Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2009, 09:16:20
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul

Produsele de dulce sunt cele care ofera trupului multa energie, putere si vigoare, toate dintre ele fiind bune si gustoase. Aceasta energie, in lipsa unei nevointe ascetice, ajunge sa fie transformata in patimi trupesti sau sufletesti (desfranare, manie). Oprirea de la ele se face pentru a slabi putin trupul, care ne conduce pe cei mai multi dintre noi. Oprirea de la acestea se mai face si spre a arata Domnului dragostea pe care i-o purtam, cum ca ne putem lipsi de cele bune si gustoase, din dragoste pentru El.

Daca cineva crede ca mierea e de dulce, sa nu manance.
Nu vorbi despre ce nu cunosti. Eu sunt vegan de 6 ani (iar carne si oua nu am mâncat de 11 ani) si când mâncam prduse de dulce aveam mai putina energie ca acum si ma simteam cu mult mai prost. De atunci am mai mâncat uneori lucruri de dulce si simteam imediat o tulburare în organism. Produsele de dulce sunt o calamitate, lipsa lor aduce o pace a trupului si implicit a sufletului.

Iar mierea e de post, citeste linkul pe care l-am dat.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai dulce ca mierea: Doctrina Sf.Parinti geo.nektarios Despre Biserica Ortodoxa in general 53 08.07.2010 18:20:06