Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2022, 14:16:33
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adr.iu91 Vezi mesajul
Da ma linistesc, nu e problema . Mersi.
Am vorbit despre ceva personal de care nu pot sa dau detalii aici, insa am ramas remarcat ca stia multe lucruri despre trecutul meu si nume de oameni, prieteni sau rude de care nu mai eu ii stiam si am ramas masca/mut....fara cuvinte. Nu imi venea sa cred de unde stie atatea lucruri si nume, la fel si numele unor rude decedate din familia mea...
Unele nume și întâmplări le putea știi de la apropiați de-ai tăi sau rude, așa cum zici că a zis mai departe la alții.

Darul acesta de a știi pentru îndreptarea cuiva, (nu spre laudă de sine), e rar, eu ultimul despre care am auzit că l-ar avea și e în viață e părintele Iulian de la mănăstirea Prodromu de pe Athos care și acela nu mai poate primi vizitatori la spovedit.

Și părintele Iulian strecura prin niște alegorii sau discuții simple anumite lucruri, cel puțin așa am citit că i-a spus unui scriitor, deci nu spunea todeauna direct, ci trebuia să fii atent la ce zice și cu ce legătură zice.

Am mai auzit că zicea Danion Vasile despre Teofil Brașoveanu de la peștera Ialomicioarei care a trecut la Domnul de multișor că avea anumite momente în care vedea ce fac ucenicii la sute de kilometri distanță și-i suna când aveau ispite.

Citat:
si in plus mi-a prezis anumite chestii care o sa mi se intample pe viitor, dar nu s-au intamplat niciodata. Pretindea ca stie data exacta a mortii mele si alte balarii, cand o intrebam curios zicea "nuuuuu, nu pot sa zic..." si alte vrajeli.
E clar că viitorul depinde în mare măsură de noi, fiecare decizie și acțiune atrage altă consecință, asta e într-un fel bine că mai avem un răgaz cât de mic de timp să schimbăm în bine câte ceva.

Citat:
Or face ...stiu ca din familie daca mai tineti minte pe un alt topic la cineva tot aici, am scris de o matusa de a mea care mergea ...
Nu mi-am mai amintit, spunea părintele Argatu în detaliu despre tot subiectul acela, dar eu evit pt că mi se pare negativ.

Mai productiv ar fi să facem o listă de duhovnici cu experiență și discernământ (care nu deschid cartea sau fac lucruri necanonice din toată țara și chiar din Grecia, Muntele Athos), etc unde se poate merge pentru sfat, cu pregătire și post înainte și rugăciune pt ca Dumnezeu să le pună în cuget cele spre mântuire.

Exclus și duhovnicii care sunt prea faimoși pe youtube, facebook și tv, și care-ți pot vorbi de sus sau n-au timp că dau un interviu, la pomul lăudat...

Last edited by Iorest; 01.05.2022 at 14:20:38.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2022, 13:51:29
Adr.iu91's Avatar
Adr.iu91 Adr.iu91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.03.2021
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Și părintele Iulian strecura prin niște alegorii sau discuții simple anumite lucruri, cel puțin așa am citit că i-a spus unui scriitor, deci nu spunea todeauna direct, ci trebuia să fii atent la ce zice și cu ce legătură zice.

Am mai auzit că zicea Danion Vasile despre Teofil Brașoveanu de la peștera Ialomicioarei care a trecut la Domnul de multișor că avea anumite momente în care vedea ce fac ucenicii la sute de kilometri distanță și-i suna când aveau ispite.
Mai este un parinte, il cheama Viorel de la Topraisar. Dansul are un anume dar al inainte-vederii (o sa zic inainte-vederii), stie ce se afla in sufletul unui om, poate zice din viitor lucruri, care s-au intamplat. In schimb dumnealui RESPECTA viata privata, si discutiile private adica nu le da mai departe ce am vorbit, si nu in ultimul rand parintele Viorel nu s-a laudat niciodata cu asa ceva, deci sa zicem ca la el lucreaza darul inainte-vederii de la Dumnezeu. Dar clarvazatorii din vorbe din oameni in oameni, sau de prin ziare si etc...nu sunt de incredere, nici de pe TikTok dupa cum se vede.
Vechi 02.05.2022, 14:35:54
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
Mai este un parinte..... Dansul are un anume dar al inainte-vederii (o sa zic inainte-vederii), stie ce se afla in sufletul unui om, poate zice din viitor lucruri, care s-au intamplat.
Un duhovnic iscusit care-și cunoaște enoriașii, poate anticipa anumite acțiuni pe care le ia fiul duhovnicesc, deci își dă seama în funcție de puterile sufletești, voință, ambiție,putere de muncă, perseverență, altruism și de ispitele pe care le confruntă un om cam ce ar putea face și înspre rău și înspre bine pt că vede unde înclină balanța când face ponderarea.

