Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2009, 18:12:00
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Se spune,si Dumnezeu insusi spune,ca,daca tii cele zece porunci te mantuiesti.Asadar,in cele zece porunci nu este absolut nimic specificat despre calugarie,si deci,poate fi ignorata atata timp cat nadejdea se indreapta spre implinirea celor zece porunci,respectiv spre mantuire.
Daca cineva imi poate face vre-o asociere a calugariei,veridica,de altfel,cu cele zece porunci,atunci eu imi retrag toate cuvintele contrariate.
Si,oricum,nu consider calugaria un lucru nefast,ci calugaria de forma,sau mai bine spus superficiala,si categori nu consider calugaria o situatie ireversibila,mai ales cand aceasta se efectueaza la varsta adolescentei.
Subiectul este prea complicat,iar,spre deosebire de majoritatea eu il analizez cu propria minte,si nu cu a altora,cu citate din carti,nici atata.Le stiu,dar le si gandesc....devin pueriile pe langa realitatea acestui cadru,care se doreste neprihanit,dar nu e.
P.S.Am vazut C-tin ca ai pomenit ceva de "drac",pe la sfarsit,astfel puind problema,deja nu mai comentez in priviinta opiniei tale.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Exista reguli pentru un preot/calugar in vizita in alta biserica? sophia Biserica Ortodoxa Romana 10 24.07.2012 13:04:20
Preotul calugar Bogdan N Preotul 8 20.02.2012 11:13:43
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis cristiboss56 Generalitati 17 28.06.2010 13:17:20
Preot calugar - care este sensul? sophia Preotul 33 23.11.2009 12:09:40