Citat:
În prealabil postat de nede_mar
Of! Doamne! in ce fel sa ne mai ferim? Cristi din toate care le spune Sfantul Nicodim, eu le-am facut aproape pe toate, singurul lucru care imi lipseste din casa este Sf. Evanghelie dar promit ca am s-a o procur. Am numeroase carti de rugaciuni din care citesc, nu spun ca nu mai fac si greseli(ca tot omul) dar cred eu ca nu majore si totusi ........... ? Parca nu se mai termina! .....???
|
Revenid ! Voi reveni ori de cate ori simt ca pot ajuta prin cuvintele mele, prin invataturile lasate de Sfintii Parinti. Revin deci de asta data cu o invatatura : "de-ti va trimite tie Dumnezeu vreo boala trupului tau, nu cumva sa te mahnesti sau sa te scarbesti de aceasta ca unul din cei necredinciosi. Stapanul si Facatorul tau voieste sa-ti lamureasca si sa-ti curateasca sufletul tau, cu boala si cu pedeapsa trupului, ca pururea purtator de grija pentru mantuirea ta. Iar tu, faptura fiind, pentru ce sa te mahnesti si sa te scarbesti asupra Facatorului tau, Care te-a facut pe tine dintru nefiinta intru fiinta si dintru ce nu erai, in ceea ce esti. Caci El, vazandu-ti si cunoscandu-ti stricaciunea si imbolnavirea sufletului tau, pe care ai dobandit-o prin pacatele tale, vrea ca pe aceasta stricaciune s-o lamureasca si s-o tamaduiasca prin boala si pedeapsa trupului tau, precum Insusi stie ce trebuie.
Iar tu, frate, cu tot sufletul si cu toata vointa inimii, primeste-le pe toate intocmai asa cum iti vin tie dupa voia Lui ; adica pe cele iuti si amare ca si pe cele dulci, ca toate sunt bune si folositoare. Multumeste bunavointei Lui si te roaga totdeauna ca sa-ti dea rabdare pana la sfarsit. Asa fa si te vei mantui ! "( este o invatatura din cele culese de Sf. Ioan Hozevitul ) . Deznadejdea este cea mai periculoasa, cu mult mai periculoasa ca un necaz, o boala, o vraja si orice rau trecator pana la urma. Sa nu uitam ca nimic in asta lume nu este intamplator , iar cea mai buna filozofie , este gandul la moarte, asa cum spunea odata un alt mare Sfant. Multa nadejde si mult gand bun sa avem !