Dar duhovnici care să te vadă prima dată în viața lor și să-ți răspundă la frământările pe care le ai, măcar cele mai mari întrebări fără să le pui întrebarea, eventual să mai și știe cum te cheamă sunt puțini.
Și asta fără să ceară bani, să umble după faimă, ucenici, ci foarte natural pt îndreptarea sau ajutorarea celui de lângă el fără nicio pretenție, poate-l vezi odată în viață.

Mă gândeam la părintele Iulian de la Prodromu ce i-a zis unui scriitor, care era divorțat și era frate începător dar încă se gândea dacă se va căsători sau călugări, și era cu întrebarea asta în sine, s-a uitat la el în timp ce lucra la o tipăritură și i-a zis că se va căsători dar să păstreze curăția în familie, nu știu ce-o însemna autorul nu detalia, probabil să țină post mai mult.

Nu a respectat ce i-a zis, s-a ajuns la certuri în casă și a mai divorțat odată, a doua soție a cerut divorț, nu se știe ce se-ntâmpla dacă asculta.

Eu astea le-am citit pe blogul lui Marius Ianush un scriitor, mă interesa partea lui de interacțiune cu duhovnicii României și ce a făcut pe Athos.

Decii viitorul chiar are variabile, nu e musai un punct fix, omul o poate lua pe mai multe trasee și unele chiar să fie foarte consumatoare din toate punctele de vedere.

Cu cât respectă un om mai mult poruncile și se roagă are șanse și să atingă o maturizare duhovnicească mai devreme în viață, să lucreze Harul în viața lui și să-și pună în ordine diferite capitole din viață, să nu treacă haotic mai mult chinuindu-se.

Last edited by Iorest; 02.05.2022 at 14:41:42.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2022, 17:10:39
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Măi Lorest, ca un frate mai mic dacă dorești să mă privești așa, eu îți spun sincer din ce am observat aici in conversații, ai talent să insufli speranță și credință de 10 ori mai mult decât duhovnicii pe care tot îi promovezi. Serios, ești peste cu mult față de ei. Tu prin însemnările tale inspiri mai mult devotament, dorință și evlavie decât toți duhovnicii pe care îi tot pomenești. În cazul tău să știi că realitatea bate filmul, filmul propagandist sunt ei iar tu realitatea. Poate ar trebuii să te gândești să devii duhovnică:) (un mic umor jovial câteodată prinde bine:)
Reply With Quote
Vechi 13.05.2022, 18:54:31
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

E vorba de bani-bani, de multi bani, de sex intre suflete-pungi mari pentru beutura, mancare si bani mazgaliti cu trufia stiintei de a nu crede in Dumnezeu si a darama ca sa faci bani pentru victoria serpilor de arma si de arginti, adica asa o variatie energetica de curenti de inalta frecventa si de tensiuni mari, furioase, nemultumite pentru ca se pierd castigurile, banul ochiul dracului care te preschimba in sarpe lacom si crud vrand sa te razbuni pentru iubirea ta de arginti care e radacina tuturor pacatelor si relelor si e cea mai mare grija si preocupare lumeasca de lepadat si de evitat pentru ca-l scoate pe om din iubirea de Dumnezeu si-i umple tot timpul cu meritele si victoria banuilor ca sa semene cu Musk si cu mustele care te ia sa te ajute sa faci bani.

Un clarvazator nu poate sluji banilor caci banul iti intuneca si-ti amesteca cu lumea orice vedere pe baza de Credinta.

Dupa roade si dupa bani ii veti cunoaste. Cei preocupati de strangere si acumulare de bani si de orice bunuri, luxuri, privilegii, nu sunt cu Dumnezeu pentru ca nu mai au timp sa-L primeasca, sa-L cunoasca, sa-L creada si sa-L asculte. Banii le-a luat mintile si le-a preschimbat sufletul in sarpe ”clarvazator”, profitor, extorcator care-i tzepuieste dandu-le impresia ca au MERIT mare si mult. In mintea lor desarta li se pare ca ei inmsisi merita mereu orice merit si Dumnezeu cica nu le da pe cat merita ei merite asa ca se razbuna lepadand pe Iisus Cuvantul si strang bani si averi cu care-si cumpara placeri si pacate de la lume si multa stapanire si siguranta.

Daca vreti sa vi sa deschida ochii credintei ca sa fiti clarvazatori atunci lepadati banii, iubirea de argintii.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 13.05.2022 at 18:59:13.
Reply With Quote
Răspunde