![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Dragi forumisti,
De fiecare data cand merg pe Lipscani, vad un container de gunoi, a carui aparitie ma face mereu sa zambesc, caci el este un autocolant pe care scrie "Faurit intru primenirea cetatii". In urma micului sfatu forumistic care s-a organizat in Bucuresti, am ajuns la concluzia unanima ca asa ceva nu se mai poate! Avem nevoie de o primenire urgenta pe acest forum, transformat de ceva vreme in balci politic (dupa spusa unei forumiste: "antena 3 se bate cu b1 pe forum") si in camp de desfasurare a micilor orgolii personale, in care fiecare se bata sa isi apare propriul eu si unde abunda subiectele de can-can, in care se concluzioneaza inevitabil ca "barbati e porci" si "femeile e curve". Or cred ca avem cu totii TV, chioscuri de ziare si mult balci in jurul nostru, nu avem nevoie si de cel de pe crestinortodox. Unde sunt subiectele si postarile ziditoare cu care ne-am obisnuit din anii trecuti, subiectele cu miez duhovnicesc, care sa aiba legatura macar cat de cat cu religia ortodoxa, lucrurile care se gasesc cu anevoie in lume si nu la colt de strada? Dupa cum observa si Cristiboss, veteranul forumului, avem un talmes-balmes de "generalitati", dar ceea ce ar trebui sa fie pilonii forumului si ai vietii noastre, topicurile "pocainta" si "Biserica Ortodoxa" sunt inexistente. Iata constatarea sa de pe topicul dedicat Maicii Domnului: "Ce forum este acesta , si mai ales ce Forum Ortodox , unde Preasfanta Fecioara este pomenita , amintita atat si atat de rar , dar in schimb politica si trambitarea de sine este pe primul loc , ura si judecata si alte asemenea sunt aici mai la tot pasul . Unii se mai mira ca n-au sanatate , sau o casnicie fericita , sau n-au copii , sau raman fara serviciu , sau viata este un sir lung de ghinioane de la un cap pana la altul , ca viata este nedreapta cu ei . . . , uitand ca toate acestea sunt rodul involutiei noastre spirituale si nu numai . Cu adevarat Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu este singura noastra salvare , caci ea nu inceteaza sa mijloceasca pentru noi in fata Fiului ei si Dumnezeului nostru , dar cu o singura conditie : sa n-o uitam , sa-i adresam cereri , sa ne spunem oful , si atunci cand este cu putinta , sa varsam cate o lacrima in fata icoanei ei . Doamne ajuta !" Fratilor ortodocsi, trebuie sa luam masuri intru primenirea forumului nostru, care, din pacate, si mi se pare ca reflecta foarte tare si starea noastra sufleteasca decazuta. La intalnirea forumistica s-au propus urmatoarele: - revigorarea unor topice si a anumitor threaduri ziditoare, cum ar fi "Pocainta", "Biserica Ortodoxa", "Rugaciuni" si altele care sa aduca un oarecare folos decat vorbaraia desarta manifestata pe topicurile actuale, care sunt in voga. - infiintarea unor noi topicuri pe aceste threaduri, in care fiecare sa isi aduca experienta si contributia personala si care sa distraga atentia de la celelalte. - scrierea unor articole pe site. - intalniri cu forumisti. Stiu ca sunt multi forumisti buni, care aveau ceva de impartasit pe acest forum si care, din varii motive, au plecat si sunt o pierdere iremediabila. Insa cred ca, de dragul unor ani de zile petrecuti pe forum, ani in care am invatat multe lucruri, am impartasit experiente, ganduri si cunostinte, in care ne-am sfatuit si ne-am ciondanit unii cu altii, merita ca noi, cei care, la fel, din varii motive, am ales sa ramanem, sa facem ceva cu acest forum, sa ramana un spatiu de discutii cu specific crestin-ortodox. In speranta ca si voi sunteti in asentimentul meu, si ca va doriti un forum "mai proaspat, mai curat", de spiritualitate ortodoxa si nu de TV, tabloide sau de lumea larga si "chipul acestui veac", v-as ruga sa comentati putin, sa oferiti sugestii "de primenire". Dar, mai ales, va rog sa facem ceva concret fiecare, in functie de disponibilitatea sa sifleteasca. pentru a nu ramane, si de data aceasta, la nivelul bunelor intentii cu sanse aproape nule de punere in practica.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Folosirea optima a functiilor forumului | tabitha | Reguli generale de utilizare a forumului | 48 | 15.11.2024 22:28:24 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Reguli de folosire a forumului. | admin | Reguli generale de utilizare a forumului | 1 | 14.01.2011 18:08:27 |
|