Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2009, 23:36:05
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de icamilin Vezi mesajul
Dupa atata jertfa, mama buna, tot mama a ramas ! In loc ca el sa faca treizeci de ani de pocainta sau cincisprezece in manastire, in trei ani de zile mama l-a iertat. L-a adeverit prin aprinderea candelei. Dupa ce a omorat-o, dupa ce a suferit martiriul din mana lui, ea tot cu inima de mama a ramas.

Draga Marina! ce subiect frumos ai atins, desi citesc cu durere ca pentru unele persoane " mama ", cea care ne-a dat nastere si ne-a pazit toate clipele cand eram bolnaviori, nu reprezinta ceea ce, ar trebui sa reprezinte cu adevarat acest simplu cuvant " MAMA " pentru toti copii din lume.

Am plans cum n-am mai plans demult dupa ce am citit articolul pe care i l-ai dedicat lui Silvester. Si poate n-as fi plans asa de tare, daca nu mi-as fi amintit de mama mea draga, care ne-a parasit in joia mare a Pastilor, acum 10 ani si daca, din intamplare maine 22 ianuarie ar fi implinit 87 de ani, daca mai traia. Sufar enorm de mult faptul ca nu o mai vedem printre noi, a fost o mama desavarsita, calda la suflet, impaciuitoare, buna si rabdatoare cu cei 6 copii cu care a binecuvantat-o Dumnezeu.
Nu stiu daca in timpul cat a trait am facut doar ce se cuvenea ca si copil, dar stiu ca am iubit-o si o iubesc si acum din tot sufletul.

Imi pare rau cand aud ca sunt persoane care nu-si pot aminti cu drag de mama lor, mi se pare ciudat, nu vreau sa judec, este clar ca persoanele in cauza, au suferit si sufera, dar e pacat, mare pacat.
Cand cineva isi doreste copii, trebuie sa-si asume si raspunderea de a-i creste cu multa dragoste si afectiune, copii sunt un dar de la Dumnezeu, trebuie sa avem grija de ei, sa ne ocupam de ei pana sant mari chiar si dupa aceea, cand sant la casele lor indiferent daca copii realizeaza acest lucru si daca vor avea grija de noi, cand om fi batrani si neputinciosi.

Dragele mele:Silvester, Traditie, Eu-cristina83 si Dorinastoica14, va doresc
ca bunul Dumnezeu sa va mangaie si sa va linisteasca in suflet iar Maica Domnului sa va tina in brate asa cum poate mamele voastre nu au facut-o atunci cand trebuia. Doamne ajuta! icamilin
Ma ierti Ica dar nu am spus ca mama mea nu m-a tinut in brate sau ca nu am avut parinti buni.Dumnezeu stie cat s-au straduit sa ne creasca si sa ne invete iar apoi sa ne nasca si duhovniceste dar,au fost genul acela de parinti care isi saruta copii numai in somn si acum judecand cu mintea unui om matur cred ca nici nu a fost chiar atat de rau.Un copil este un dar nepretuit si trebuie iubit neconditionat chiar daca este primul sau al zecilea daca este fetita sau baietel daca este intreg sau are probleme daca ajunge cineva sau ramane un om simplu.
Eu am fericirea de a avea inca mama (desi nici eu nu sunt tanara) ceea ce nu este putin lucru.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marturii ale forumistilor despre duhovnici / parinti indragiti glykys Despre Biserica Ortodoxa in general 21 23.02.2013 14:49:34
Cuvinte din omiliile Sfintilor Parinti despre Nasterea Domnului cristiboss56 Craciunul - Nasterea Domnului 6 30.12.2012 07:26:38
Despre Ac. Sfiintilor Parinti Ioachim si Ana DavidM Rugaciuni 0 24.02.2010 13:01:23
despre 'parinti clarvazatori' si ghicitori boby1976 Generalitati 3 17.12.2009 15:40:48
Din invataturile Sfintilor Parinti despre cum se deosebim vedeniile. camiann Generalitati 2 03.02.2009 15:17:44