Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2012, 00:03:41
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Doamne ajută!
Ați scris așa: "Eu cred ca Dumnezeu ne da rele spre folosul nostru duhovnicesc".
Eu cred că Dumnezeu nu ne dă rele niciodată, pentru că El nu este autorul răului, ci Izvorul absolut al binelui și al iubirii.
Cât despre răul din lume... acesta se datorează tocmai îndepărtării noastre de Dumnezeu.
Mi-am amintit acum cuvintele Sfântului Policarp al Smirnei, pe care le-a rostit în fața prigonitorilor: "De 86 de ani Îi slujesc lui Hristos și nu mi-a făcut niciun rău. Eu de ce să-L trădez pe Împăratul meu Care m-a mântuit?".
Hristos nu ne face rău niciodată. Slavă Lui pentru tot binele pe care-l revarsă neîncetat asupra noastră! Slăvit să fie Domnul pentru ceea ce știm și pentru ceea ce nu știm despre iubirea Sa față de noi!

Imi cer scuze, m-am exprimat gresit. Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra. Si eu cred ca nu Dumnezeu este autorul raului. Corect ar fi fost sa spun ca Dumnezeu permite aceste lucruri, spre folosul nostru duhovnicesc.

Doamne ajuta
Vechi 01.03.2012, 00:30:39
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Imi cer scuze, m-am exprimat gresit. Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra. Si eu cred ca nu Dumnezeu este autorul raului. Corect ar fi fost sa spun ca Dumnezeu permite aceste lucruri, spre folosul nostru duhovnicesc.

Doamne ajuta
Mă bucur că suntem "în același cuget și în aceeași înțelegere". :)

Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ispita ! cristiboss56 Pocainta 81 06.08.2013 23:45:55
Ispita de dreapta, ispita de stanga carmina Mari Duhovnici si predicile lor 24 31.05.2013 16:22:58
Pacatul sinuciderii are iertare? dorotei Eutanasia 94 31.05.2011 14:36:02
ne dam cu parerea despre pacatul sinuciderii morgoth78 Eutanasia 4 02.01.2008 22:59:03