![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Miera de albine este un produs vegetal si se poate considera ca fiind un aliment de post.De la regula pot face exceptii cei care tin intr-adevar ca in post sa nu manace deloc dulce.Pentru ca peste putin timp se apropie postul Sfintelor Pasti dorec tututor sa va intareasca bunul Dumnezeu si sa postiti cu vrednicie atat trupeste cat si sufleteste.Doamne ajuta!
Sa fiti precum o albina,roditori in fapte bune. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar vorba multa....e de post??
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cei care din fire sunt foarte vorbareti tulbura de multe ori linistea interioara si surpa capacitatea de concentrare a celor din jur.
Dar mai grav este faptul ca, prin multa vorbire fara rost, se poate stinge acea flacara ce a fost aprinsa in inimile oamenilor de catre Domnul Hristos când a venit pe pamânt. Nimic nu poate stinge focul aprins de Duhul Sfânt ce i-a luminat sufletul in inima calugarului,decât vorbirea multa si vorbirea fara rost. Calugarul trebue sa se fereasca mai ales de comunicare cu femei, caci ca o lumânare de ceara, fie si neaprinsa, dar asezata între cele aprinse, se topeste; asa si inima calugarului, prin comunicare cu femei, se moleseste, precum spune si Sfântul Isidor Pelusiotul : „Discutiile rele distrug obiceiurile bune: discutia cu femei, sie si buna, este periculoasa pentru calugar, fiindca farmecul feminin da cugetului calugarului ganduri necurate. Si astfel, într-un trup curat va salaslui un suflet necinstit”. De aceea, ca sa fii tare si curat ca piatra atinsa de o apa cristalina, fii întotdeauna prevazator si, dezigur, vei învinge. Pentru a putea sa-ti mentii linistea launtrica, trebue sa te abtii si sa eviti discutiile si vorbaria multa. Intelept este cel care traieste în tacere deplina. Sfântul Serafim de Sarov |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Ca sa vezi! Si ce propui? Vrei sa ne bagi pumnul in gura? Vrei liniste? In pustie sau la cimitir... De ce crezi ca ne adunam aici? Ca sa ne ascultam linistea?[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Buna.Tin sa spun ca mi-a placut gluma ta,bmd.Mierea este produs vegetal datorita faptului ca albina pe care tu o consideri animal si care nu e decat o insecta,scumpa faptura a Lui Dumnezeu,produce mierea prin extractie din plante,asadar mierea este un aliment sanatos si recomandat si:
http://www.reflexo-vital.ro/mierea-s...ortante-s.html |
|
|||
|
|||
![]()
Stai ca mai am una:
![]() Vaca ![]() ![]() Si pentru ca am observat ca n-ai citit mesajul meu de pe pagina anterioara ma citez singur (tot nu ma citeaza nimenea! ![]() "Dupa sistematica biologica albinele fac parte din rangul animal iar mierea nu-i doar nectar adunat ci acest nectar este amestecat cu enzime ale albinei (prozaic contine albina asa cum laptele contine vaca)." |
|
|||
|
|||
![]()
Hai ca deja ati dat-o in sf-uri cu cea miere.
De cand lumea si pamantul,mierea de albine a fost si este considerata un aliment de post.Nu exista dubiu in acest sens.
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, ory, pentru sfaturile tale in ce priveste mierea. Voi fi atenta sa nu o pun in bautura fierbine. Si eu o mai foloseam in ceai si sodou.
Dar starile de anxietate imi e greu sa cred ca sunt provocate de miere. Poate fi doar o coincidenta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mai dulce ca mierea: Doctrina Sf.Parinti | geo.nektarios | Despre Biserica Ortodoxa in general | 53 | 08.07.2010 18:20:06 |
|