup,la care latră câinii de pază ai ortodoxiei, însă și lupul și câinii și oile sunt parte integranta a aceluiași plan existențial supervizat și creat și menținut de o singură Rațiune Superioară.

Tot acest ecosistem existențial este menținut în echilibru de fiecare element care își are rostul lui în acest mecanism.

Iar EL,Cauza Primă sau oricum este numit de orice ființă rațională sau conștientă de ea însăși,este infara sistemelor umane....

Eu nu lupt împotriva a ceea ce este numit Dumnezeu,iar nihilismul despre care vorbesc este împotriva sistemelor care țin oamenii departe de adevărata natură umană,care in acest moment este coruptă și subjugată de falși dumnezei .

Eu nu fac decât să urmez și să mă supun direct și indirect unui plan superior,daca tot este sa implicam destine divine.

Iar o carte sau speculație sau formulare dogmatică sau doctrinară nu este nici pe departe o manifestare absolută.Este doar o corupere, manipulare și subjugare produsă în mod repetat de om pentru a satisface nevoile umane.

Doar pentru că îți dai seama că Moș Crăciun nu exista nu înseamnă că ....
Vechi 03.04.2026, 12:29:23
Senior Member

Implicit

A apărut de ceva vreme o epidemie a “credinței” și a utilizării lui dumnezeu,că pretext pentru orice acțiune fundamental umană, indiferent de natura ei.

Acum toți sunt trimiși de dumnezeu,sunt ghidați de dumnezeu.

Dacă cumva greșește și sunt prinși în ipostaze condamnabile, imediat il găsesc pe dumnezeu și spiritualitatea,și biblia și gata, totul este curățat,și toate “păcatele” le sunt șterse și iertare.

Practic acum dumnezeu este cartea pe care o joacă orice manipulator, și într-o lume care este condusă de idoli umani, toți aceștia se folosesc de dumnezeu pentru a-și justifica orice acțiune, și a-și menține statutul de dumnezei tereștri.

X a vorbit despre dumnezeu ,deci clar trebuie sa fie in om bun.

Y și-a făcut cruce,Z a vorbit din Biblie,W a mers la biserică….

Deci toți aceștia sunt niște oameni valoroși, am încredere în ei, și orice ar spune și face ii cred și susțin.

Dar asta se rezumă și la omul de rând,care își explică Existența și acțiunile tot după aceste repere.

Dacă se întâmplă ceva bun,pff,m-a ajutat dumnezeu, dacă se întâmplă ceva rău,pff m-a pedepsit dumnezeu.

Și în ambele cauze el crede că acțiunile lui au în impact direct asupra ce dumnezeu,decide în privința lui.

Da, păi m-am rugat,de ăia….Da,păi de ăia i-a întâmplat la Z ăia că mi-a făcut mie rău.

De ăia am câștigat asta că l-am ajutat pe Y.

Și totul se învârte în aceste scenarii după care în general trăiește lumea, în care se crede că totul are legătură cu acțiunile lor și faptul ca dumnezeu acționează după bunul lor plac și ce fac ei s-au cel din jurul lor.

Cel m-ai absurd și jalnic lucru, atât la persoanele publice cât și la viața omului de rând este când fiecare și-l erijează pe dumnezeu că motiv, intenție, rezultate,etc.

“dumnezeu m-a ajutat “, așa a vrut dumnezeu ca eu sa fac asta, să trec prin așa cevs, să fur 1000000$, să mă droghez, să nu știu ceva “.

Ca sa nu mai vorbim despre religiile care vorbesc în fiecare minut in numele lui dumnezeu….

Sau mai grav in cultele neoprotestante unde fiecare membru este un purtător de cuvânt și mesager personal al lui dumnezeu.

Bine,avem și cazuri speciale,ca Georgescu,care mai are puțin și îl înlocuiește și pe papa și pe patriarhul și imediat va spune că el însuși este de fapt chiar dumnezeu.

Închei această introducere,cu doar două paseje din REVELAȚIA,a ceea ce ce se prinde a fi CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU…

Mare Atenție,eu nu sunt de acord cu acest DUMNEZEU REAL, Arhitectul acestei Lumi!

Însă cel puțin el a construit chiar această lume imperfecte și este o entitate superioară.

Însă aceștia viermi umani,aceste ființe încă involuate,care trăiesc în cel mai mare întuneric, ignoranță posibilă….

