Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2012, 14:14:42
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Eu tot nu inteleg de ce nu ar trebui totusi sa ne rugam pentru altii, mi se pare absurd ce propun unii pe forum, e un trend general, sa ii lasam doar pe preoti sau calugari sa se roage pentru altii, atunci care mai e diferenta intre noi si atei?
De multa vreme incerc sa evit o implicare in discutie pe aceasta tema, fiindca n-as vrea ca prin pozitia mea, cineva care isi pune mari sperante in aceasta forma de "ajutor", sa cada in deznadejde. Dar pana la urma si deznadejdea este tot o incercare si o forma mai dureroasa de a ne smeri cu adevarat.
Candva s-a inceput pe forum o dezbatere despre ce-ar mai fi de facut pentru salvarea Romaniei si concluzia generala a fost ca cea mai buna solutie ar fi sa ne rugam. Astfel s-a infiintat un grup care (din cate cunosc eu) cu binecuvantarea duhovnicilor fiecaruia dintre participanti, citea pe perioada postului 1-2 poate chiar trei catisme pe zi. Aceasta indelednicire a durat ceva timp, dar intr-un final s-a destramat din motive mai mult sau mai putin subiective.
Acum, fiindca au tot venit mesaje cu cereri de ajutor in rugaciune pentru cei aflati in mare nevoie, s-a conturat incet-incet dorinta de a va organiza, pentru a face o treaba cat mai bine pusa la punct. La prima vedere, cineva mai rar dus la biserica ar spune: "Ce oameni buni si ce lucru minunat fac!... Ferice de ei." Dar lucrurile sunt mult mai profunde.
Acum... fiecare se roaga in felul lui si sunt convins ca multi dintre voluntari nu duc o viata tocmai curata si nu-i deranjeaza sa se "roage", intre doua telenovele, sau dupa o partida de sex. Viata personala a fiecaruia, nu-i treaba nimanui, dar cand ne implicam in astfel de treburi, situatia devine grava si viata "rugatorului" s-ar putea complica urat de tot. Asta pe de o parte. Iar pe de alta, in afara de fratele Zaharia (care a cazut si el in plasa naivitatii de destule ori), toti cei care se ofera sa se inhame la "rugaciunea pentru altul" nu stiu si nici nu-i intereseaza ce vrea Dumnezeu de la acei oameni. Ei stiu ca vor sa se roage pentru "un caz", UITAND faptul ca, sub nasul lor, poate chiar in familie, poate chiar in vecini, poate chiar la niste prieteni care in timp au facut dovada multor gesturi salvatoare pentru ei, sunt oameni disperati care n-ar indrazni niciodata sa ceara un astfel de ajutor, dar pentru care Dumnezeu ar aprecia mult mai mult plecarea genunchilor in rugaciune.
In ce ma priveste, o singura zi m-am dedicat cu toata fiinta in rugaciunea pentru cineva care ceruse ajutorul, iar ce-am simtit pe intreg parcursul acelei zile, n-as vrea sa mai simt niciodata. Am familie si cu voia lui Dumnezeu o ducem cum o ducem. Nu sunt indeajuns de vrednic sa ma rog nici pentru ai mei, dar Dumnezeu vede si intelege. Cand insa trebuie sa ma rog pentru cineva care habar nu am ce pacate duce in spate, mi se pare ca imi bag nasul unde nu-mi fierbe oala, iar asta ma cam sperie. Adica da, ma rog, dar sa stiu ca cei implicati in necaz sunt botezati, spovediti, constienti de puterea lui Dumnezeu si nu pun pe altii sa se roage in timp ce ei isi petrec viata in grele patimi mai departe. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu asa am simtit in acea zi ca merg de fapt lucrurile si de atunci mi-am promis sa-mi vad de familia mea si de cei pe care-i cunosc indeajuns sa ma pun "chezas" catre Dumnezeu.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 23.07.2012 at 14:18:50.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Folosirea optima a functiilor forumului tabitha Reguli generale de utilizare a forumului 48 15.11.2024 22:28:24
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Reguli de folosire a forumului. admin Reguli generale de utilizare a forumului 1 14.01.2011 18:08:27