| 
				 continuare 

Cerni pe fire intuneric , vine noaptea si , - ca furii , -   /   Ies sa misune prin noapte toate fiarele padurii :   /   Leii cautandu-si prada , cu-a lor guri de racnet pline ,   /   Prin pustiu , cu ochii-n stele , isi cer hrana de la Tine !. . .   /   Soarele insa , cu focu-i , umple firea de lumina   /   Si-atuncea fiarele , cu teama , se ascund in vizuina. . .   /   Omul iese-apoi la munca si , sub luminoasa para ,   /   In ogorul sau trudeste , din zorit si pana-Citat: 

| 
					În prealabil postat de cristiboss56  Din paraginile tale ,   /   Scoala , suflete al meu ,   /   Si ridica osanale   /   Pururea  , lui Dumnezeu . . .   /   Doamne , ce nemarginita e puterea Ta ! . . Sub soare ,   /   Cine poate s-o cuprinda ? Cine poate s-o masoare ? . .   /   Tu esti numai stralucire , Dumnezeul meu Preasfant :    /   Din lumina orbitoare , Tu ai pururea vesmant ;   /   Cerurile-Ti nesfarsite ca un cort le desfasori ;   /   Carul Tau cu roti de flacari l-ai intruchipat din nori ;   /   Vijelie Te poarta  pe-a lor aripi zburatore ;   /   Sus , din aripile albastre , Ti-ai durat pe veci pridvoare ;   /   Toate vanturile firii , ca si flacarile toate   /   Tie , Doamne Preamarite , iti sunt pururi slugi plecate . . .   /   Tu ai asezat pamantul pe grozava temelie , -   /   Povarnis sa nu cunoasca niciodata-n vesnicie ;   /   Ca-ntr-un larg vesmant , pamantul ai facut sub cer sa-ncapa ,   /   Iara culmile-i inalte le-ai acoperit cu apa ;   /   Cand a rasunat in slava tunetul poruncii Tale ,    /   Apele-au purces sa fuga , au curs repede la vale ;   /   Muntii-au prins sa se ridice , vaile sa se pogoare ,   /   Fiecare luand locul ce le-ai harazit sub soare ;   /   Apelor ai pus hotare peste care nu vor trece ,   /   Nici intoarcere sa faca si pamantul sa-l inece ;   /   Vailor Tu le-ai dat ape , muntilor izvoare line ,   /   Ca din ele sa s-adape ale codrilor jivine ;   /   Peste ele zburatoare intre cer si-ntre pamant ,   /   Ai pus pasari minunate care numai tac din cant ;   /   Tu , din slava-Ti , adapi muntii si-ale sesurilor laturi ,   /   Ca , din rodul lor , Stapane , tot pamantul sa ni-l saturi . . .   /   Vrerea Ta e : sa rasara pretutindeni firul ierbii   /   Ce-l pasc turmele pe sesuri si pe munte pascu-l cerbii ;   /   Pururea Marire Tie , Dumnezeul meu Preasfant ,   /   Ca , prin mila Ta , ne vine toata cina , din pamant :   /   Painea , care ne-tareste inima , de toata viata ,   /   A maslinului oloe ce ne lumineaza fata,   /   Vinul ce ne-nveseleste chiar cand suntem franti de jale , -   /   Doamne , slava Tie pururi , pentru darurile Tale ! . . .   /   Plini de seva-s Doamne , cedrii din Liban , saditi de Tine ,   /   Si-n ei pasarile Tale , cuiburi au , de soare pline ;    /   Sus pe crestele inalte ale muntilor de piatra ,   /   Sperioasei caprioare , Doamne , Tu facuta-i vatra ;   /   Iara stancile plesuve , care stau cu varfu-n nori ,   /   Adapost ai zis sa fie pentru vulturi si dihori ;   /   Timpurile sa ne-arate , - Luna-n hauri tu ai pus   /   Si-ai pus soarele ce stie cand e ceasu-i de apus !  ( Va  urma ) |  n seara. . .   /    Minunate-s Doamne Sfinte , toate lucrurile Tale ,   /   De multimea caror plina este-a omenirii vale !   /   Cate lucruri minunate ai zidit , cu-ntelepciune ,   /   Nu pot ochii mei sa vada si nici graiul poate-spune. . .   /   Iata:marile albastre , - nesfarsit intins de ape , -   /   In adancurile caror atat larg de viata-ncape :   /   Mii corabii isi au cale pe-ale lor spumate valuri ;   /   Vietati fara de numar , in adancuri fara maluri. . .   /   Toate-aceste vieti , de care tot pamantul pururi geme ,   /    De la Tine , Doamne Sfinte , isi cer hrana lor , la vreme !. . .   /   De le-o dai , ele mananca ; Mila Ta de le-o arati ,    /   Ele satura-se toate de-ale Tale bunatai ;    /   Daca fata Ta se-ntoarce si se-nchide a Ta mana ,   /   Ele toate se spaimanta , mor si se prefac tarana ;   /   Daca iarasi le dai duhul , - pulberea lor prinde viata    /   Si din nou se primeneste a pamantului Tau fata !   /   De trei ori marire Tie , Dumnezeul meu Preasfant ,   /   Pentru toate cele cate ai zidit pe-acest pamant !. . .   /    Slava Tie , Doamne , care muntii de-i atingi , - pe loc ,   /   Muntii fumega din steiuri si in piatra lor iau foc !   /   Slava Tie Doamne , care spre pamant privind prin vremuri ,   /   Din adancurile sale tot pamantul il cutremuri !    /   Preamari-Te-voi , o , Doamne si slavi-Te-voi mereu ,   /   Cat mi-o sta pe gene zarea , cat va tine veacul meu !   /   Doamne , fie mult placute Tie cantecele mele   /   Si pe veci a mea cantare , de pacate sa ma spele !    /   Piara gloata pacatoasa de pe lume , pe vecie    /   Si toti cei fara de lege , pe pamant sa nu mai fie !   /   Suflete al meu - ca Domnul , Dumnezeu mai mare nu-i  :   /   Preamarit in veci sa fie !  Pe vecie slava Lui ! .  * Sfarsit 
				__________________Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
 (Părintele Alexander Schmemann)
 |