Totuși trebuie ajutate, eliberate de iluzie, curățate de minciuni…

Și probabil doar un dialog real cu Creatorul lor le poate da acesta șansă.

Chiar dacă un Creator Imperfect, totuși mai bine decât aceat întuneric perpetuu…

Iov 38:2 VDC
[2] „Cine este cel ce Îmi întunecă planurile prin cuvântări fără pricepere?

Deuteronomul 18:20 VDC
[20] Dar prorocul care va avea îndrăzneala să spună în Numele Meu un cuvânt pe care nu-i voi porunci să-l spună sau care va vorbi în numele altor dumnezei, prorocul acela să fie pedepsit cu moartea.’

Ezechiel 13:6-7 VDC
[6] Vedeniile lor sunt înșelătoare și prorociile lor, mincinoase. Ei zic: ‘Așa vorbește Domnul!’, măcar că Domnul nu i-a trimis, și fac pe oameni să tragă nădejde că se va împlini cuvântul lor. [7] Nu sunt înșelătoare vedeniile pe care le aveți și nu sunt mincinoase prorociile pe care le rostiți? Voi ziceți: ‘Așa vorbește Domnul!’ în timp ce Eu n-am vorbit.”

Fraților dacă aveți ceva de vorbit despre DUMNEZEU, despre ce vorbește el,păi vorbiți cu EL….

Nu vă mai erijați in mai credincioși,și cunoscători ai Voinței lui Dumnezeu,al planului Său.

Știți voi pe cine, pedepsește,pe cine ajuta,pe cine iubește,pe cine a pus să vorbească despre El?

Pentru mine toți aceștia care vorbesc despre dumnezeu, despre planul pe care dumnezeu îl are cu ei,cu lumea,cu știu ii ce….

Nu știu dreapta care dumnezeu vorbesc ei…

Poate despre altul,care nu-i revelat in Biblie…

As vrea să cunosc și eu, acești dumnezeii despre care vorbesc majoritatea,sau poate este Satan…

Dacă-i el, îl știu foarte bine….

Atunci specificați clar fraților, credem și urmăm pe Satan,nu pe YHWH!
Vechi 03.04.2026, 13:03:34
Senior Member

Implicit

Practicați mă smerenia,nu fățărnicia!

Recunoaște că ești un vierme, că ești un NIMIC!

Cu ce te-a ajutat mă dumnezeu?

Să-ți mai ridici încă o casă terestră, să mai furi încă un milion de euro, să îți mai umpli acest ego satanic,de ființă căzută din Dumnezeu?

Că ți-ai învins dușmanii, că ai devenit mai puternic în aceste Lume?

Că ai ajuns influent in această Lume a Căderii?

Vă erijați in ființe purtătoare de dumnezeu,în care vă ucideți unii pe alții?

Păi te-a pus dumnezeu sa distrugi,să ucizi, să provoci suferință,să furi, să manipulezi?

Care dumnezeu mă?

Te-a făcut pe tine dumnezeu judecător peste alții?

Să împarți tu binecuvântari, blesteme, daruri…

În care dumnezeu credeți voi?

Cui vă închinați,cui slujiți,cui ridicați temple,cui ardeți tămâie?

Cui vă rugați?

Cine vă iartă aceleași păcate pe care le faceți din nou și din nou?

Pe cine mințiți zilnic,la cine vă întoarceți plini de frică?

Iubiți voi vreun dumnezeu, înafara de voi înșivă și de interesul personal?

Vă duceți voi vreodată la acest dumnezeu,la templele ridicate lui înafara de a cere ceva, înafara de a pretinde ceva?

Vă interesează cu adevărat cine este acest dumnezeu?

Sau va interesează doar cu ce vă poate servi?

Ești doar un NIMIC căzut din DUMNEZEU!

Și ți-ai ridicat un dumnezeu la fel ca tine,care nu poate face nimic pentru tine decât să-ți întrețină căderea!

Și tocmai despre aceata ți-a vorbit DUMNEZEU CEL ADEVĂRAT,la care NIMENI NU MAI ARE ACCCES!

Nu până nu renunță la tot ce este TOTAL.

Până nu distrugi tot ce ești n-ai cum să înțelegi ce înseamnă DUMNEZEU!

VORBIȚI MĂ CU DUMNEZEU!

