Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2009, 23:13:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu ca ar avea vreo legatura, personal consider ca treimea e un concept inventat, exista si in fizica un chestie asemanatoare.
Se numeste cuanta, care nu e nici particula, nici unda, e amindoua la un loc si niciodata nu pot fi puse in vedere ambele caracteristici deodata.
In fizica a devenit un concept normal si a devenit tot atit de normal ca si cel de particula.
Icoana Treimii in materie si in antimaterie este reprezentata la nivel subtil de catre cei trei quarci din care sunt alcatuiti protonii si neutronii. Ei sunt mereu trei si nu pot fi separati in vreun fel. Existenta lor este demonstrata stiintific, nu e vorba doar de un concept teoretic ca si stringurile.

Si iata cata viata se ascunde in fiecare atom adus la existenta:

"Legati impreuna de forte puternice, nucleonii navalesc violent in toate directiile. In fiecare proton si in fiecare neutron, un alt dans: trei quarci, intotdeauna trei, sunt agitati in miscari extrem de rapide. In timpul ciocnirilor violente, se intampla ca energia acestor quarci se transforma in materie; o noua pereche de particule ia nastere: un quarc si un antiquarc. Pe de alta parte, cand un quarc intalneste un antiquarc, ei se anihileaza reciproc si se transforma in energie. Si asa mai departe: quarcii si antiquarcii apar, se intalnesc si dispar in cursul acestor catastrofe tranzitorii care se repeta instantaneu. In mod curios, o ordine certa domneste in acest haos grotesc: ca efect, intotdeauna, in fiecare proton, raman trei quarci mai mult decat antiquarci..."

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ratiune si Credinta tara tara vrem ostas Generalitati 31 05.08.2011 22:06:42
Dincolo de ratiune OmuBun Teologie si Stiinta 51 01.08.2010 23:52:48