![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu practic ce scrie in cartile respective (big NO! mai ales cand vine vorba de 50 shades), dar partea psihologica, cea care a condus la practicile respctive nu e chiar de neglijat. In fine, ar fi ceva de vorbit pe tema cartii, chiar daca e nereusita tare. Chiar ma gandeam si la manuale, ca nici manualele nu sunt toate mantuiroare, dar trebuie sa inveti din ele daca vrei sa faci scoala... Manualele e fizica, chimie si biologie sigur au si bibliografie neortodoxa sau chiar ateista, dar tot trebuie sa invatam din ele la momentul respectiv. Si eu citesc ori din dorinta de cunoastere ori pentru pura relaxare si destindere dupa o saptamana grea. La fel cu muzica, la fel cu filmele. Si sunt mare amatoare de filme si seriale despre criminalistica si fantasy, cele fantasy ma relaxeaza, iar din cele de criminalistica am mai invat cate una-alta. Mai degraba faptele care le faci sunt mantuitoare decat muzica ce o asculti sau filmele ce le privesti sau cartile ce le citesti; totusi, avem (majoritatea, sper) discernamant, astfel incat sa putem vedea si partea buna a lucrurilor. Si vesnicul Harry Potter, mult iubitul de copii si mult blamatul de catre crestini are o componenta foarte frumoasa si foarte buna care iese in evidenta mai mult decat "magia" si ce practici or mai fi pe-acolo, si anume PRIETENIA... Si totusi refuz sa cred ca a fi crestin adevarat inseamna condamnare la suferinta lumeasca, la neimpliniri si la frustrari, tot lumesti, pentru ca TRAIESTI IN LUME, alaturi de tot ce e LUMESC; nu pot abandona tot ce e lumesc, ca o dai in altele. Sa iti duci crucea nu CRED ca inseamna sa fi tot timpul trist si posomorat; nu inseamna sa nu mai faci nimic pentru tine daca asta inseamna sa faci si ceva neortodox (de exemplu sa te uiti la un episod din criminal minds sau supernatural sau grey's anatomy sau orice alt film care nu are ca tema ortodoxia), nu inseamna sa fi pustnic.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|