![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chipurile le aduci cheia cunoașterii, tu ești templierul care a descoperit torța și gralul.
|
|||
|
|||
![]()
Revenind, tocmai de aceea am spus că mi-ai dat o nouă temă de reflecție, între țapul ispășitor biblic și țapul păgân, asociat cu Satan.
Ți-am și mulțumit, și tu.... Urât din partea ta:)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parcă ți se irigă bine capilarele cu sânge și ai o stare de satifsacție când scrii poticnelile tale față de credința Sfinților - Ortodoxia, ai așa o fascinație a haosului.
|
|||
|
|||
![]()
Este o mare diferență între a scrie ceva împotriva Ortodoxiei și a scrie ceva care nu este in acord cu Ortodoxia.
De exemplu Coranul nu a apărut ca o reacție împotriva Ortodoxiei, însă nu înseamnă că dacă are poziții diferite de ea,este împotriva ei. Satisfacția mea este să pot mărturisi pe Dumnezeul cel adevărat. Ca să fac asta trebuie să Îl caut nu doar formal,doctrinar,religios,ritualic etc. Este și trebuie să fie o căutare interioară și personală. Tocmai de aceea când scriu unele chestii pe aici sunt interpretări proprii... PS Aceste interpretări tind să le mențin în ultima vreme doar în baza Cuvântului lui Dumnezeu, din Sfânta Scriptură și Coran. Cercetarea și înțelegerea Sfintelor Scripturi mi se pare singurul mod sau cel puțin unul din cele mai importante de a înțelege cuvântul revelat. Asta nu înseamnă că ignor istoria Bisericilor Creștine, implicit teologia ortodoxă. Pur și simplu prefer să ajung eu însumi la propriile concluzii...
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 26.02.2025 at 22:51:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Cum ar fi dacă legile ar fi inspirate din legea Talionului ?
|
|||
|
|||
![]()
"Ascultă, Israel: Domnul este Dumnezeul nostru, Domnul este Unul." (Deuteronom 6:4)
"Mărturisesc că nu există alt Dumnezeu în afară de Allah și că Muhammad este trimisul lui Allah." "Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl...Fiul...Duhul Sfânt... Prima este mărturisirea de credință iudaică,a doua islamică și a 3-a creștină.... Nu sunt evreu, nici musulman și nici nu pot mărturisi Sfânta Treime... Deci logic îmi caut o forma de mărturisire personală care să reprezinte ce cred... Până atunci studiez nu? Ca să am o credință bazată pe anumite fundamente... Nu eu spun că anumite citate din Vechiul Testament sunt încă valabile, Dumnezeu spune... Păi jertfe de animale există de Paște și de Crăciun la câți miei și porci se sacrifică, sângele de animal toți îl consumă înafara se evrei și musulmani, că de ăia îi zice sare kosher, că extrage tot sângele din carne, execuții sunt zilnice și astăzi.... Deci nici măcar Talionul nu se respectă,este legea junglei și a satanei... Atenție că în vechiul testament se încerca educarea in special a evreilor de a nu se îndobitoci ca păgâni, profeții și chiar Iisus au fost trimiși continuu spre a îndrepta populația născută de Sus....
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 26.02.2025 at 23:06:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așadar prevedere din Levitic, cartea lui Moise: https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=47&cap=3 13. Să-și pună mâna sa pe capul caprei și s-o junghie la ușa cortului adunării; iar preoții, fiii lui Aaron, să stropească cu sângele ei jertfelnicul împrejur. 14. Din acestea să aducă prinos și jertfă Domnului: grăsimea de pe măruntaie, toată grăsimea care acoperă intestinele, 15. Amândoi rărunchii, grăsimea de pe ei și cea de pe șolduri, seul de pe ficat pe care-l va desprinde cu cel de pe rărunchi; 16. Și să le ardă preotul pe jertfelnic; această ardere pe foc este mireasmă plăcută Domnului. Toată grăsimea este a Domnului. Este lege veșnică și pentru toți urmașii voștri din toate așezările voastre, ca toată grăsimea și tot sângele să nu-l mâncați". De ce s-au desființat jertfele din sânge de animal, cine le-a desființat ? Realizezi că miliarde de oameni mănâncă grăsimea de animal ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legea veșnică aceasta este ! Fără sânge și fără grăsimea viscerală... Faptul că nu se mai practică jertfe de sânge... Eh aici sa te văd boss:)) Jertfele se făceau în Templu, Templul a fost distrus... Jertfele trebuiau să fie făcute doar in Templu,iar cum Templul nu mai este,nu se mai fac jertfe...
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 26.02.2025 at 23:18:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din câte vezi scrie de toată grăsimea, deci n-ai avea voie să mănânci grăsime de animal și e dată ca o lege veșnică.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar grăsimea viscerală era oferită exclusiv lui Dumnezeu,deci logic nu aveai voie sa o consumi tu. In concluzie in acest tip de jertfă toată grăsimea aceea este exclusiv a Domnului. Adică în Iudaism se specifică mai clar aceste reguli și ei pot consuma grăsimea din carne și unt.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 26.02.2025 at 23:25:40. |
|