Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2013, 13:06:37
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru colegul "antiecumenism": daca am o parere contrara fata de a dumneavoastra, daca am prezentat cu date si cifre concrete unele lucruri pozitive si realizari evidente ale perioadei 1964-1989, considerati ca asta este "indobitocire" ?!

Astea nu sunt chestiuni de "propaganda", ci realizari evidente, pe care orice om cinstit le recunoaste ca atare: irigarea a cca 2.500.000 hectare teren arabil, modernizarea masiva a agriculturii (mecanizarea cu combinele "Gloria" si tractoarele "Universal 650"; in 1989 revenea un tractor la 52 hectare), complexele zootehnice ("Comtim" si multe altele), -daca sunteti din Brasov probabil cunoasteti ca in 1989 la "Roman" si "Tractorul" lucrau cate 25.000 salariati-, dezvoltarea unor ramuri industriale competitive la export (utilaj petrolier, masini-unelte, autoturisme "ARO", vapoare, locomotive si vagoane, produse chimice, mobila- fabrica de mobila de la Radauti livra 90% din productie la export), electrificarea a cca 3000 km cale ferata, echiparea cu instalatii de centralizare electrodinamica a cca 650 statii, inlocuirea in perioada 1959-1980 a tractiunii cu aburi cu cea diesel si electrica, introducerea curselor regulate de autobuze ITA care au scos practic satul romanesc din izolare, electrificarea satelor romanesti, eradicarea analfabetismului si a unor boli "istorice", pe timpul lui nea' Nicu instructia scolara era absolut gratuita la toate nivelele (incepand de la gradinita pana la facultate), fiecare dupa ce termina o scoala profesionala, liceu industrial ori facultate aveea asigurat locul de munca (in secunda doi primea repartitie la post), si multe altele.

Ce a gresit nea' Nicu a fost decizia fatala din 1981 de plata fortata a datoriei externe, cifrata atunci la 10 miliarde $. Desi Ioan Totu i-a zis "Nicule, nu-i bine ce vrei sa faci", nea' Nicu a preferat sa o asculte pe tovarasa' Leana, care practic l-a dus spre zidul de la Targoviste.
DUPA 1981 au urmat restrictiile la lumina, caldura, gaz metan, mancare. Daca Ceausescu mentinea linia perioadei 1965-1981, atunci (de cazut tot cadea) cred ca ar fi avut soarta lui Todor Jivkov si Erich Honecher, care s-au retras pasnic si au murit de moarte buna.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Familia in regimul comunist florinbrasov0 Generalitati 40 11.09.2016 23:24:09
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist doctor_faustus Generalitati 28 12.02.2013 09:39:16
Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist mihailt Generalitati 44 29.09.2010 15:33:34
Profetii despre romania IonelS Intamplari adevarate 74 22.09.2010 13:46:09
Materiale despre Romania coralina Generalitati 15 12.10.2009 09:23:01