Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Masochismul, daca vorbim cumva despre aceeasi tulburare, este pe scurt (si cu riscul de a ma exprima simplist) adictia la placerea obtinuta prin suferinta, de obicei o suferinta fizica. Lucru important, de obicei face parte din tulburarea sado-masochista. Si presupune un partener dispus sa chinuiasca, unul care obtine el insusi placere din actul chinuirii.
Vedeti asadar cata diferenta intre crestinul slavitor al lui Dumnezeu si un doritor de masochism... E clar ca masochistul nu si-a gasit ..."omu". Dar poate sa incerce! Eu chiar i-as recomanda!
Cat despre resemnare... Nu-mi pare din categoria optiunilor crestinesti.
Subiectul, insa, suna bine ca titlu, adica imi pare corect formulat, inteligibil pentru un crestin. Sunt ispite si ispite.... Incercari si incercari... Momeli si momeli... Propuneri si propuneri... Cumpene si rascruci....
Una din ele este gandul si dorinta, uneori compulsiva, asadar irezistibila, de necontrolat, catre sinucidere.
Poate ar fi mai bine ca unele subiecte sa fie abordate dupa o informare prealabila.
Desi chestiunile sufletesti nu se pot cunoaste cu adevarat din rezumate de pe internet. Nici din dictionare. Nici macar din tratatele universitare. Acolo sunt doar schitate teoretic, se dau niste repere conceptuale.
|
Tocmai,spuneam ca nu inteleg titlul theadului deoarece la crestini nu am intalnit "ispita sinuciderii"!Sunt alte ispite cu duiumul,dar nu aceasta!
Cei care sunt pasibili de aceasta dorinta sunt persoanele non-religioase- nici celelalte confesiuni nu propaga solutia sinuciderii sau acceptarea ei-deci indiferent de religie,este un act inacceptabil.
In rest,trebuie sa admit ca nu inteleg multe,asa ca am speranta ca toti fratii si surorile sa aibe oarece rabdare cu mine
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|