![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca tot este primavara si se apropie inflorirea copacilor,am sa scriu o poezie pe care am gasit-o uitata intrun album.Am scris-o cand aveam vre-o 20 de ani,faceam plaja pe bucataria de la mama de acasa,iar langa mine statea aplecata o crenga de mar inflorit...astfel am inceput sa scriu.
"Soarele izbeste-n primavara, Cu raza-i de lumina purpurie Scapand pamantul de povara, Prin sarcina-i de doruri aurie. Copacii tremura de vietate, Prin mugurii sfiosi si zambitori, In tronul cel senin de-ntaietate Podoabele de farmec ravnitori. Un tainic ses cuprinde o statuie, Cu trunchi subtire de arbore uitat, In palide suspinuri unde siue Cu triste imprejururi imbracat. Este un mar,o floare de-nteles, Inchis intr-o simtire muta Intr-o menire care a purces O profunzime calda nenascuta. Floarea de mar s-apleaca catre mine, Dospindu-si fructul in odai virgine, Zmbeste gingasa cu raza-i unda Si scapara o lacrima plapanda. Ai sorb privirea curata si balaie Din stigma golului intruchipat, Incenunchind a frumusetii straie A mugurului dor intr-aripat. Surade cald c-o fresca de imagini, Cu un apus si-un rasarit plecat, Peste vestirile de simturi fara margini, Cu gand trecut prin astru sidefat. Emotia-mi zvacneste-n clocot Distinsa apasare peste sine, In pedestalul unde sade-n clopot De sunete si lacrimi cristaline. Floarea de mar mi-alina plansul, Si-mi mangaie obrazu-nsingurat Furand din univers adinsul, Incoronandu-mi crestetul uitat. O sfera de ozon s-asterne din iubire Un gangurit de floare-nmiresmata, Orbita a pamantului menire, Ce frange existenta derutata. Eu o desprind din vraja-i innodare De pe copacul asuprit de vant, Si o astern pe fila-n sarbatoare A golului cel mut,fara cuvant. Copacu-i trist si inchistat, De pierderea unei copile fine, Cu florile ce-i par incornat, Cu capatu-unui gand jertfit in sine. Astfel soptesc prin floarea saracita, Ca rar veni si alte primaveri, In inima de-alinturi parasita, Si-n fiecare dor venit de ncaieri." Stiu ca este o poezie saraca de sens,de rationament,de inteles...dar este o parte din simtire cu tineretea ei cu tot.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|