Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #24  
Vechi 27.04.2013, 15:04:07
fallen fallen is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.250
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Eu am incercat varianta (nu stiu daca conforma cu canoanele) de a face un fel de coliva folosind in loc de grau sau arpacas hrisca. Am fiert-o conform instructiunilor (spalata in 3 ape, 1 parte + 2 parti apa, se pune in apa clocotita cu putina sare , se da focul mi incet, nu se amesteca, dupa 30-40 min - sau mai repede- verifici dc mai e apa in centrul cratitei, dc nu o opresti ii pui capac si o mai lasi acoperita 10-15 min). Apoi am adaugat nuca dinaceia macinata si cu zahar in ea, cum si-o pastreaza bunica-mea, dar este si in comert, care a si indulcit-o a si legat-o, dandu-i atat consistenta cat si gustul de coliva autentica, coaja de lamaie, putin zahar vanilat, scortisoara, fulgi de migdale pe deasupra. Mi-ar fi placut intr-adevar si nuca macinata mai mare, sa o simt cand mestec (mie personal si bobul de grau mi-ar place un pic mai tare, mai crocant), dar nu am avut. Bobul de hrisca fiert are o consistenta ceva mai fina, mai usoara ca arpacasul, cred ca e si mai usor de digerat, si se spune ca si mult mai sanatos ca graul. AStata doar ca nu stiu dc e o varianta acceptabila dpdv canonic...
Reply With Quote
 

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reteta cu fructe de mare angiteo Intrebari utilizatori 58 25.09.2016 23:26:43
Reteta coliva gabi3010 Intrebari utilizatori 4 30.03.2012 10:18:42
desen coliva andrada3 Sfanta Liturghie 4 12.05.2011 22:52:43
Ce semnifică coliva sofronie Generalitati 1 30.01.2011 03:00:57
Reteta mantuirii NECTARIE Generalitati 3 24.01.2011 16:56:59