Nimeni să nu mai vorbesc despre dumnezeu sau în numele lui dumnezeu!

Fiindcă nimeni nu are ACCES,la el!

Toți vorbiți despre FALȘI dumnezei!

PÂNĂ NU VA VORBI DUMNEZEU SĂ VORBEASCĂ EL ÎNSUȘI TOȚI SĂ TACĂ!
Vechi 03.04.2026, 15:07:32
Senior Member

Implicit

Însă nu vor tăcea!

Fiindcă Sistemul s-a făcut pe sine însuși dumnezeu!

Și și-a uns încă de la Cădere, liderii săi până în prezent ca unsii acestui dumnezeu căzut!

Și-a făcut propriile temple,unde și-a ridicat dumnezei din Piatra cu preoții acestor dumnezi.

Iar tu n-ai avut voie sa slujești altor dumnezei, decât cei cărora ei i-au creat!

Orice altceva a fost mereu EREZIE Indiferent de Religie!

Dacă n-ai crezut în acești dumnezeii ai fost un necredincios,un eretic,un ateu,un pericol,un proscris…

Orice alt dumnezeu, înfara celui creat de acest sistem nu există,în viziunea lor!

Ei l-au creat și pe dumnezeu și pe satan,iar tu un simplu păcătos!

Orice trimis dinafara acestei Lumi,care a încercat și încearcă să vorbească despre ADEVĂR, despre adevăratul DUMNEZEU,a fost persecutat,a fost hulit, torturat, îndepărtat,ucis și după moartea lui,a fost integrat, alterat și incorporat in sistem.

A fost transformat în alt dumnezeu al acestui sistem controlat tot de preoții acestui dumnezeu căzut.

Sistemul ți-a dat și îți dă în continuare dumnezei falși la care te închini chiar și în prezent.

Se hrănește din energia ta,din slujirea ta,din sufletul tău pe care ți-l oferi de bunăvoie lor.

Încă o dată,unul dintre cei care au luptat cu prețul vieții împotriva acestui tip de Sistem a fost IISUS,care din păcate după moarte a ajuns tot o unealtă a sistemului,și imaginea lui folosită de sistem ca un dumnezeu al sistemului.

Iisuse a luptat împotriva a două sisteme simultan, atât împotriva sistemului religios iudaic cât și asupra sistemului politic roman.

A fost ucis de amândouă,condamnat și de unii și de ceilalți la moarte!

Asta a însemnat de fapt moartea lui Iisus!
Vechi 04.04.2026, 02:06:14
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul

Încă o dată,unul dintre cei care au luptat cu prețul vieții împotriva acestui tip de Sistem a fost IISUS,care din păcate după moarte a ajuns tot o unealtă a sistemului,și imaginea lui folosită de sistem ca un dumnezeu al sistemului.

Iisuse a luptat împotriva a două sisteme simultan, atât împotriva sistemului religios iudaic cât și asupra sistemului politic roman.

A fost ucis de amândouă,condamnat și de unii și de ceilalți la moarte!

Asta a însemnat de fapt moartea lui Iisus!
Singura derapare care zic eu ca deranjează un pic )este faptul ca Iisus nu s a luptat nici religios și nici politic cu nici un sistem, nici cu cel iudaic și nici cu cel roman. Mai ales cu stăpânirile străine nu avea absolut nici o treaba. Nu mai adaug citate…ca le știm cu toții f bine.

Hristos detesta orice discuție legată de “ eliberarea” poporului iudeu de sub ocupația romana, discuție generată și întreținută ad-nauseum de stăpânitorul ecestei lumi, Mamona, care și azi îl ține încordat pe românașul nostru lipit de sticlă TV, la toate știrile și trăncăneală politică idioata.

Faptul ca Iisus a avut multe interacțiuni cu amețiții ăia religioși, militari și politici, reprezentanții mamonei, a fost pe motiv ca aia îl tot agasau cu reacțiile lor ca niște muște, sau tăuni.

Ei se tot băgau în seamă și îl abordau/mustrau/sanctionau in vederea păstrării“ ordinii” instaurate de ei, în nici un caz invers.

Și mai ales, cum ai putea să te lupți cu puterile de atunci, cu miliardarii și armatele acestora din acele vremuri când Tu intri în Ierusalim pe un măgăruș prăpădit, doar cu ce ai pe tine și fără nici un chior în buzunar.

