Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2013, 12:41:37
Laura19
Guest

Implicit Sa nu uitati, oameni buni! La doua decenii de la jertfa lui Decembrie ’89

CRISTIAN TOPORAN, EROU-MARTIR
7 octombrie 1968 – 23 decembrie 1989

S-a născut în București. A terminat Școala generală nr. 119 și Liceul Industrial nr. 11. A făcut rugbi la Clubul Steaua cu antre*norul Mateescu. După terminarea Junioratului, a plecat în armată, la Clubul Sportiv Focșani. A lucrat într-o autobază de Maxi-Taxi, la topitorie. A continuat să joace rugbi la Aero-Nautica și la Clubul Sportiv Energetica, fiind antrenat de d-l Țuțuianu.

„A fost un copil foarte bun. Îl plângem și acum, dar în zadar, ei sunt deja uitați!

În 20 decembrie, mi-a spus răspicat că nu va sta în casă, ascuns după perdea, să se uite pe geam la oamenii care mor pen*tru libertatea noastră: «Mă duc și, dacă voi muri… o viață am – ori mor acum, ori mor mai târziu, pentru mine este totuna, eu nu mai pot trăi sub acest regim, suntem tineri și vrem să fim liberi». Și a plecat cu un prieten spre Televiziune. În drum au intrat în Liceul Lazăr și au luat un steag, după care au ajuns la fostul C.C. Aici, un colonel i-a dat o armă și l-a pus să păzească o cameră de acte secrete. Asta mi-a spus la telefon pe 21 decembrie, după care nu am mai primit nici un semn de la băiat. L-am căutat peste tot, eram îngrozită, dar speram să fie în viață.

Pe 30 decembrie au venit frații soției și mi-au spus că băiatul nostru se află la morga Vitan-Bârzești. Spre uimirea mea, aici erau foarte mulți tineri morți și foarte mulți soldați. Printre morții băgați în sicrie era și el. A venit doctorul legist și mi-a povestit că băiatul nostru a fost adus de o mașină Dacia albas*tră, împușcat în șold. După intervenția chirurgicală, la aproximativ trei-patru zile a fost împușcat în ceafă, cu un glonț exploziv!

Am încercat să aflăm adevărul, dar am primit mai multe telefoane, fiind amenințați că mai avem și alți copii și s-ar putea întâmpla ceva cu ei. Suferință mare a rămas în sufletul nostru, al părinților!”
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne rugam pentru colega noastra Lilith23 ! Melissa Rugaciuni 74 27.06.2011 20:59:40
Pentru o innoire a Sfantului Botez in Biserica noastra ortodoxa kesarion_breb Biserica Ortodoxa Romana 0 22.07.2010 23:22:06
Pentru Vasilica colega și prietena noastră de pe forum cristiboss56 Umanitare 1 23.06.2009 13:10:02
Semnati pentru libertatea de expresie alexandra28again Generalitati 34 27.01.2009 22:43:27