![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Darul acesta de a știi pentru îndreptarea cuiva, (nu spre laudă de sine), e rar, eu ultimul despre care am auzit că l-ar avea și e în viață e părintele Iulian de la mănăstirea Prodromu de pe Athos care și acela nu mai poate primi vizitatori la spovedit. Și părintele Iulian strecura prin niște alegorii sau discuții simple anumite lucruri, cel puțin așa am citit că i-a spus unui scriitor, deci nu spunea todeauna direct, ci trebuia să fii atent la ce zice și cu ce legătură zice. Am mai auzit că zicea Danion Vasile despre Teofil Brașoveanu de la peștera Ialomicioarei care a trecut la Domnul de multișor că avea anumite momente în care vedea ce fac ucenicii la sute de kilometri distanță și-i suna când aveau ispite. Citat:
Citat:
Mai productiv ar fi să facem o listă de duhovnici cu experiență și discernământ (care nu deschid cartea sau fac lucruri necanonice din toată țara și chiar din Grecia, Muntele Athos), etc unde se poate merge pentru sfat, cu pregătire și post înainte și rugăciune pt ca Dumnezeu să le pună în cuget cele spre mântuire. Exclus și duhovnicii care sunt prea faimoși pe youtube, facebook și tv, și care-ți pot vorbi de sus sau n-au timp că dau un interviu, la pomul lăudat...
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 01.05.2022 at 14:20:38. |
|