Ia compară un pic cu trilionarii de acum, cu cohorta luTrump. :)
Scuze de intervenție dar prea mi a sărit în ochi.:))

Last edited by cozia; 04.04.2026 at 02:32:08.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2026, 03:57:34
Senior Member

Implicit

Eu chiar apreciez orice intervenție,deci mă bucură indiferent de opinie.

Acuma deși am “promis” că voi evita de acum sa mai comentez subiecte legate de creștinism, încerc totuși să mă abțin pe cât pot.

Însă eu chiar,cred sau mai degrabă sunt convins, că Iisus,atunci când va reveni pe Pământ,în toată “deplinătatea” dumnezeirii ,în forma și trupul său Astral,care atinge așa cum am spus 9D, adică a nouă dimensiune,asta fiind undeva al X-lea cer(nu mai rețin exacte echivalentul cerului in raport cu dimensiunile astrale), însă este ceea ce ce noi știm ca Împărăția lui Dumnezeu.

Însă da,va veni pe norii cerului, însă nu așa ca in icoane,ci cu flota lui , probabil siriană, alaturi de flotelor pleiadiane și arcturiene,care sunt colaboratorii lui în restaurarea Pământului.

Și exact ca in parabole,va “răpii” toți sărăntocii,și cerșetorii,și ologii,și nespălații de pe marginea drumului pe care nu dau doi bani.

Și pe toți surzii și muții,și bolnavii uitați prin spitale.

Și vă aduna toți pustnicii și toate văduvele și orfanii și pe toți oropsiții.

Și le va da un trup astral încât toți vom vedea adevărata lor identitate și împreună cu acești ne va judeca pe toți.

Probabil va face o invocarea a tuturor celor morții, desigur tot spre judecată.

Și va începe sortarea….

Te va judeca cerșetorul pe care l-ai trimis la muncă, nespălatul care ți-a interes stomacul pe dos in tramvai, surdomutul care ți-a pus un bilet cu să-i dau 5-10-20 de Ron în tren.

Toți ăștia te vor judeca!

Crezi că ai vreo șansă?

Păi n-ai, că ce ai adunat tu,va fi distrus tot!

Doar ți-a spus clar Iisus, nu-ți aduna comori aici,ca da faliment în curând Banca asta de pe pământ.

Adică,unde vrei să mergi altundeva, dacă n-ai depus nimic în Bancă Cerească,unde molia și alea nu le strică!

Sărăntocii ăștia clar n-au avut conturi în Elveția,dar au învestit în Băncile Rai,cu dobândă bună probabil.

Adică ăștia au devenit instant judecători!

Ce crezi că Solomon și David și alții bogătași din Vechiul Testament,duc ceva cu ei?

Crezi că Elon Musk si alții care vor sa fugă înainte de Marea Judecată scăpa sau au vreo înțelegere cu IISUS sau YHWH ?

Nu ,dar ei au o înțelegere cu Satan și Reptilienii, așa că poate încă lucrează la o strategie de a scăpa de asta.

Însă Maxim vor elibera planeta,și vor căuta o noua sursa de sclavi.

Poate mare parte din populația nu va fi eliminată,ci pur și simplu vor fi preluați de reptilienii/Satan.

Rămâne de văzut!

Însă tu cel care ai impresia că ești Salvat,dar nu ești nici cu Dumnezeu nici cu Satan,ce faci?

Ce scuza ai?

1.Ți s-a spus clar, Pământul este o locuință temporară?
2.Va veni in bai bau,care,va încerca să înșele pe toată lumea?
3.Tot Pământul va fi distrus?
4.Va fi o mare LUPTĂ?
5.De partea cui ești?
6.Nu aduna comori aici că degeaba o faci?

Adică nu-i ca si cum Dumnezeu vrea ca tu sa fi sărac, să nu ai ce îți trebuie, să nu fi bogat etc.

Ți-a pus asta la un mod extrem de pragmatic,nu le aduna ca le vei pierde oricum.

Adună comori in Cer, că acolo le ai?

Ei bine cerului are altă fizica, altă chimie, altă vibrație,altă biologie etc.

Logic natura acelor comori este total diferită de cea terestră.

Hai să vedem practic la ce comori se referă, să știm să ne putem apuca să strângem și noi!