![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Am citit aceste poezii care sincer m-au marcat...cunoscand autorul l-am indemnat sa le publice ...insa el considera ca nu se merita.Voi ce parere aveti?
Redau cateva versuri: Intr-o lume intunecata?/Ce a uitat de Dumnezeu/Vino Doamne Tu Parinte/Si ne-nvata cele sfinte/Sa putem privi-nainte/Cu credinta sfanta, dreapta/Cu nadejdea izbavirii/Si cu dragostea lucratoare/Pentru faptele mantuirii//("INCOTRO") Vino Doamne Imparate Sfinte/Poposeste o clipa doar/In camara-ntunecoasa/A sufletului meu hoinar//Numai Tu imi arati cararea/Numai Tu ma inveti de bine/Vino Doamne Imparate Sfinte/Salasluieste si la mine//Nu am multe fapte bune/Nu am cugetul curat/Insa am marea dorinta/ De a inainta in credinta/De a veni pe calea dreapta /Care duce sus mai sus/Catre dulcele Iisus//(INVITATIE) |
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=red]FLORI[/COLOR] [COLOR=red]DE[/COLOR] [COLOR=red]MAC[/COLOR] [COLOR=black] Lucian BLAGA[/COLOR] In frunza de cucuta amara îmi fluier bucuriile-și-o neînțeleasă teamă de moarte mă pătrunde, cum vă privesc pe malul mării de secară, [COLOR=red]flori de mac.[/COLOR] Aș vrea să vă cuprind, că, nu știu cum, petalele ce le purtați îmi par urzite din spuma roșie a unui cald și-nflăcărat amurg de vară. Aș vrea să vă culeg în brațe feciorelnicul avant, dar vi-e atât de fragedă podoabă, că nu-ndrăznesc, o, nici la pieptul gândurilor mele să vă strâng. Și-as vrea să vă strivesc, că sunteți roșii, roșii cum nu au putut să fie pe pământ decât aprinșii, mari stropi de sânge ce-au căzut pe stânci și pe nisip în Ghetsemani de pe fruntea lui Iisus când s-a-ngrozit de moarte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]N-o să vină Dumnezeu niciodată să ne-nvețe ce trebuie știut. Dumnezeu lucrează prin oameni ori oamenii, astăzi, au alte ocupații sau nu mai au răbdare și darul de a fi dascăli, împărțitori de lumină...[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
Vai! Chipul Tau si-asemanarea Ta-
cum mi s-au scurs de pe obraz... Cu cine mai seman eu acum? Sunt o maimuta a Domnului: fac gesturi creatoare, invoc lumina, si lumina vine, alung din paradisul meu pe-acela ce nu mi se supune, imi duc fiii pe Culmea Capatanilor, si-acolo ii bat in cuie, si-i impung in coasta. Dar nu ma simt in stare sa iau partea nici unuia dintre talhari, iar chipul si-asemanarea Ta imi cad in pulberi... Pleca-ma-voi cu fruntea in tarana, si-asa voi sta, pana ce-o noua fata -aidoma crescand ca-n ziua-a sasea- ma va invrednici sa ma ridic... |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Ana Blandiana - Eclipsă[/COLOR] [COLOR=green]Renunț la milă greu ca la un viciu,
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green]Azi ne despărțim[/COLOR] [COLOR=green]Astăzi nu mai cântăm, nu mai zâmbim.
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green][SIZE=3]Lucian Blaga - Iubire[/SIZE] [/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green]A.S. Pușkin[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green]Cincinat Pavelescu[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=3][COLOR=green]Oglinda[/COLOR][/SIZE]
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|