Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2011, 17:39:01
HoratiuM HoratiuM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Implicit Povești, crini, logică și indiferență

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
Asa cum nu intelegi tu ceea ce te leaga pe tine de toti: Viata. Cine te desparte? povestea ta.

P.S. Ai vazut vreodata pasari deprimate, sau care poarta ura fata de alte pasari? Sau crini care se contrazic cu alti crini? Nu, si totusi crinii infloresc. Observa-le, ca ai multe de invatat de la ele.
Pe tine, în schimb, te desparte de adevăr propria ta lipsă de logică. Adică eu nu înțeleg că pe mine mă leagă ceva de toți, dar tu, marele inițiat, ai înțeles lucrul ăsta. Cum așa? Păi, nu e evident că doar pentru că așa ai decretat tu? Pentru că nu e evident că ceea ce ai decretat tu a și venit, deja, de Sus, de la Dumnezeu Însuși?... — Dacă nu există deosebire, atunci între mine și tine nu se poate face nici o diferență și nu mai are rost să mă contrazici, dacă tu asta crezi, întrucât, din punctul tău indiferent de vedere, eu am tot atâta îndreptățire în ceea ce spun ca și tine.

Și ai înțeles că nu există decât identitate, fără nici un fel de diferență, dar tocmai te-ai folosit de diferență ca să proclami lucrul ăsta. Știi, diferența nu înseamnă ură și nici izolare sau schizofrenie. Dar cum nu ai prea studiat nici filosofia ca să vezi întreaga omonimie a termenului (omonimia se bazează iarăși pe diferență), după cum nu ai prea studiat nici logica, nu ai avea de unde să știi atâta lucru. Poate vei lua lecții, în schimb de la ceva păsări deprimate sau de la crinii câmpului despre care Hristos spunea că sunt mai bine îmbrăcați decât Solomon, cel în pielea căruia pari să vrei să intri. Dar nu încapi din cauza autosuficienței.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15