Citat:
În prealabil postat de Fani71
Nu prea aveai de ce sa te intrebi deoarece pe Schmemann l-am tot pomenit si nu ma ascund ca este uni din parintii mei in duh,...
...tu fiind la BOSV daca nu ma insel.
|
Imi pare rau, sint zeci de mii de mesaje pe forum, nu le-am citit pe toate si nici nu mi-am propus. Nu sint in BOSV si am spus-o nu numai odata.
Citat:
În prealabil postat de Fani71
Faptul ca au fost arse cartile acestor parinti (NB p. Alexandru Men a murit ucis cu toporul probabil de KGBisti sau de mafioti rusi carora nu le convenea popularitatea lui, in 90), la Ekaterinenbourg, este o rusine nedemna de ortodoxie, si nici o alta episcopie nu a aprobat oficial aceste acte barbare, de tip inchizitional. Patriarhia Moscovei de care tine aceasta episcopie cu atat mai putin.
Si in Romania acesti parinti (Schmeman si Meyendorff, de Men si Hopko nu stiu) sunt foarte stimati, si tradusi, de ex. Schmemann si de parintele Vasile Gavrila de la Bucuresti pe care l-am intalnit si care nici macar nu este ecumenist (din ce mi-a zis critica f mult intalnirile ecumeniste). Schmemann si Meyendorff (in urma lor, si Hopko, care este teolog de talie mai mica insa dupa parerea mea) critica adesea spiritul occidental care s-a infiltrat pe diverse cai si la noi in ortodoxie.
De altfel, ceea ce scrie orthodoxia i thanatos este un atac inutil pt ca eu nu am propovaduit hirotonia femeii...
|
Nu stiu daca o faci intentionat sau nu, dar asocierea mortii lui Men in 1990 cu evenimente din 1998 mi se pare, cel mai blind spus, rau voitoare. Seminaristii de la Yekaterinburg nu sint vinovati de moartea lui Men (multi probabil erau copii pe-atunci), iar daca KGB-ul sau mafiotii au facut crima, aceia nu sint ortodocsi. Meyendorff, Men, Schmeman si Hopko sint toti ecumenisti, dar pentru a intelege asta trebuie sa ai pretuire pentru textele fundamentale ale ortodoxiei. Nu ma indoiesc ca mai sus pomenitii sint foarte stimati in anumite medii romanesti.
Nu am spus nicaieri ca ai fi sustinut hirotonia femeii.