Citat:
În prealabil postat de rigoletto
Buna,
Puteti sa-mi spuneti si mie care este explicatia teologica vis-a-vis de cei 144000 de oameni din cele 12 semintii? Doar ei vor avea pecetea Duhului Sfant sau nu am inteles eu bine?Eu intelesesem ca Dumnezeu va incepe Apocalipsa dupa ce se vor fi strans in cer 144000 de sfinti cu care se va reface ceata ingerilor cazuti iar pentru ceilalti alesi de Dumnezeu ce vor trai timpurile din urma va fi pusa o pecete .Dar nu ca de pe tot globul vor fi doar 144000.Este adevarat ca tot pamantul este plin de pacate,mari,strigatoare la cer dar chiar sa fie atat de putini crestini curati sufleteste?
|
În cap. 7 s-a anunțat că 144.000 din cele 12 seminții ale Israelului vor fi însemnați pe frunțile lor cu o pecete. Aici găsim completarea cu numele. În cap. 14 îi vedem pe cei 144.000 de pecetluiți pe muntele Sionului. Ei sunt arătați împreună cu Mielul, ceea ce arată răscumpărarea lor. Această gloată a acceptat răscumpărarea săvârșită pe crucea de pe Golgota prin Mielul lui Dumnezeu. Iudeii vor purta Numele Emanuel-Iahshua. Emanuel = Dumnezeu cu noi (Isa. 7, 14), Iahshua = Iahveh-Salvatorul. Apoi se împlinește Isa. 25, 9: „În ziua aceea vor zice: ,Iată acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam încredere că ne va mântui. Acesta este Domnul, în care ne încredeam, acum să ne veselim, și să ne bucurăm de mântuirea Lui! ” Muntele Sionului va avea iarăși o importanță deosebită în timpul respectiv (Isa. 2+4).
Înainte de a fi unit Ierusalimul ceresc și cel pământesc, iudeii aleși vor învăța cântarea cea nouă care va fi apoi cântată de toți răscumpărații la prima înviere. Gloata întâi lor născuți dintre națiuni este Mireasa, ea cântă la nunta din cer; cântarea răsună până pe pământ și poate fi cântată și învățată numai de cei o sută patruzeci și patru de mii, cel dintâi rod din Israel. Mireasa sunt cei aleși dintre toate popoarele, limbile și națiunile - cei o sută patruzeci și patru de mii sunt cel dintâi rod din cele douăsprezece seminții din poporul Israel.
Despre cei 144.000 se spune: „Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri și urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpărați dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu și pentru Miel. și în gura lor nu s-a găsit minciună, căci sunt fără vină înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” (Apoc. 14, 4-5).
Cum este spus deja în cap. 12, Biserica este prezentată simbolic ca o femeie. Acești 144.000 sunt verguri și curați, deci nu au practicat curvie spirituală cu nici o biserică. Ei nu fac parte din nici o biserică, nu sunt nici catolici și nici evanghelici, nici metodiști sau baptiști sau altceva. Ei nu au nici o posibilitate de a adera la o biserică, pentru că prin slujba celor doi martori ei sunt conduși direct la Hristos și sunt pecetluiți cu pecetea lui Dumnezeu pe frunțile lor. Ei se întâlnesc ca verguri cu Mielul, care i-a răscumpărat și pe care apoi Îl urmează.