Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2009, 11:42:04
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonutS Vezi mesajul
O intrebare mai ciudata.. Sfantul Nectarie ajuta doar in caz de boala ?
NU! Este un mare sfant ajutator in nevoile generale.
Noi (eu si sotul meu) i-am simtit ajutorul in nenumarate randuri. Cu riscul de a va plictisi, o sa mentionez cateva dintre aceste ocazii:
1. Cand ne-am casatorit, sotul meu nu se spovedise de ani buni si nici nu prea avea de gand sa o faca. La vremea respectiva, nu-L cunosteam inca pe sfant - cum proveneam dintr-o familie catolica si fiind practicanta, mi-am indreptat rugaciunile catre Maica Domnului, ca sa-mi arate rezolvarea la aceasta situatie dezastruoasa. Si, printr-un concurs fericit de imprejurari, am ajuns la Manastirea Radu Voda, unde sotul meu a facut o spovada generala, amanuntita, dupa care a simtit ca "zboara". La vremea respectiva, inca nu stiam ce "comoara" locuieste acolo.
2. Dupa acest episod, au urmat o multime de evenimente nefericite, galopante, printre care o datorie la banca ce a ajuns sa ne puna siguranta in primejdie, apoi eu am fost diagnosticata cu cancer (am urmat un tratament agresiv), iar in acelasi an (2006), mama mea a murit tot de cancer. Si sotul meu s-a indepartat din nou... Apoi am aflat de acest mare sfant prin site-urile si forum-urile Internet. Este adevarat, convertirea reala si, sper, definitiva, s-a produs dupa o vizita la mormantul preotului monah Arsenie Boca, dar am convingerea ca acesti doi sfinti au conlucrat la intoarcerea sotului meu. Acum este practicant, duce o viata curata, se spovedeste si se impartaseste o data la 40 de zile, se roaga zilnic...
3. De ce spun ca nu ajuta doar in cazuri de boala? Pentru ca, fiind noi intr-o situatie destul de complicata si relativ asemanatoare de 2 ori, a intervenit prompt si a rezolvat problema.
Avem un apartment intr-un oras departe de Bucuresti, mostenire de la mama mea. Trebuia sa-l inchiriem, pentru ca nu puteam plati intretinerea pe timp de iarna si, oricum, nu este bine ca un aparmanet sa nu fie locuit. Dar ce te faci, ca e criza? Primul lucru, am cautat prin prieteni si cunoscuti. Nimic. Piata e la pamant, nimic nu misca. Apoi am inceput sa citesc acatistul sfantului, promitandu-i ca si daca va rezolva problema inainte de citirea timp de 40 de zile, eu voi continua sa-l citesc drept multumire pana la sfarsitul perioadei. Si ce sa vezi? In a 19-cea zi, in chiar ziua cand am ajuns la apartament, s-au prezentat doi potentiali clienti - un cuplu si un tanar. Lucrurile s-au aranjat de asa natura, incat cuplul a hotarat pe loc sa se mute. Si cu contract inregistrat, pentru ca noi asa am insistat, sa fie legal. Tot atunci m-am certat ingrozitor cu nasa mea - femeie energica, cu suflet bun, dar intransigenta. L-am rugat pe sfant sa ma ajute si ... a fost nevoie doar de un telefon ca lucrurile sa se rezolve.
4. La cateva luni, cuplul cu pricina a trebuit sa schimbe orasul, pentru ca baiatul fusese transferat cu serviciul. Panica! Ce facem, criza s-a accentuat, preturile au scazut ingrozitor, nu stii pe cine iei etc.. Trei saptamani de cautari, de griji, de anunturi, vizionari printr-o prietena a mamei...Asa ca am hotarat sa mergem noi acolo, sa stam o saptamana, sa dam anunturi, telefoane etc. Si pentru a doua oara, am gasit ajutor nesperat - am primit un telefon cand inca eram in drum spre apartament ca ... l-am inchiriat deja! Si inca un amanunt important - l-am inchiriat cu contract (deci legal cum am vrut noi) unui cuplu caruia i se deconteaza de la serviciu! Si la pretul la care am vrut noi (care nu e deloc mare, dar in perioada de criza, lucrurile se schimba)!
Aici am de facut o mentiune foarte foarte importanta - ca si in cazul iintoarcerii sotului meu, cred cu tarie ca si in acest caz au concurat doi sfinti, de aceasta data Sf.Nectarie si Sf.Anton de Padova (care pe mine personal, m-a ajutat foarte mult in trecut).
I-am promis sfantului ca voi face cunoscut ajutorul dat, dar am intarziat - pana acum, cand m-am gandit ca de ziua lui e cea mai buna ocazie posibila.
CONCLUZIE: Cereti cu curaj si incredere. Evident, toate se intampla cu voia lui Dumnezeu. Si uneori lucrurile treneaza, fara sa vedem o rezolvare. Dar poate chiar in intarzierea rezolvarii se alfa chiar cheia acesteia.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
simplu....MULTUMESC! luizza Secte si culte 3 06.11.2010 21:56:35
Multumesc Sfinte Ierarhe Nectarie andreidiniasi Intamplari adevarate 17 03.12.2009 20:53:58
Multumesc Sfinte IERARHE NECTARIE 2 andreidiniasi Intamplari adevarate 1 24.11.2009 15:02:24
MULTUMESC! jenica Rugaciuni 7 16.09.2007 22:34:21
multumesc dram Din Vechiul Testament 0 08.03.2007 11:41:52