Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2009, 13:16:32
antoniap
Guest

Implicit

Eu ascult si de parintele Gabriel si de parintele Iustin. Pe parintele Iustin il stie toata lumea, are mai multa credibilitate, caci are si o varsta si un trecut care-l onoreaza. Iar daca ma indoiesc de justetea declaratiei parintelui Iustin referitoare la parintele Gabriel, stiu ca ii supar putin pe cei care cred ca numai unul dintre ei are dreptate. E o situatie complicata si nu stiu daca e bine sa spun acum tot ce stiu.

Cine a citit dezmintirea data pe blogul lui Bogdan Stanciu si-a dat seama ca si parintele Iustin e in primul rand om, iar ca om poate sa si greseasca. Va dati seama ca toata lumea stia ca parintele Tanase fusese caterisit din cauza unei carti publicate despre parintele Gabriel, iar parintele Tanase habar n-avea de asta. Oamenii disperati trimiteau mesaje in apararea parintelui Tanase si urgiseau de zor pe ,,ereticul'' parinte Gabriel Nicu.

Parintele Iustin sustine ca nu stia de existenta acestei carti. Ba stia cu mult inainte, caci acelasi ieromonah Teognost,care-i este si fiu duhovnicesc, semneaza si cateva carti care sunt dedicate parintelui Iustin. Si acelasi parinte Iustin ii incurajeaza pe crestinii parintelui Gabriel sa continue sa-i cinsteasca memoria. Drept urmare, au mai aparut si alte carti despre parintele Gabriel, dar nimeni n-a mai fost interesat sa le stopeze difuzarea, caci nu contin marturii deranjante. V-am spus ca situatia e complicata si va mai dura pana se vor descalci itele.

Tin cont de parerile voastre, dar nu pot trece dintr-o extrema in alta si sa iau de bun absolut tot ce spune parintele Iustin. N-am ascultat orbeste nici de parintele Gabriel. Discernamantul e absolut necesar, mai ales in zilele noastre cand sunt atatea capcane pe care cel rau le intinde si celor alesi. Rugati-va pentru mine sa ma ierte Dumnezeu daca totusi gresesc.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Preoti de tara sau preoti de oras? paulac Preotul 38 26.06.2013 10:55:03
Cartea ortodoxă între cenzura patriarhală și pretențiile librăriilor moderne Remus Generalitati 32 17.05.2010 09:36:13
Parintele Steinhardt - CRESTINISMUL RESPINGE PROSTIA SI PASIVITATEA LAȘĂ CA PE EREZII andrei_im Generalitati 49 15.01.2010 01:01:10
Articol de contine erezii in ziarul Lumina mihailt Biserica Ortodoxa Romana 7 23.09.2008 14:13:45